Anak kuring henteu hoyong tuang, naon anu kuring tiasa lakukeun?

Budak teu daék dahar

Kaseueuran kolot parantos mendakan diri dina kaayaan ieu dina sababaraha waktos budak leutikna. Seueur murangkalih tuang saé pisan ti saprak orok, murangkalih alit anu raoseun rasa sareng tékstur énggal. Tapi nyatana, éta seueur murangkalih nolak tuangeun. Masalahna timbul nalika éta henteu ngarujuk kana katuangan anu tangtu, tapi panolakanana lumangsung kana tuangeun umumna.

Kaayaan ieu nyababkeun ngarareunah di kulawarga, kolot hariwang yén budakna tiasa janten gering kusabab kurang gizi. Gelut dimimitian dina méja sareng bentrok antara barudak ngora jeung kolot, yén teu aya anu éléh sabab ngan ukur nyababkeun rasa hoream sareng budakna masih henteu tuang. Nyanghareupan kaayaan ieu, anjeun panginten naros ka diri sorangan, naon anu kuring tiasa lakukeun supaya anak kuring henteu nolak tuang?

Pilarian terang sabab

Anu mimiti sareng paling penting nyaéta terang alesanna kunaon budakna henteu hoyong tuang. Éta panginten kusabab masalah umur anu saderhana, sanaos aya alesan anu béda anu tiasa nyababkeun panolakan tuang:

  • Perkara Umur. Numutkeun ka ahli nutrisi, ti taun napsu ngirangan ngirangan dibandingkeun sareng kapasitas budak dina sasih-bulan sateuacana. Upami murangkalih henteu nolak polah tuangeun, tapi nyésakeun langkung seueur tuangeun dina piring, éta tiasa janten masalah fisik. Si alit meureun wareg na Abdi henteu tiasa tuang deui.
  • Panolakanana tiasa ngagaduhan asal di sabab psikologis. Tiasa waé kaayaan goréng sateuacan tuang nyababkeun murangkalih nolak tuangeun. Éta dina sababaraha kasempetan anjeun kapaksa ngahakan anu henteu anjeun pikahoyong atanapi henteu anjeun resep, parantos tiasa didamel mémori négatip tina pangalaman goréng éta.
  • Nyandak dahareun asupan gizi rendah. Dahar jajanan asin, pastry industri atanapi fast food tiasa nyababkeun panolakan tuang séhat. Ieu disababkeun ku zat anu produk ieu kalebet salaku panambah rasa, anu janten kecanduan.
  • Sababaraha karusuhan khusus. Dina kasus anu khusus, nolak tuang tiasa disababkeun ku gangguan pencernaan atanapi masalah. Dina kasus ieu penting pisan yén dokter diajar hal éta pikeun ngaleungitkeun kamungkinan naon waé.

Budak awéwé nolak dahar

Trik anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun méréskeun kaayaan ieu

Sakali anjeun atos jelaskeun cukang lantaranana, naon anu anjeun kedah lakukeun nyaéta mendakan solusina. Penting pisan éta tong nyobaan teuing nyusuan budakUpami anjeun parantos tuang, panginten éta anu anjeun peryogikeun. Atanapi anjeun henteu kedah angkat ka suplemén atanapi suplemén anu pediatrik anjeun henteu sacara éksklusif diresepkeun.

Upami murangkalih henteu nolak polah tuangeun sareng ngan saukur nolak sababaraha tuangeun, anjeun tiasa milarian alternatif nalika masak. Dina sababaraha kasempetan dimungkinkeun pikeun ngubaran masalah ku sababaraha trik dapur saeutik. Anjeun ogé tiasa nganggo ieu trik Pikeun ngaleungitkeun kabiasaan ieu ti murangkalih anjeun:

Orok tuang dina korsi luhur na

  • Entong pasrah kana meres ti barudak. Upami anjeunna keukeuh tuangeun di ranjang, ningali gambarna atanapi ku cara budak, anjeun henteu kéngingkeun éta. Upami teu kitu anjeunna bakal diajar yén anjeunna bakal salawasna kabur sareng bakal terus memerasan anjeun.
  • Hidangan tuangeun dina piring anu ageung pisan. Sacara visual anak bakal ningali yén bagian tuangana langkung alit tibatan sigana. Bener bakal janten bagian na, tapi upami anjeun ngaladénan kana piring leutik, éta bakal katingali pinuh pisan sareng tiasa nyababkeun ditolak.
  • Nyiptakeun a lingkungan bébas gangguan dahar. Tipi kedah dipareuman sareng cocooan dikumpulkeun, supados murangkalihna henteu tiasa ganggu teuing.
  • Paguneman anu pikaresepeun sareng santai kana méja. Coba hindarkeun paguneman anu kalebet nyabit-nyabit hal anu salah dilakukeun atanapi nyalahkeun diri anjeun kana kalakuan salah. Kadaharan kedah dilakukeun dina lingkungan anu santai sareng pikaresepeun. Candak kasempetan pikeun naroskeun ka murangkalih anjeun ngeunaan kumaha dintenna parantos jalan.

Salaku tip akhir sareng panginten anu paling mangpaat ti sadayana, anjeun kedah nyayogikeun diri ku kasabaran sareng pangertian. Cegah ngagorowok sareng ngadebat soal tuangeun, atanapi ngahukum putra anjeun anu teu hoyong tuang. Pasti éta corétan, nalika murangkalih kalaparan anjeunna bakal nyuhungkeun tuang. Nanging, upami kaayaan ieu pikahariwangeun anjeun sareng anjeun ngarasa hariwang, tong ragu-ragu angkat ka dokter pediatrik anjeun kanggo naséhat dina kaayaan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.