Umur 4 taun anjeun ningkatkeun kosakata na ... sareng kecap goréng na ogé!

Tantrum di murangkalih alit

4 taun umur ngagaduhan kamampuan anu hadé pikeun ningkatkeun kosa kata na, aranjeunna sapertos spons alit anu malikeun sagala hal anu kadéngéna. Tapi sapertos aranjeunna diajar kosa kata anyar, aranjeunna ogé diajar kecap anu goréng sareng sering ngagunakeunana nalika aranjeunna frustasi, ambek, kuciwa atanapi acuh, tanpa terang naon maksadna ... Tapi nalika déwasa ngadangukeun aranjeunna, aranjeunna niron kecap ieu dina kontéks anu sami .

Nalika umur 4 taun nambihan kosa kata na penting pisan pikeun aranjeunna, tapi nalika aranjeunna nganggo kecap-kecap anu goréng, kumaha ieu kedah diungkulan? Aya kolot anu teu merhatoskeun aranjeunna, anu sanés anu nganggo akibat ngaleungitkeun kaistiméwaan, anu sanés ngajelaskeun yén aranjeunna mangrupikeun kecap anu henteu kedah disebatkeun kusabab awon ... Tapi dina sababaraha waktos sareng kusabab henteu dewasa barudak dina umur ieu, kalakuan ku kecap goréng teras-terasan, janten sigana rada nganyenyeri sareng teu hormat.

4 taun umur tangguh

Budak opat taun kasohor hésé. Dina hal pangwangunan, aranjeunna aya di parapatan jalan. Kaparigelan basana, ogé kamampuan pikeun nyaritakeun kabutuhan sareng karepna, ngabeledug sapinuhna. Aranjeunna tiasa merhatoskeun sababaraha instruksi sareng ngartos aranjeunna. Kaparigelan motorna ngamungkinkeun aranjeunna ngalih di dunya langkung gampang sareng ieu tiasa ngajantenkeun anjeun nempatkeun sarébu panon pikeun ngahindarkeun bahaya (anu aranjeunna henteu ningali).

Kalayan tingkat kaparigelan basa anu ningkat ieu, urang mimiti ningali budak umur opat taun ti saprak tantrums and kekerasan fisik kana ngaran sauran sareng banter pisan kanggo perhatosan. Kunaon Kusabab murangkalih frustasi nalika aya anu henteu jalan atanapi henteu sapertos anu dipikahoyong. Henteu kénging amis sateuacan tuang mangrupikeun conto anu saé. Anak anjeun henteu ngagaduhan kematangan pikeun ngartos yén gula sateuacan tuang henteu séhat. Nalika batur ngalaman hanjelu, dua pilihan timbul: robih naon anu matak hanjelu atawa tarima sareng adaptasi. Ieu pikeun umur 4 taun hésé pisan.

Mojang umur 4 taun ambek

Nganyatakeun ngarareunah anjeun dina kecap

Nalika umur 4 taun nganggo basa goréng pikeun narik perhatian anjeun, éta kusabab aranjeunna ngagaduhan ambek dina puncakna. Barudak, keur ngora sareng henteu dewasa, tiasa nganggo ngahina pikeun nganyatakeun amarahna sareng ngadorong kasabaran anjeun dugi ka wates. Éta sami sareng nalika anjeun nyarios 'henteu' ka budak umur dua taun anu nabrak batur atanapi nyandak cocooan ... Anjeunna bakal nangis sareng ngajerit kusabab éta hiji-hijina cara anjeunna tiasa nganyatakeun amarahna. 

Upami anak anjeun ngawartosan yén anjeunna benci ka anjeun, éta bakal nganyenyeri, tapi émut yén anjeunna henteu terang naon hartosna kecap éta sareng anjeunna henteu ngaraoskeun naon anu anjeunna carioskeun. Anjeun sigana bakal rada reuwas, atanapi nalika anjeunna nyarios yén anjeun jalma jahat pikeun henteu minuhan kahoyongana. Tingali sapertos kieu: anjeun nuju siap-siap pikeun umur rumaja anjeun.

