Resep asli sareng kacang-kacangan kanggo murangkalih

Indung sareng putri masak

Ngadamel murangkalih tuang sadayana tiasa janten tantangan ageung di kaseueuran bumi. Sanaos aya murangkalih anu tuang saé pisan, kaleresan éta seuseueurna condong nolak sababaraha tuangeun. Pikeun kolot, ngasuh murangkalih tuang ku cara saimbang mangrupikeun maksim anu teu matak aranjeunna tinggalkeun. Kusabab kitu, penting pikeun ngarencanakeun sareng ngatur ménu kulawarga sateuacana.

Tapi salian ti organisasi anu saé, anjeun ogé tiasa masak ku cara anu langkung kréatip sareng asli. Supados barudak ningali tuangeun pikaresepeun sareng napsu. Daripada ningali éta ngan ukur kawajiban anu sanés tina déwasa, anu nyababkeun aranjeunna nolak éta kalayan langkung kuat. Salah sahiji kadaharan anu paling hésé pikeun ditampi ku barudak nyaéta kacang polong.

Kalibetkeun barudak dina prosés masak

Cara anu saé pikeun barudak ningali dahareun salaku pikaresepeun nyaéta ngalibetkeun aranjeunna dina prosés masak. Nalika anjeun balanja hayu aranjeunna ngabantosan anjeun milih sayuran sareng sayuran sareng ngajelaskeun naha anjeun milih anu sanés sanés anu sanés. Ku cara kieu anjeun bakal ngajantenkeun aranjeunna resep kana béda-béda tuangeun sareng sakedik-sakedik, aranjeunna ningali tuangeun salaku anu saé.

Éta ogé tiasa ngabantosan anjeun di dapur, teras-terasan jaga yén aranjeunna henteu ngalaman résiko sareng kalayan tugas anu cocog sareng umur. Éta tiasa nyeuseuh sareng mesék sayuran, ngabantosan anjeun nampilkeun piring sareng sajabana. Salawasna aya dina pangawasan anjeun sareng henteu nganggo pakakas anu tiasa bahaya.

Tungtungna, hayu urang tingali sababaraha resep lucu bahan utama na nyaéta kacang polong.

Fajitas kacang hideung

Fajitas Méksiko

Fajitas Méksiko mangrupikeun asakan anu pikaresepeun pisan pikeun murangkalih, kumargi aranjeunna ngadamel nyalira. Tapi salaku tambahan, aranjeunna nutrisi pisan sareng lengkep, kumargi aranjeunna nyandak rupa-rupa sayuran, daging sareng kacang-kacangan.

bahan:

  • Macam cabé, beureum, héjo sareng konéng
  • 1 zucchini
  • 1 térong leutik
  • 1 cebolla
  • 2 buah dada hayam
  • kacang asak hideung

Persiapanana saderhana, anjeun kedah motong sadaya sayuran kana iteuk ipis sareng masak dina grill. Potong hayam kana strip ogé sareng masak kalayan rempah-rempah, oregano, kari, cabé, sareng sajabana. Tempat sadayana bahan nan wadah masing-masing kanggo masing-masing kanggo disajikeun naon anu anjeun hoyongkeun. Anjeun tiasa ogé nempatkeun guacamole buatan imah atanapi saos Méksiko.

Ngayakeun sadaya bahan anu sumebar di sakitar méja bakal pikaresepeun sareng warni. Barudak bakal nyiapkeun fajitasna tapi jeung aturan nempatkeun saeutik unggal bahan. Ieu bakal mastikeun yén aranjeunna tuang beunghar sareng rupa-rupa, kalebet kekacangan anu séhat pisan.

Lentil Burger

Lentil Burger

Sadayana anjeun masak Gatotkaca Éta masihan anjeun perséntase anu luhur pisan tina kasempatan pikeun sukses. Ka barudak sakumaha aturanana aranjeunna resep tuang jinis-jinis piring ieu, bahkan upami aranjeunna henteu ngabédakeun naon bahan utama.

bahan

  • 1 mangkok tina lentil asak
  • 1 zanahoria
  • endog 1
  • 1 cebolla
  • remah roti

Mimiti, ngumbah sareng rendang sayuran kalayan saé pisan, supados éta saé pisan anjeun tiasa parut. Misahkeun lentil kana dua sareng naksir satengah. Engké, campur sadaya bahan sareng tambahkeun endogna sareng ciwit uyah. Tambihkeun breadcrumbs dugi ka ngagaduhan adonan anu tiasa dibentuk. Nyiapkeun panci kalayan minyak zaitun sareng tumis hamburger dugi ka coklat emas.

Hummus chickpea

Hummus chickpea

Piring ieu sampurna pikeun murangkalih tuang kacang-kacangan, rasa na hampang pisan sareng aranjeunna tiasa nyebarkeun roti bakar nyalira. Ku cara kieu aranjeunna senang nalika tuang kalayan cara anu séhat pisan.

bahan:

  • 2 mangkok tina sateuacana asak buncis
  • 1 cengkéh bawang bodas
  • 1 séndok téh tahini
  • 1 séndok jeruk nipis
  • 2 séndok minyak zaitun parawan
  • 1 ciwit tina jinten taneuh
  • kahayang

Persiapanana saderhana, anjeun kedah nempatkeun sadaya bahan dina gelas adun sareng adun dugi ka kéngingkeun krim anu rata. Upami éta kandel teuing, anjeun tiasa nambihan kaldu sakedik kanggo masak kéju atanapi sakadar cai. Buka uji rasa pikeun ngirangan uyah upami diperlukeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.