Kusabab alkohol teu kedah aya di kulawarga

kulawarga alkohol

Di masarakat urang alkohol lengkep dinormalisasi. Éta aya dina hajatan sareng acara dina sagala rupa, sareng teu tiasa dikandung tanpa alkohol. Ieu mangrupikeun hal anu umum pikeun sadayana, yén barudak urang ogé diajar. Urang moal tiasa ngarobih masarakat tempat urang cicing tapi urang tiasa ngarobih bumi dimana ajén-inajén anu urang hoyong ajar ka murangkalih urang katingali. Hayu tingali naha alkohol teu kedah aya di kulawarga.

Alkohol, magnet pikeun masalah

Alkohol sering dikaitkeun sareng gaduh waktos anu saé, hajatan, kabagjaan sareng damai. Kami diajarkeun yén pikeun senang anjeun kedah inuman, yén teu aya hajatan tanpa alkohol sareng alkohol éta mangrupikeun hal anu saé. Éta bakal aya di sadaya bumi dina pésta ieu, sabab éta mangrupikeun hal anu urang gaduh jero pisan dina budaya urang. Komo nalika urang ngalaman waktos anu goréng urang nyobian nginum saolah-olah kasusahan ngambang sareng sadayana anu urang ngahontalkeun nyaéta ngabius diri sareng langkung parahkeun masalah éta.

Kusabab alkohol nyababkeun masalah sareng seueur deui. Éta ngagaduhan pangaruh disinhibiting anu ngajantenkeun urang kaleungitan kendali dina bagian anu tangtu tina naon anu urang nyarios sareng ngalakukeun. Hal-hal anu urang pasti bakal kaduhung énjingna. Masalah tingkah laku, salah paham, gelut, kecap anu nyeri, agresif, kekerasan... tibatan ngabagjakeun pésta éta, alkohol condong ngaganggu urang ku kaayaan anu teu pikaresepeun anu diciptakeun salaku hasil tina nginum alkohol. Henteu kakantun dina hangover terkenal anu ngajantenkeun urang kaleungitan sadidinten (atanapi langkung) kanggo pulih.

Ditambah alkohol anjeunna depresi hébat tina sistim saraf pusat, éta sababna saatos wengi panjang berpesta énjingna urang sedih, urang rumaos kaliru sareng melankolik tanpa alesan anu jelas. Mangrupikeun pangaruh alkohol, anu ngajantenkeun urang euforia, éta nyiptakeun fase déprési mini pikeun ngimbangan épék anu nyababkeun dina otak urang. Bisa nyababkeun masalah kecanduan serius éta bakal mangaruhan sakumna kulawarga. Seueur masalah anu tiasa dicegah sareng ideu anu leres ngeunaan panggunaan alkohol.

kulawarga alkohol hubungan

Alkohol dina kulawarga

Generasi urang parantos tumuh sareng alkohol anu aya dina sadaya hajatan, sareng generasi-generasi énggal masalah ieu beuki parah. Anjeunna ukur pendak nginum ayeuna. Dina upaya nyenangkeun kelompok, nuturkeun iket, atanapi kusabab henteu kedah ditampi, nonoman nuturkeun pola na anu batur ngalakukeun sanajan aranjeunna henteu bener.

Urang moal tiasa ngarobih budaya atanapi masarakat, tapi dimana upami urang tiasa polah aya di bumi urang. Nilai-nilai naon anu urang pikahoyong pikeun barudak urang. Anjeun parantos terang yén conto éta mangrupikeun salah sahiji cara anu paling kuat pikeun diajar anu dipimilik ku jalma, sareng upami di bumi barudak anjeun ningali hubungan anjeun sareng alkohol aranjeunna bakal diajar ogé. Éta bakal janten unsur pencegahan sahingga nonoman henteu nganggo narkoba. Kusabab urang leutik, urang nyiptakeun pendapat ngeunaan hal-hal numutkeun naon anu urang tingali dina déwasa di sakuriling urang, sareng nalika umur rumaja bakal mangaruhan pendapat aranjeunna ngeunaan éta pikeun ningali kumaha hubunganana sareng alkohol.

Éta henteu hartosna yén anjeun kedah neken sadaya alkohol di dunya, tapi upami urang ningali kumaha hubunganana, naon pendapat urang sareng kumaha urang nyarioskeun alkohol. Urang tiasa inuman tapi sedeng, sareng hubungan anu séhat sareng tanggung jawab. Entong pernah ngangsonan jalma ngora nginum, atanapi ngadorong konsumsi aranjeunna.

Émut yén alkohol ngagaduhan pangaruh anu ngabahayakeun ka nonoman, dina uteukna masih dina prosés asak, anu tiasa ngahasilkeun épék anu teu tiasa diubaran.

Kusabab émut ... urang moal tiasa ngarobih masarakat, atanapi milih babaturan sareng selera budak urang. Tapi upami urang tiasa masihan anjeun conto kumaha hubunganana ku cara anu séhat sareng alkohol supados henteu janten masalah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.