Entong di candak sacara pribadi

Henteu, tong nyandak éta pribadi sabab henteu. Umur 4 taun anjeun diajar nganyatakeun émosina sareng nyalurkeun parasaan anu paling sengit, tapi anjeunna meryogikeun anjeun pikeun ngartos naon anu anjeunna raoskeun sareng tiasa nempatkeun kecap anu leres dina émosina. Ogé, upami aya hal anu kedah dibenerkeun supados aranjeunna raos langkung saé, maka anjeun kedah ngabantosan aranjeunna mendakan solusi anu pangsaéna pikeun kaayaan.

Warta anu saéna nyaéta aya sababaraha léngkah anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngirangan masalah ieu sareng nalika umur 4 taun nganggo basa anu goréng, Anjeun tiasa ngabantosan anjeunna mendakan anu pangsaéna sareng ogé, anjeunna tiasa ngartos émosina anu diraoskeun. Ku cara éta, nalika anjeun ngartos naon anu salah sareng anjeun, anjeun moal kedah nganggo agresi lisan.

Naon anu kedah dilakukeun upami anak anjeun nyarioskeun kecap-kecap anu goréng

Entong murag dina bubu

Nalika anak anjeun nyauran anjeun ku nami atanapi ngahina anjeun, anjeunna nyangka yén anjeun nyaksian ledakan hanjelu sareng anjeun nganggo pamikiran anu rasional teuing ... Nganggo hukuman atanapi nyogok bakal ningkatkeun hanjelu anak anjeun sareng masalahna bakal nambahan. Naon anu anjeun kedah lakukeun nyaéta nahan kaayaan tanpa nyobian ningkatkeun hanjelu budak anjeun ... Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta teu maliré kana kecap éta sareng ngabantosan budak anjeun ngatur émosina anu parah éta. 

Anjeun kedah ngatur émosina

Upami anjeun kajebak janten ambek sabab anak anjeun nganggo basa anu goréng, atanapi anjeun ngahukum anjeunna kusabab éta, anjeun bakal ngan nambahan hanjelu kusabab anjeunna henteu ngartos teuing naha anjeunna raoseun sapertos kieu sareng anjeunna ngan bakal ningali yén anjeun henteu ngartos anjeunna. Salaku conto, Anjeun tiasa ngawartosan ka anak anjeun yén anjeun moal angkat ka taman kusabab sababaraha perilaku anjeunna, tapi henteu kusabab kecap-kecap anu digunakeun pikeun nganyatakeun amarahna. Bantosan anjeunna namina parasaan éta sareng mendakan solusi babarengan.

Ngurangan hanjelu aranjeunna sabisana

Ngurangan hanjelu barudak anjeun henteu hartosna anjeun henteu kedah ngagaduhan tingkat hanjelu dina kahirupan sadidinten anjeun. Frustasi penting pikeun pamekaran saimbang barudak, dosis leutik tina hanjelu bakal ngabantosan aranjeunna milari jalan kaluar tina masalahna sareng ngagaduhan kapercayaan nyalira.

Nalika anjeun tiasa ngantisipasi kabutuhan barudak anjeun sareng terang naon anu aranjeunna pikahoyong sateuacan aranjeunna naroskeun, anjeun bakal karaos langkung santai tapi ogé langkung diberdayakeun dina nyanghareupan kamungkinan hanjakalna. Tapi tong pernah nyerah kana paménta dirina nalika anjeunna keuheul sabab maka anjeunna bakal diajar yén kalakuan lalaki diperyogikeun pikeun ngagaduhan anu dipikahoyong.

Frustasi saé mangrupikeun jalan anu paling saé pikeun katahanan

Kirang kagorengan sareng milarian solusi tiasa ngabantosan barudak supados tiasa nampi kagagalan atanapi halangan hirup sareng ogé merangan aranjeunna. Nalika anjeun tetep ngajaga wates sareng aturan di bumi, umur anjeun 4 taun bakal terus 'narik tali' kalayan paripolah sareng ucap anjeun, tapi tetep panceg (tina disiplin anu positip) bakal ngabantosan anjeun pikeun neraskeun jalan katahanan, penting pisan pikeun suksés di hareup anjeun.

Silih hormat dina hubungan kolot-budak penting pisan supaya barudak ngarasa ngarti tur aman sepanjang waktos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.