Naha mangrupakeun ide anu saé pikeun anak anjeun ningali anjeun taranjang?

bulistir kulawarga

Seueur ibu anu prihatin ngeunaan masalah ieu, sareng aranjeunna henteu terang dugi ka mana ideu anu hadé -atawa henteu- pikeun putra sareng putri na ningali éta taranjang, utamina nalika barudak mimiti tumuh sareng lulus ambang 3 taun. Seueur ibu-ibu panasaran iraha waktuna anu pas pikeun murangkalihna lirén ningali aranjeunna taranjang -bila anjeun ngaganti baju, nalika anjeun mandi sareng murangkalih, sareng sajabana.

Tapi kuring henteu ngan ukur ngarujuk kana kanyataan yén ibu-ibu katingali taranjang, tapi ogé bapak. Budak lalaki sareng budak awéwé tiasa mimiti naroskeun ngeunaan sirit kolot, sirit éta sorangan, heunceut indungna atanapi heunceut nyalira ... seueur sepuh anu kénging kosong sareng henteu terang kumaha réaksina atanapi naon anu kedah dijawab.

Anu penting dina urusan ieu sadayana nyaéta henteu kedah obsesi. Kamungkinan nalika anak anjeun langkung ti 7 taun maka aranjeunna bakal lirén naroskeun ngeunaan otonomi, tapi éta dilakukeun sateuacanna séhat sareng alami ogé. Upami barudak anjeun ngahaja ningali anjeun taranjang dina kamar mandi, upami aranjeunna ningali anjeun ngagentos baju atanapi ngan ningali anjeun taranjang kusabab naon kaayaan na, naha aranjeunna kedah hariwang? Upami anjeun hariwang anjeun bakal ngajar anak anjeun yén awak taranjang mangrupikeun hal anu goréng, nalika éta mangrupikeun hal anu paling alami di dunya. Éta ngan saukur perlu netepkeun sababaraha watesan supados murangkalih terang yén aya norma sosial anu tangtu ngeunaan karusiahan anu kedah diperhatoskeun.

 

Kanyataanna nyaéta teu aya umur sihir nalika anjeun kedah lirén mandi sareng murangkalih anjeun atanapi gentos di payuneun aranjeunna. Unggal kulawarga bénten sareng aranjeunna gaduh tingkat kanyamanan masing-masing nalika ngeunaan kaayaan bulistir di payuneun barudak. Barudak, tapi, sering hoyong privasi di sababaraha waktos sareng kanyataanna, ieu kedah dihormat. Nalika murangkalih janten langkung sadar kana awakna sorangan aranjeunna mimiti naroskeun karusiahan sareng waktuna pikeun ngabantosan aranjeunna ngartos naon éta sareng naha éta penting.

Salajengna ti Mothers Today kami badé masihan anjeun sababaraha pedoman sahingga anjeun tiasa mutuskeun iraha waktos pangsaéna pikeun ngeureunkeun anak anjeun ningali anjeun buligir, tapi émut, éta gumantung pisan kana kanyamanan anjeun dina masalah ieu di bumi sareng anjeun nilai.

Kira-kira genep taun

Kira-kira umur genep taun barudak mimiti ngarti konsép karusiahan sareng tiasa nampi éta sareng ogé ngajénanna. Anjeun tiasa mendakan yén anak anjeun henteu hoyong mandi sareng lanceukna, yén anjeunna nutup panto nalika anjeunna aya di kamar mandi komo anjeunna nutup di kamarna pikeun nganggo baju énjing-énjing sareng upami anjeunna hoyong ulin nyalira tanpa kaganggu ku saha. Ieu lumrah sareng kedah dihormat.

bulistir kulawarga

Nalika anak anjeun nunjukkeun yén anjeunna hoyong privasi, éta saleresna mangrupikeun tanda kamerdekaan. Ieu ngandung harti yén anak anjeun ageung sareng ngembang, milari sakedik rohangan pikeun dirina. Ieu saé. Hal anu pangsaéna nyaéta hormat watesan ieu sareng nunjukkeun anak anjeun yén anjeun ngartos pentingna gaduh sakedik privasi pikeun mandi, angkat ka kamar mandi atanapi pakéan ... sareng dina cara nu sami, anjeunna kedah ngahargaan éta ka batur.

