Refleks anu nguseup sareng nyusup kana dada: sihir tina tuang heula

dadang dada

Eanjeunna kalahiran mangrupikeun waktos anu saé anu nyandak orok anu lahir ka indungna dina rangkulan anu jero. Hal anu paling penting dina momen ieu nyaéta nalika indung nempatkeun orok dina beuteung na ... sabab budak leutik sacara naluriah bakal nyusup kana puting supados tiasa tuang berkat refleks anu nyusu.

Hatur nuhun kana bau sareng alamna, orok bakal terang dimana puting indungna sareng anjeunna ogé bakal terang yén éta mangrupikeun sumber nutrisi na ... anjeun kedah ngantepkeun éta kajantenan. Kanggo ngalakukeun ieu, orok kedah ditingalkeun dina beuteung indung supados anjeunna nyalira, kalayan katerampilan motorna anu kawates anjeunna ngorondang ka puting indung sareng mimiti nguseup.

Nalika orok nembé dilahirkeun ngagaduhan tingkat panarimaan anu luhur pisan sahingga ieu tiasa dilakukeun sareng éta salawasna jalan. Prosés ieu katelah ngorondang ka arah dada atanapi dada ... Éta henteu leres-leres ngorondang, sabab éta langkung seueur tibatan orok ngorondang kumargi anjeunna henteu acan tiasa ngarayap nyalira. Pikeun ieu kajantenan, duanana indung sareng orok kedah taranjang sareng nempatkeun orokna ka handap dina luhur indung dina tingkat beuteung. Budak leutik bakal mimiti nyorong ku suku sareng panangan dugi ka mawa biwir kana puting.

Ieu penting dilakukeun dina jam kahiji saatos orok dilahirkeun, aya anu nyebatkeun yén éta kedah dilakukeun bahkan dina dua jam kahiji kumargi éta mangrupikeun waktos anu ngagaduhan manpaat anu ageung pikeun indung sareng anu nembé lahir. Ieu waktos nalika teu aya anu kedah misahkeun indung ti orokna, kacuali dina waktos-waktos éta kusabab kaayaan médis éta henteu tiasa dilakukeun sanés. Tapi perlu diémutan yén kontak dini diperyogikeun pikeun nyiptakeun hubungan anu afektif, pikeun mikawanoh diri, silih bau, sahingga orok tuang kolostrum sareng mimiti nyusuan, upami hoyong nyoco orok ku cara kieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.