Séréal orok: kumaha milih anu leres

Bubur heula orok

Kalayan datangna tuang pelengkap, patarosan anyar sumping ka sepuh. Kaseueuran pasangan sareng ibu panasaran perkenalan perkenalan makanan, anu mana anu kedah dipasihkeun heula atanapi anu bakal jadi anu pangsaéna séréal pikeun orok anjeun. Anu paling umum nyaéta pediatrik masihan anjeun sababaraha tungtunan ngeunaan ngenalkeun tuangeun, tapi umumna éta dasar pisan sareng pondok teuing.

Mimiti anjeun kedah terang yén diet orok kedah sacara éksklusif susu dugi 6 bulan. Ieu anu disarankeun ku Organisasi Kaséhatan Dunya, sareng sabisana, rekomendasi éta nyaéta tuangeun nyaéta susu ibu. Ti 6 bulan, aranjeunna kedah ngenalkeun dahareun nuturkeun sababaraha saran y padoman anu kami tinggalkeun dina tautan ieu.

Perkenalan séréal

Séréal tiasa diwanohkeun dina 6 sasih sapertos sesa katuangan, nanging, aya pengecualian sareng dina sababaraha kasus éta tiasa dimimitian dina 4 bulan. Taroskeun sareng pediatrik anjeun sateuacan masihan naon-naon jinis tuangeun kanggo orok anjeun sareng sasarengan anjeun bakal mutuskeun atos waktuna parantos sumping sareng kumaha anjeun kedah ngamimitian. Kadé séréal bébas gluten, ukuran anu dimaksudkeun pikeun ngaminimalkeun résiko panyakit celiac.

Ayeuna, sakali jelas yén séréal anu munggaran kedahna anu bébas tina gluten, anjeun pasti bakal heran Anu mana anu paling saé pikeun kaséhatan pikeun orok kuring?

Séréal bébas gluten

Kumaha carana milih séréal anu pangsaéna pikeun orok kuring?

Aya kacenderungan mikir yén hiji-hijina cara pikeun kéngingkeun séréal orok nyaéta ngalangkungan olahan industri anu dipasarkeun pikeun orok. Kasalahan anu dilakukeun unggal dinten sareng anu, hanjakalna, mangrupikeun hal anu pediatrik nyalira nyarankeun sacara sembarangan.

Séréal anu disiapkeun leres-leres henteu perlu pikeun orokÉta pinuh gula sareng zat sanés anu ngabahayakeun barudak sahingga henteu séhat atanapi pantes. Dina bungkusan anjeun bakal mendakan inpormasi anu tiasa nyasabkeun anjeun, "henteu aya gula tambahan" sanés hartosna produkna bebas gula. Ieu kusabab prosés anu disebat "dékstrinasi" atanapi "dihidrolisis", ngarobih karbohidrat kompléks janten anu saderhana, nyaéta kana gula.

Di sisi anu sanésna, sadaya tambihan sareng bénténg anu kalebet dina persiapan séréal pikeun orok, teu perlu upami anu alit di tuang leres.

Anjeun tiasa milarian séréal anu pangsaéna di pasar, anu paling mahal sareng ékologis pikeun nyingkahan gula sareng zat anu henteu séhat sanés, tapi anjeun bakal mayar harga anu kaleuleuwih pikeun anu anjeun tiasa milarian fraksi sareng nyiapkeun diri di bumi.

Séréal anu pangsaéna pikeun orok

Bubur séréal buatan imah

Kadaharan anu pangsaéna pikeun anak anjeun nyaéta anu anjeun nyiapkeun di bumi, di bumi sareng ngagunakeun cara masak sareng bungkus anu langkung pikaresepeun. Dina cara nu sami sareng anjeun nyiapkeun bubur kalayan buah-buahan atanapi puree sayuran, anjeun tiasa nyiapkeun bubur séréal di bumi ku cara anu saderhana pisan.

Ieu bakal mastikeun yén orok anjeun nampi kadaharan anu pangsaéna bebas tina zat anu henteu séhat. Anjeun bahkan bakal ngahémat seueur artos kumargi produk khusus kanggo murangkalih langkung awis. Mésér kilogram béas anu saé kualitasna sareng anjeun tiasa nyiapkeun bubur anu teu kaétung pikeun anak anjeun, pikaresepeun, leres?

Dina tautan ieu kami ngajelaskeun kumaha cara ngadamel bubur nasi homemade kanggo orok anjeun. Anjeun bakal mendakan dua téhnik sadasarkeun saderhana. Éta salaku tambahan, anjeun tiasa nerapkeun séréal bébas gluten sanés sapertos jagong atanapi quinoa. Malah engké nalika anjeun ngenalkeun séréal sareng gluten, anjeun tiasa nganggo resep kusabab anjeun bakal teras-teras nuturkeun léngkah anu sami.

Di sisi anu sanésna, nyiapkeun katuangan di bumi bakal ngamungkinkeun anjeun ngarobih tékstur tina porridgesIeu bakal ngabantosan orok anjeun pikeun "ngerjakeun" dahareun. Hal anu disayogikeun ku bubur anu disiapkeun henteu tiasa dilakukeun, kumargi anjeun bakal teras-terasan kéngingkeun tékstur anu sami.

Nanging, kaayaan masing-masing bapak sareng indungna bénten pisan. Upami anjeun kedah nganggo séréal anu disiapkeun ku alesan naon waé, anjeun teu kedah ngaraos parah ngeunaan éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.