Naha nonoman anjeun hoyong janten vegetarian?

Nonoman vegetarian

Dina nonoman biasana aya parobahan komposisi awak anu menerkeun parobahan kabiasaan tuang, dipangaruhan ku sarat nutrisi énggal anu ngaréspon kanaékan jisim lalaki, sareng simpenan gajih dina budak awéwé. A Dokumén AEP, nunjukkeun yén asupan anu disarankeun dina umur ieu kedah aya hubunganana langkung seueur sareng tingkat pertumbuhan atanapi umur biologis, tibatan umur kronologis.

Kadieunakeun, kuring bakal daptar anu - saur pediatrik Spanyol - mangrupikeun kasalahan anu paling sering dina tuang dina umur ieu; Ayeuna kuring badé nampilkeun hiji topik anu pikaresepeun anu sigana ngabales masalah barudak rumaja anu anjeun gaduh di bumi. Nyaéta ngeunaan dahareun vegetarian, anu, direncanakeun ogé, tiasa sampurna nyumponan kabutuhan gizi, bahkan dina tahap parobihan éta.

La Ahli gizi Kanada Chantal Poirier satuju sareng pernyataan terakhir kuring, sanaos parobihan diét kedah dibarengan ku a usaha pikeun kéngingkeun nutrisi anu diperyogikeun unggal dinten. Maka Poirier diposisikan dina trend anu ngembang ngarobah kabiasaan tuang, pikeun ngaleungitkeun daging - kalebet unggas - sareng lauk (sareng dina kasus vegans, ogé turunan sato). Naha nonoman lirén tuang daging atanapi lauk? dasarna pikeun alesan étika (atanapi idéologis) janten ngalawan kasangsaraan sato anu diasuh kanggo konsumsi manusa.

Nonoman vegetarian2

Syarat gizi dina nonoman.

Sigana éta nepi ka 11 taun unik, sareng dirobih tina umur éta (nutrisi utama digambarkeun dina tabel di handap); Éta sok dituduhkeun dina hal konsumsi sapopoé:

  • 1g per kg. protéin pikeun duanana jenis kelamin antara 11 sareng 14 taun; 0,9 sareng 0,8 lalaki sareng awéwé (masing-masing) antara umur 15 sareng 18 taun.
  • Protéin bakal nyumbang antara 10 sareng 15 persén kalori dina diet kalayan nilai biologis. AEP nuduhkeun aranjeunna asalna sasatoan, janten dina bagian tukang, kuring bakal nyayogikeun langkung seueur rinci ngeunaan kasaluyuan diét vegetarian

  • Total gajih bakal ngagambarkeun 30% tina total kalori; asam lemak jenuh, 10 persén tina total asupan kalori; asupan koléstérol bakal kirang ti 300 mg / dinten.
  • "Henteu aya saran khusus pikeun ranté panjang asam lemak polyunsaturated, sanaos diet anu beragam sareng saimbang biasana nyayogikeun jumlahna cekap"

  • nu karbohidrat kedah ngagambarkeun antara 55 sareng 60 persén asupan kalori. Dina bentuk karbohidrat kompléks - anu nyayogikeun séréal, buah sareng sayuran (anu terakhir ogé mangrupikeun sumber serat anu saé)
  • Vitamin perlu pikeun ngadukung sarat énergi; sareng mineral kedah aya, kalayan perhatian khusus kana beusi - di budak awéwé anu parantos haid sareng atlit -. Dina tulisan ieu ku Yayasan JantungAnjeun bakal mendakan jéntré ngeunaan kadaharan tina sato sareng sayuran anu beunghar ku beusi.

Pikeun ngahontal asupan nutrisi anu nyukupan, diét kedah saimbang-gancang.

Nonoman vegetarian5

Laku laku salah.

Sareng lumayan umum (henteu ngan ukur dina nonoman): Kuring ngobrol henteu teratur dina pola tuang (ngalangkungan tuangeun, sareng sajabana); susuganan ka piring anu sering disiapkeun; bolos sarapan

Dina umur ieu aya ogé konsumsi langkung seueur camilan amis atanapi asin diantawis tuangeun, ogé inuman gula sareng inuman lemes; di sisi anu sanésna, budak lalaki jeung awéwé mimiti nginum alkohol. Sanés ogé pola dahar anu dibatesan pikeun kaleungitan beurat dina waktu anu singget.

Kasalametan diet vegetarian di nonoman.

