Résiko internét pikeun murangkalih sareng nonoman

résiko internét rumaja

Internét sumping kana kahirupan urang pikeun cicing, sareng ku sababaraha cara éta parantos ngabantosan urang pisan salami éta dianggo. Pikeun pendidikan, Internét ogé mangrupikeun alat anu saé, tapi éta nunjukkeun yén henteu Résiko internét pikeun murangkalih sareng nonoman. Salaku kolot urang kedah terang naon bahaya internét pikeun aranjeunna sareng kumaha urang tiasa ngajagi aranjeunna.

Résiko internét pikeun murangkalih

Generasi terakhir barudak nganggo internét sacara teratur ti alit pisan. Hayu urang tingali naon résiko utama internét pikeun murangkalih.

  • Cyberbullying. Premanisme kelas parantos ngalih ka dunya maya. Tukangeun layar anu nyumput disumputkeun ngahina, ngancam sareng ngancurkeun barudak sanés sareng nonoman. Penting pikeun waspada pikeun ngadeteksi éta gancang-gancang sareng nyandak tindakan.
  • Kecanduan mobile atanapi internét. Di kantor psikolog, beuki seueur jalma anu kecanduan telepon sélulér atanapi Internét, sareng murangkalih henteu kakecualian. Ngadeteksi dina waktosna penting pisan supados masalahna henteu leupas tina panangan. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan poko, tong sono tulisan na "Naha putra anjeun gaduh kecanduan internét?"
  • sexting. Sexting mangrupikeun latihan anu diwangun ku ngirimkeun eusi érotis atanapi séksual (taranjang atanapi semi-taranjang) ngalangkungan mobile sareng / atanapi internét. Beuki seueur kasus, hususna di budak leutik sareng nonoman. Bahayaana nyaéta jalma sanés anu henteu leres nganggo poto éta, tiasa ngahontal poto éta pelecehan, meres atanapi nyebarkeun poto pikeun umum.
  • Idéntitas palsu. Kami henteu terang saha anu aya di tukangeun propil tinangtu sabab saha waé anu tiasa nyiptakeunana. Sugan saatos propil anu disangka ngeunaan budak anu nyobian pendak sareng barudak sanés, aya jalma déwasa sapertos pedofil. Téhnik ieu katelah dandan.
  • Aksés kana eusi anu teu pantes. Dina internét urang tiasa mendakan sadayana, janten urang kedah ati-ati pisan kana matéri naon anu urang pasihkeun barudak urang dina panangan aranjeunna. Éta tiasa janten eusi séksual, telenges ...
  • Pos tulisan swasta. Sakali-kali urang henteu sadar kana sadaya inpormasi anu urang serahkeun dina pihak katilu. Profil Facebook dimana urang nunjukkeun kahirupan urang sadayana, dimana urang aya, naon anu urang lakukeun, dimana urang cicing ... sareng profil publik anu tiasa ditingali ku saha waé. Éta mangrupikeun résiko anu hébat pisan pikeun ngajagaan barudak urang ti.
  • Mésér tanpa idin. Éta tiasa dipésér sacara online ku cara saderhana anu janten murangkalih kalayan kartu kiridit kolotna, atanapi ngasupkeun halaman anu didaptarkeun data anjeun tiasa nyiptakeun masalah anu gedé pisan. Urang kedah ati-ati dimana aksés barudak.

internét résiko barudak

Kumaha carana urang nyingkahan bahaya internét ieu ka barudak urang?

Urang kedah nyandak tindakan ambéh barudak boh nonoman dijaga tina bahaya ieu anu dibutuhkeun ku internét tanpa nyabut alat hébat ieu. Cara anu saé pikeun ngawartosan sareng ngabimbing aranjeunna ngeunaan panggunaan jaringan anu aman. Jantenkeun aranjeunna sadar kana bahaya anu tiasa disanghareupan, kumaha éta tiasa mangaruhan aranjeunna sareng ogé cara nyingkahanana. Anjeunna kedah ngaraos aman pikeun sumping ka anjeun upami anjeunna ngagaduhan masalah

nempatkeun saringan kaamanan dina komputer anjeun. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun mutuskeun eusi atanapi halaman wéb anu tiasa aranjeunna tingali sareng mana anu aranjeunna henteu tiasa tingali. Hayu urang ngajarkeun aranjeunna pikeun henteu nambihan sareng ngobrol sareng jalma asing, atanapi masihan data pribadi ka pihak katilu. Penting pisan pikeun aranjeunna ogé ngagunakeun akal sehat sareng terang kumaha ngabédakeun nalika kaayaan anéh sareng tiasa ngabahayakeun anjeun.

Anjeun kedah janten merhatoskeun ogé parobihan paripolahna, kabiasaan, dina kaayaan pipikiran, hubunganana... anjeunna tiasa kasieunan nyarioskeunana atanapi réaksina anjeun, janten upami urang niténan anu anéh urang kedah ningali naon anu kajantenan. Upami urang terang yén aya anu anéh urang tiasa ngalaporkeun naon anu lumangsung sareng nyandak tindakan.

Kusabab émut ... pendidikan sareng kontrol parental diperyogikeun pikeun nyingkahan bahaya Internét pikeun barudak sareng nonoman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.