Kelamin nalika kakandungan: trimester ku trimester

Sababaraha dinten ka pengker urang ngobrol ngeunaan kakandungan bandung. Dinten ieu kami hoyong ngobrolkeun naon anu bakal kajadian saparapat nepi ka saparapat, tumut kana akun kakandungan normal sareng teu rumit.

Dina 9 bulan nalika kakandungan tahan, seksualitas urang bakal bénten-bénten nalika sababaraha bulan ngaliwat. Ti mimiti waktos anjeun kedah hirup dina tahap ieu kalayan gampang pisan sareng tenang, henteu sieun nganyenyeri orok. Naon waé patarosan anu anjeun gaduh, urang teras nyarankeun yén anjeun konsultasi sareng dokter kandungan.

Salami trimester kahiji:

Parobihan hormonal radikal mimiti kajantenan dina awak awéwé. Kacapean sareng seueul, marengan gejala kakandungan mimiti anu sanés, sigana bakal nurunkeun tingkat kahoyong seksual. Ieu anu biasana kajantenan pikeun kaseueuran ibu hamil, sanaos aya ogé perséntase awéwé anu karaos langkung peryogi séks salami tahap ieu sareng langkung resep kusabab peka dina area séks. Faktor fisik ieu tiasa ngajantenkeun awéwé langkung gampang pikeun ngahontal orgasme dina tahap ieu. Sanaos sabalikna, faktor fisik anu pakait sareng gejala anu munggaran, dibarengan ku faktor émosional anu sanés, tiasa samentawis nyusahkeun awéwé pikeun ngahontal orgasme.

Mangrupikeun waktos anu saé pikeun milari jadwal anu kirang kaku pikeun mikanyaah, milih waktos-waktos nalika indung anu bakal ngaraos kirang gejala anu ngaganggu (sapertos seueul, anu sering diwatesan ku hiji atanapi langkung waktos anu tetep dina sadidinten) atanapi langkung istirahat.

Upami payu awéwé pikasieuneun teuing, stimulasi tiasa dipiceun supados henteu nyababkeun nyeri, sanaos aya awéwé anu sensitipitas ieu bakal nyayogikeun pelesir anu langkung ageung. Sakali deui, dina prakték sareng kasepakatan, kasaimbangan bakal sumping pikeun unggal pasangan.

Sékrési heunceut awéwé tiasa mimiti robih (sareng bakal robih sapanjang kakandungan) dina konsistén, warna, jumlah, sareng bau. Aranjeunna biasana langkung seueur, janten penetrasi langkung gampil, atanapi aranjeunna tiasa ngarobih bau sareng langkung kuat, anu tiasa ngaganggu lalaki éta. Dina kasus éta, ngantosan dugi saatos mandi atanapi nganggo minyak awak tiasa janten pilihan.

Sababaraha statistik nunjukkeun yén, dina awal kakandungan, sakitar 40% ibu hamil ngalaman turunna kahoyong seksual, 50%, ogé sakitar, henteu ngalaman parobihan anu signifikan sareng 10% ngalaman kanaékan nafsu seksual. Tapi angka ieu biasana robih nalika tahap hamil salajengna.

Dina trimester kadua:

Dina waktos ieu, rasa teu raoseun biasa tina bulan-bulan mimiti kakandungan biasana ngaleungit, sareng pasangan parantos adaptasi sareng kaayaan barunya, janten nafsu seksual biasana muncul deui. Mangrupikeun waktos anu saé pikeun latihan otot heunceut pikeun ningkatkeun nada otot urang dina waktos pangiriman.

Salaku tambahan, dina période tengah kakandungan, kamacetan vaskular lumangsung anu nyababkeun datangna jumlah getih anu langkung ageung kana pembuluh getih pelvis, janten aya sensitipitas anu langkung ageung anu ditarjamahkeun janten gairah séks anu langkung ageung, khususna awéwé anu parantos ngalahirkeun hiji atanapi langkung murangkalih.

Kirang seueul, kirang capé, kirang nyeri dina dada ... sadayana bakal nyandak anjeun balik kana normalitas anu tangtu. Dina sababaraha kasempetan, salah sahiji sateuacanna tina "kakandungan prokreatif" dugi ka mimiti séks rekreasi. Urang kedah ngamangpaatkeun waktos-waktos karaharjaan pikeun nyanghareupan bagian ahir kakandungan ...

Sareng trimester katilu:

Biasana pikeun turunna frékuénsi hubungan séks dina waktos ayeuna langkung drastis tibatan dina trimester kahiji. Ngarareunah fisik indung, teu ngarareunah sareng deukeutna waktos ngantunkeun, anu tiasa ngangsonan saraf, waswas atanapi sieun, tiasa nyegah kahoyong seksual timbul, henteu ngan ukur ku dorongan, tapi bahkan henteu lemah. Pikeun awéwé panginten langkung hésé pikeun ngahontal pelesir séks nalika minggu-minggu terakhir kakandungan, sanaos aya sababaraha ibu anu bakal datang anu henteu ngalaman masalah dina hal ieu.

Nalika hubungan seksual di trimester ieu, awéwé tiasa ngahasilkeun kolostrum anu kaluar tina buah dada ku stimulasi. Henteu matak hariwang, urang ngan saukur bakal ngabantosan ngahasilkeun zat prékursor susu ieu. Upami payu henteu dirangsang, éta moal kaluar, sanaos aya awéwé anu ngagaduhan titik-titik colostrum kalayan syahwat.

Sanaos dina waktos ayeuna kabeuratan sareng paningkatan volume anu saé tiasa nyababkeun sababaraha prakték séks sesah, nalika ngalahirkeun ngalahirkeun, damel cinta ogé nguntungkeun ogé. Aktivitas séksis mékanis ngarangsang cervix, ku cara alami sareng pikaresepeun, langkung milih pelebaranana. Seks sahingga tiasa ngalaksanakeun otot panggul, ngajaga kuat sareng fleksibel.

Salaku tambahan, mani ngandung sajumlah prostaglandin, zat anu tiasa ngabantosan rahim katerap. Ku alatan éta, hubungan séks sateuacan dikantunkeun tiasa ngabantosan urang ngalambatkeun cervix, anu bakal ngajantenkeun damel langkung gampang sareng ngagentos nyeri.

Mangrupikeun waktos anu saé pikeun mikir yén ayeuna, langkung ti anu mikacinta, pasangan bakal janten kolot, milarian sareng mikaresep dimensi anyar dina hubungan, bahkan kaakraban anu anyar dina ranjang. Henteu janten masalah kuantitas hubungan sapertos kualitas ieu, sareng hubungan émosional anu kahontal sareng aranjeunna, hal anu ngan ukur kahontal saatos latihan, kasabaran, pamahaman sareng dialog.

via: Orok sareng seueur deui


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.