Anjeun panginten nganggap éta mangrupikeun masalah kontroversial, sareng anjeun panginten henteu percanten upami aya murangkalih anjeun anu ngahajakeun ngonsumsi jinis daging (sapi, unggas, lauk); naséhat anu munggaran nyaéta anjeun nginpokeun diri ogé, tapi ningalkeun prasangka. Aya seueur vegetarian (ovo-lacto) sareng vegan, sareng dina seueur kasus kabiasaan dimimitian ti budak.

nurutkeun Uni Vegetarian Spanyol, diét ieu, "upami éta direncanakeun kalayan saé, cocog pikeun sadaya tahapan siklus kahirupan (kaasup kakandungan sareng laktat. "Éta tiasa nyumponan kabutuhan gizi budak leutik, sareng henteu ngahambat tumuh normal. Éta ogé nyayogikeun sababaraha kaunggulan sapertos asupan koléstérol handap, gajih jenuh, sareng konsumsi langkung seueur tina bahan pangan dumasar pepelakan Ieu mangrupikeun jinis tina diet anu cocog sareng pencegahan kaleuwihan beurat.

Nonoman vegetarian4

Asosiasi Dietetik Amérika satuju yén diét vegetarian (kalebet vegan) diét séhat sareng nutrisi nyukupan

Pos anu sateuacanna nunjukkeun manpaat anu sanés, salian ti anu disebatkeun, sapertos a pangirangan dina konsumsi manisan, kadaharan gancang sareng camilan asin; Sareng pastina ieu mangrupikeun tambah, sabab dina tahap kahirupan ieu, tiruan sareng parobihan émosional nyababkeun kacenderungan anu tangtu pikeun ngonsumsi tuangeun anu henteu séhat.

Perlu disebatkeun yén di budak awéwé sareng budak lalaki anu parantos ngalaman gangguan tuang, diet vegetarian umum, sabab éta dokter sareng ahli nutrisi kedah siap pisan pikeun ngaluarkeun gejala gangguan tuang. Nalika sadaya gugus gizi (karbohidrat, protéin - sayuran -, vitamin sareng mineral) diperhatoskeun dina diét sadidinten, vegetarian henteu janten masalah.

Kontribusi tambahan.

Éta sanés masalah anu leres, tapi urang ngalangkungan sababaraha bagian; Mimiti, bantosan ahli nutrisi manusa diperyogikeun, atanapi sahenteuna tina konsultasi tina éntitas khusus. Naon deui:

  • Utang perhatian khusus kana beusi, kalsium sareng séng, Kusabab éta mineral gampang didapet ku diet omnivorous, tapi anjeun kedah mastikeun kontribusina upami barudak hoyong janten vegetarian. Salaku conto, aya beusi dina sayuran berdaun héjo sareng kalsium dina kacang sareng kacang-kacangan. Sedengkeun pikeun séng, nalika susu henteu dikonsumsi, anjeun ogé tiasa nganggo kacang-kacangan / kacang.
  • Sakumaha anjeun terang, sinar panonpoé mangrupikeun sumber utamina vitamin D, tapi ogé diala tina susu bénténg; Susu sato henteu dikonsumsi ku vegan, janten upami ieu kasus anjeun anjeun tiasa konsultasi ka ahli bisi aya mamang.
  • Vitamin B12: ayeuna aya produk anu diperkaya (séréal, turunan kécap), tapi éta biasana dina dahareun anu asalna tina sato (daging, susu, endog); Upami sadayana dialihkeun, disarankeun nyandak sababaraha jinis suplemén, tapi ku resép, sabab kalebet kana pangwangunan neuron.
  • Protéin sayuran ngagaduhan kualitas anu saé pisan: kacang-kacangan, séréal, kacang, tahu, ...
  • Kacangan, siki sareng minyak anu terakhir, ngandung asam lemak ésénsial, sareng kulawarga Omega 3

Bisi naon, kuring mamatahan - salian ti konsultasi ka propésional - yén saha waé pamuda anu 'ngalih ka vegetarian', ngalakukeun éta sadar alesan naha diet ieu pikaresep, sareng sanés ku nuturkeun pantun, anu bakal ngahambat kasaimbangan gizi anu pas.

Gambar - (Mimiti sareng kadua) Dinas Pertanian (USDA), Arbron


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Laura cenahna

    Kuring gaduh putri umur 18 taun anu janten vegetarian sakitar 10 bulan ka pengker, kusabab dua alesan: nyumbang kana miara lingkungan langkung ti naon waé, kumargi gas metana anu dipancarkeun ku sato seueur hubunganana sareng pemanasan global, tapi ogé pikeun janten pilihan tuang séhat.
    Éta parantos terang pisan ngeunaan kumaha anjeun kedah ngagentos daging dina diét anjeun supados diét henteu kakurangan. Naha anjeun masih konsultasi ka ahli nutrisi?
    Hatur nuhun pikeun tulisan.
    Pisan pikaresepeun tur atikan.

bool (leres)