Rash di barudak, aya naon, sabaraha jinis na aya sareng naon anu kedah dilakukeun?

Orok ku campak

Rurusuhan mangrupikeun baruntus kulit. Ieu tiasa sumping termotivasi ku seueur sabab, kalebet viral kalayan muriang atanapi dipiheulaan ku éta. Éta ogé panginten anu nyababkeun bencana nyaéta kasakit baktéri, rheumatological atanapi toksik. Penting pisan konsultasi ka spesialis, ngalakukeun sagala rupa tés sareng mastikeun perlakuan.

Dina tulisan ieu kami ngan ukur badé masihan anjeun sababaraha padoman sareng cNaon ruam anu paling umum di barudak, tapi urang sama sekali henteu mumpuni pikeun diagnosa.

The ruam viral paling umum di barudak

Salah sahiji ruam anu paling umum di barudak nyaéta cacar, Éta sigana parantos ngaleungit, tapi sanaos aya wabah deui di nagara urang sareng di Éropa. di dieu anjeun gaduh inpormasi langkung spésifik ngeunaan kasus anyar anu kajantenan. Campak dicegah ku vaksin MMR. Boga a gambar ciri tina catarrh sengit sareng konjungtivitis, muriang tinggi sareng pangaruh umum: ciri anu paling khas nyaéta bintik-bintik na ukuran lentil atanapi langkung ageung, warna beureum. Aranjeunna dimimitian dina nyanghareupan sareng kamajuan nuju batang sareng ekstremitas.

La rubella sareng cacar ogé dicegah ku vaksin. Boh tina dua panyakit biasana nyababkeun demam tinggi, tapi éta nyababkeun peurih sareng ngarareunah anu signifikan.

Diantara barudak di handapeun umur 2 taun biasana aya anu disebut buru-buru ngadadak. Aranjeunna muriang tinggi 2-4 dinten tanpa sabab anu jelas. Nalika muriang ngaleuleuskeun, bintik-bintik anu ngagaduhan lesi warna pink némbongan. The adénovirus Éta kalolobaanana mangaruhan barudak antara 6 bulan sareng 4 taun. Gambar ilaharna nyaéta tiis ku muriang, faringitis, batuk sareng konjungtivitis anu tiasa dibarengan ku sababaraha titik pinkish dina kulit sareng sakapeung rada diangkat. Epidemik lumangsung dina usum salju sareng usum semi.

Ruam anu sanésna nyaéta parvovirus atanapi panyakit anu ditampar. Éta mangrupikeun inféksi virus. Kontak nyaéta ngalangkungan sékrési pernapasan anu kainféksi. Éta biasana lumangsung di sakola. Éta dicirikeun ku beureum dina pipi, teras, salami 1 dugi ka 4 dinten, ruam muncul dina batang sareng bagéan awak.

Rashes budak leutik naon anu tiasa kajantenan?

Kontak sareng sababaraha pepelakan sapertos nettle, oleanders, tiasa nyababkeun ruam peurih sareng leuleuy. Upami putra atanapi putri anjeun ngagaduhan kulit anu sénsitip pisan, ruam ieu tiasa kajantenan kantun kontak tina geutah sareng papakéan. Penting pisan meresihan sadayana résin tina papakéan sareng awak sagancang-gancangna.

La Pembuangan Lyme urang éta disababkeun ku gigit keletik. Rurusuhan ciri nembongan. Éta alit, keras, peurih sareng dikurilingan halo beureum). Ieu kajantenan 1 dugi ka 2 minggu saatos tikét parantos ngegel.

nu baruntus panas éta muncul salaku sisikian pink anu leutik pisan. Éta katénjo dina beuheung atanapi bagéan luhur awak, éta anu urang sebut beureum tina kesang. Éta lumangsung kusabab kalembaban lingkunganana, kusabab panas, tapi ogé tiasa janten gejala muriang atanapi overdressing.

Perawatan sareng naséhat

Sakumaha anjeun parantos tiasa maca, aya seueur jinis ruam atanapi bituna kulit nalika budak. Anu paling penting nyaéta dina ayana anjeunna urang angkat ka dokter pediatrik pikeun nganilai sareng ngadamel diagnosis anu pas. Ku cara kieu urang tiasa nyegah komplikasi kahareup pakait sareng kasus parna.
Runtah orok ujug-ujug henteu meryogikeun pangubaran. Teu aya ubar pikeun merangan virus ieu, sareng umumna, éta organisme anak sorangan anu tungtungna ngaleungitkeunana.
Sababaraha naséhat anu tiasa kami pasihan pikeun campak nyaéta nganggo pakean minimal, upami tiasa atanapi éta katun, hypoallergenic. Nempatkeun sababaraha tetes minyak tangkal téh atanapi chamomile Romawi dina mandian murangkalih anjeun ogé bakal nyéépkeun. Dina kasus cacar cai, disarankeun tuang satengah gelas cuka sari kana cai mandi, ieu ngabantuan ku ngabeuleum.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.