Pangobatan alami pikeun éksim orok

Orok ku éksim, krim dina raray

La krim calendula Éta parantos dianggo pikeun ngubaran sareng ngubaran kaayaan kulit salami abad. Sanaos teu acan kabuktian sacara ilmiah mujarab pikeun éksim orok, hasil panilitian skala leutik ngadorong.

Urang terang tina pangalaman yén éta frustrating ningali anak anjeun ngalaman itching konstan sarta iritasi ti orok éksim. Dina artikel ieu kami baris nempo runtuyan tips nu bisa jadi pohara kapaké pikeun nenangkeun itchiness.

Minyak kalapa tiis

Minyak kalapa tiis dipencet, sajaba mangrupa moisturizer pohara efektif, eta boga sipat baktéri. Kanyataanna, sipat ieu substansi ngurangan résiko éksim jadi kainféksi. Ubar ieu sasaena, di luhur sadayana, dina kasus dimana orok rawan inféksi.

minyak sunflower tiis dipencet

moisturizer alam sejen éféktif, minyak sunflower, beunghar ku asam lemak ésénsial anu gampang diserep ku kulit. Hal ieu dipercaya yén kurangna asam lemak ésénsial tiasa nyumbang kana sababaraha kasus éksim orok. Kanyataanna, minyak sunflower dipaké sabab mantuan ningkatkeun fungsi panghalang tina kulit sareng ogé anti radang.

Upami orok anjeun kaserang colic sareng éksim, kami mamatahan anjeun urut beuteung anjeun kalawan minyak kalapa atawa minyak sunflower (atawa malah nyieun campuran duanana). Ngagunakeun jenis minyak ieu bisa ngagentos itching Anjeun. Ati-ati nalika ngangkat orok saatos nerapkeun minyak kana kulit!

krim vitamin B12

Krim anu ngandung vitamin B12 aranjeunna tiasa bener éféktif dina ngadalikeun gejala éksim. Nepi ka ayeuna, uji klinis parantos dilakukeun dina skala anu alit, tapi hasilna sigana ngajangjikeun, janten panginten kedah dicobian.

calendula pikeun éksim

Krim Calendula

Kembang calendula (Marigold officinalis) geus dipaké pikeun ngubaran jeung nyageurkeun kaayaan kulit, kaasup éksim, pikeun abad. Krim Calendula dipercayaPangobatan alami pikeun éksim orok: anu mana anu tiasa dianggo? Tinjauan buktimangpaat éksim ku ngurangan peradangan, maéhan baktéri, sarta mantuan kulit cageur.

Sanaos khasiat ngagunakeun calendula salaku ubar alami pikeun éksim orok teu acan kabuktosan sacara ilmiah, éta parantos nunjukkeun yén éta tiasa ngirangan peradangan sareng ngamajukeun penyembuhan, sareng ogé parantos kabuktosan efektif pikeun ngubaran éksim anu dihasilkeun.

Mandi gandum

Oatmeal koloid (oat taneuh) parantos dianggo pikeun ngaleungitkeun gatal sareng iritasi kulit salami millennia. Relieves gejala éksim ku ngurangan peradangan jeung normalize pH kulit, tapi studi kurang dina hal ieu.

Pikeun ngagunakeun éta, kantun nempatkeun sakeupeul oatmeal koloid (atanapi bubur dina prosesor dahareun) dina kaos kaki sareng simpen di handapeun keran nalika anjeun ngaktipkeun kamar mandi. Cai mandi bakal nyandak kana penampilan susu.

Sal

Klinik Gua Uyah ngagunakeun téknik anu disebut 'haloterapi'anu populér di Éropa Wétan jeung Rusia. Partikel uyah dina kulit ngirangan itching sareng iritasi, sareng tiasa nyababkeun paningkatan anu nyata dina gejala éksim.

Perlakuan ieu utamana éféktif salila wabah. Tapi anjeun teu tiasa nganggo uyah waé, atanapi ku cara naon waé. Klinik Gua Uyah ngagaduhan kamar khusus pikeun murangkalih.

A alternatif langkung mirah tiasa mandi di laut. Tapi awas, cai laut ogé tiasa ngairitasi kulit anu rawan éksim di sababaraha urang, sareng upami aya goresan pasti bakal nyeri. Dina hal ieu, teu aya kadali kana partikel uyah atanapi paparan, sareng éta henteu cocog pikeun sadayana.

Minyak primrose malem sareng minyak borage (kembang béntang)

Pikeun sababaraha waktos, nyandak suplemén minyak ieu, anu beunghar ku asam lemak ésénsial, panginten tiasa ngabantosan ngirangan gejala éksim. Tapi studi panganyarna geus questioned efektivitas na. Kami parantos nambihan kana daptar pikeun nyorot yén sanaos biasana muncul dina seueur daptar pikeun ngubaran éksim, euweuh bukti ilmiah sarta leuwih hade ngagunakeun téhnik séjén.

vitamin D pikeun éksim orok

Vitamin D

Éksim parah dina usum tiis, kurangna vitamin D bisa jadi pemicu. Lamun orok anjeun kalawan éksim sigana paling sangsara dina bulan darkest taun, suplement multivitamin pikeun barudak patut nyobian. Pangobatan alami pikeun éksim orok: anu mana anu tiasa dianggo? Tinjauan buktingandung vitamin D. Salawasna dina pangawasan médis.

Probiotics

nu probiotics aranjeunna ubar alam sejen kalawan bukti inconclusive. Probiotics disarankan lamun orok anjeun boga sajarah colic atawa réfluks salian éksim, sabab aya bukti tumuwuh yén probiotics bisa mantuan dina ngubaran duanana.

Tujuan probiotik ngawangun flora séhat dina peujit, ngarah butuh sahenteuna sabulan pikeun mawa pangaruh jeung, sakumaha kalayan sagala suplemén.

Kawas ubar konvensional, remedies alami anu dianggo pikeun orok kalawan éksim bisa jadi teu boga pangaruh dina sejenatawa. Sateuacan nganggo ubar naon waé, bahkan anu alami, anjeun kedah konsultasi ka dokter kulawarga atanapi pediatrician anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.