Ngobrol ngeunaan watesan pribadi

Sedengkeun sababaraha mimitian nunjukkeun kahoyong pikeun privasi sakitar umur genep taun, aya ogé barudak sanés anu henteu. Sababaraha barudak resep mandi sareng dulur-dulurna sareng henteu ngaraos privasi sabab kabutuhan. Éta ogé panginten henteu sadar kana kabogoh anjeun nalika mandi atanapi ganti baju. Dina hal ieu, perlu diajak ngeunaan watesan pribadi di jero sareng di luar kulawarga, 

Urang sadayana ngagaduhan zona kanyamanan sareng aranjeunna kedah diajar ngahargaan wates masing-masing. Perlu ngobrolkeun hal-hal sapertos ngetok panto sateuacan lebet, naroskeun naha anjeun tiasa lebet kamar sateuacan ngaganggu, jsb. Aturan ieu kedah ditetepkeun sahingga, anjeun ogé bakal mimiti ngartos watesan ningali jalma séjén taranjang. Upami normal di bumi anjeun, éta henteu kunanaon, tapi di luar bumi masih aya jalma séjén anu henteu ngagaduhan pendapat anu sami sareng murangkalih ogé kedah ngahargaan éta. Ngawangkong ngeunaan watesan pribadi ngabantosan barudak ngartos watesan batur sareng nyetél dirina nyalira.

Perhatoskeun kabutuhan anjeun

Ieu bakal gumantung kana masing-masing sareng kumaha perasaan anjeun dina kaayaan anu béda. Upami contona anjeun ngaraos raoseun dihareupeun murangkalih bari taranjang, naha anjeun kedah ngarobih éta? Meureun anjeun jalma anu nudis sareng anjeun ningali alam anu pantes. Sabalikna, anjeun tiasa janten jalma anu saderhana pisan sareng anjeun mimiti ngaraos sopan santun sabab anak anjeun ageung sareng ningali anjeun taranjang, dina hal ieu upami anjeun peryogi langkung privasi pikeun mandi atanapi pakéan, éta ogé henteu kunanaon. Anu penting sanés ngan ukur netepkeun batesan pikeun privasi, tapi pikeun budakna ngartos yén tiasa aya tingkatan anu béda-béda gumantung ka masarakatna. Barudak henteu kedah ningalina buligir salaku hal anu ngerakeun atanapi salah, kantun aya waktos nalika anjeun peryogi langkung privasi tibatan anu sanés.

bulistir kulawarga

Kanyamanan nyaéta konci

Kanyamanan mangrupikeun konci na teu aya aturan anu sesah sareng gancang pikeun éta. Kolot kedah nuturkeun conto budakna, nyaéta, nalika anak anjeun nyungkeun privasi nalika anjeunna badé ngagentos baju atanapi angkat ka kamar mandi, anjeunna ngirimkeun anjeun pesen anu jelas yén éta kabutuhan anu anjeun kedah hormat: anjeunna peryogi rohangan pribadi sareng nunjukkeun kamandirian anjeun. Ieu mangrupikeun tanda anu saé pikeun kolot pikeun lirén leumpang taranjang atanapi mandi di payuneun murangkalihna. Upami anak anjeun tetep teu paduli, teu kedah maksakeun kaayaan. 

bulistir kulawarga

Kanggo kanyamanan anu langkung ageung, penting pikeun terang tingkat kanyamanan anu dipiboga ku kulawarga ngeunaan ieu. Ieu ngandung harti yén kedah diperhatoskeun kumaha parasaan budak nalika mandi sareng sepuhna atanapi nalika aranjeunna ningali aranjeunna robih. Henteu penting pisan pikeun hariwang ngeunaan éta, anjeun ngan ukur kedah ngantepkeun éta kajantenan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.