Naha anak anjeun gaduh kecanduan Internét?

mojang kecanduan internét

Kecanduan Internét pikeun barudak sanés lulucon, leres, éta mangrupikeun hal anu beuki hariwang ka sepuh sareng ahli dina pendidikan, parenting sareng psikologi. Kecanduan Internét khususna matak pikahariwangeun barudak sareng nonoman. 

Barudak kirang gaduh kanyaho sareng kasadaran pikeun leres ngatur panggunaan alat éléktronikna kalayan aksés Internét, sareng aranjeunna henteu terang ngeunaan bahaya anu tiasa dilakukeun Internét pikeun aranjeunna. Kaseueuran murangkalih ngagaduhan aksés ka alat éléktronik nganggo aksés internét.

Sanaos ieu tiasa mastikeun kolot yén aranjeunna tiasa kontak dua arah sareng budakna dina kaayaan darurat, aya résiko anu nyata yén aksés Internét anu tetep ieu tiasa ngalaan aranjeunna. Barudak parantos beuki kakeunaan waktos anu lami nyambung kana Internét, pegatkeun sambungan aranjeunna tina dunya di sakurilingna.

Nalika aranjeunna online, aranjeunna dina résiko langkung ageung janten aub dina cyberbullying, boh salaku korban sareng salaku panyerang. Aya ogé paningkatan résiko anu aranjeunna bakal nganggo telepon internétna pikeun cybersex, khususna liwat sexting sareng ngaksés aplikasi anu tiasa ningkatkeun résiko kecanduan séks sareng cilaka séks online.

Saolah-olah éta henteu cekap, murangkalih beuki kakeunaan tekanan peer ngaliwatan telepon sélulér sareng tiasa nyéépkeun waktos lami maén online, janten aranjeunna rentan ka kecanduan kaulinan video sareng nyéépkeun waktos anu serius.

Ieu tiasa ngarugikeun pamekaran hubungan sosial séhat sareng éta tiasa nyababkeun isolasi sareng korban. Kusabab kitu, disarankeun yén murangkalih sareng nonoman teu kénging langkung ti dua jam waktos layar per dinten (salian ti éta, waktos layar ieu kedah diawasi ku kolotna pikeun ngahindaran tingkah laku anu teu dipiharep). Nya kitu, penting pisan pikeun barudak leres-leres dididik sareng diwartosan ngeunaan bahaya bahaya panyalahgunaan Internét.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.