Naha barudak teu eureun nanyakeun hal?

Budak leutik naroskeun hal ka indungna

Éta barudak teu eureun nanyakeun hal Éta hal biasa sareng normal. Kadang-kadang maranehna menta ngalakukeun hal kawas maén dina iPad atawa lamun maranéhna bisa nyieun jajan. Urang teu bisa salawasna pasrah kana requests maranéhanana, boh sabab lain waktuna atawa ngan saukur sabab lain waktu. Éta ogé kudu diajar yén maranéhna teu salawasna dibéré naon maranéhna rék atawa ménta.

Nyatana, urang tiasa ngamangpaatkeun unggal waktos nalika anjeunna naroskeun ka urang ngabantosan anjeun komunikasi anu saé sareng ngontrol émosi, naon jawaban ahir.

Ngabales pamundut anjeun...

Tip ieu bakal mangpaat iraha waé anak anjeun naroskeun hiji hal, naha anjeun badé nyarios enya atanapi henteu.

1. Dasarkeun jawaban kahiji anjeun kana kumaha anak anjeun nanya

Lamun anak anjeun nanya sopan tur sopan, ngabagjakeun anjeunna pikeun mibanda tatakrama alus. Ieu ngirimkeun pesen anu anjeun perhatikeun nalika anjeunna nyarios ka anjeun ku cara anu leres, sanaos anjeun henteu bakal masihan naon anu anjeunna naroskeun.

Upami putra anjeun ngaganggu, complains, tungtutan atawa ngancam anjeunNyarioskeun anjeunna yén upami anjeunna henteu naroskeun hal-hal anu leres, anjeun moal miceunan waktos ngadangukeun anjeunna. Contona, Anjeun bisa ngomong, "Marc, tetep sora anjeun handap, disebutkeun kuring teu bisa ngadéngé anjeun leres" atawa "Dupi anjeun nanya ka kuring dina cara nicer, mangga?"

2. Dengekeun

Tingali naon anu anjeunna naroskeun ka anjeun nu leutik. Tunjukkeun ka anak anjeun yén anjeun parantos nguping sareng ngartos aranjeunna, ieu ngagampangkeun aranjeunna nampi jawaban ahir. Éta ogé tiasa ngabantosan pikeun nunjukkeun sakedik empati, sapertos nyarios, 'Oh, kuring ningali anjeun resep ieu. kumaha keren Hayu urang tingali iraha urang tiasa ngalakukeun éta.

3. Ulah gancang ngabales, tarik napas, pikir lajeng ngajawab

Jeda pondok ngabantosan urang mikiran naon anu ditanyakeun. Salaku tambahan, kami ngirimkeun ideu ka si alit yén kami nuju muhasabah proposal. Nanya ka diri anjeun naha anjeun kedah nyarios henteu, atanapi upami anjeun tiasa nyarios enya. Tur upami teu enya resounding atanapi henteu, nanya ka diri lamun bisa negotiate eta.

Sababaraha kali urang nyebutkeun euweuh kaluar tina kabiasaan na urang bisa nyebutkeun enya, tanpa posing masalah pikeun saha. Lain kali urang boga pilihan pikeun negotiate jeung barudak urang jeung datang nepi ka solusi anu hade pikeun duanana urang.

Atoh, lamun anjeun teguh dina kaputusan anjeun sareng anjeun ngabantosan ngartos alesan pikeun kaputusan ieu, éta ngabantosan anak anjeun diajar kumaha naroskeun hal-hal sareng kadang-kadang hal-hal dihontal sareng kadang henteu.

indung ngobrol sareng putrina pikeun nyarios yén éta sanés waktosna pikeun ngalakukeun hiji hal

Nalika éta langkung saé nyarios henteu

Nyebutkeun henteu tiasa sesah; barina dulur urang hayang ningali barudak urang senang jeung sigana nu lamun masihan aranjeunna naon maranéhna rék nalika aranjeunna menta eta, ngajadikeun aranjeunna senang dina momen anu. Tapi urang teu bisa salawasna masihan aranjeunna naon maranéhna ménta sarta méré éta salawasna teu masihan aranjeunna kabagjaan, éta gagasan salah. Kuring ninggalkeun anjeun sababaraha cara pikeun nyebutkeun euweuh tanpa complicating hirup anjeun:

  • Pasihan heula alesan anjeun. Lamun geus mutuskeun pikeun nyebutkeun euweuh, Anjeun mimitina kudu ngajelaskeun naha. Ieu ngabantuan aranjeunna ngartos kaputusan. Lamun manéhna ngarasa kuciwa sanajan anjeun geus ngajelaskeun alesanana, eta kamungkinan pisan yén manéhna teu pinuh ngartos eta. Hiji conto katerangan bakal kieu, 'Kami teu boga waktu pikeun numpak dina merry-go-round ayeuna. Lamun henteu, urang moal nepi ka imah nini-nini. Urang bakal ngalakukeun eta waktos salajengna.
  • Cicing jeung naon geus mutuskeun. Lamun robah pikiran anjeun, anak anjeun bakal diajar yén éta téh lain enya atawa henteu definitif sarta yén éta patut neraskeun keukeuh. Lamun nyerah nalika anak anjeun misbehaving, anjeunna bakal diajar yén ieu téh salah sahiji cara pikeun meunangkeun naon manéhna hayang.
  • nawiskeun anjeunna hal sejenna, Sumuhun anjeun tiasa. Contona, 'Kuring teu bisa meuli ieu ti anjeun sabab mahal teuing jeung urang teu bisa dahar kaluar. Hayu urang balik ka imah jeung nyieun pizza babarengan, mana nu urang paling resep.'
  • Masihan anak anjeun eupan balik konstruktif. Mun anak anjeun teu nyandak jawaban, masihan anjeunna nyatu pujian. Contona, 'Abdi resep pisan kumaha anjeun nyarios 'oke' nalika kuring nyarios henteu'. Atawa 'Geus hébat kumaha urang digawé kaluar babarengan.'

Bisa nyandak euweuh pikeun jawaban mangrupa skill sosial jeung emosional penting. Ieu bagian tina nulungan budak diajar kumaha carana nanganan kuciwa.

barudak senang jeung seuri

Ngurangan kabutuhan pikeun nyarios henteu

Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngabantosan anak anjeun diajar pikeun nganyahokeun yén anjeunna henteu tong loba omong. Lamun anjeun nyimpen hiji euweuh keur kaputusan nu bener masalah, anak anjeun bakal nyandak eta leuwih serius.

Iraha urang tiasa nyingkahan "henteu"?:

  • Setel sababaraha aturan dasar. Contona, saméméh anjeun balanja, ngobrol jeung anak anjeun ngeunaan naha anjeun balanja. Hayu anjeunna terang naon anu anjeun ngarepkeun anjeunna sareng aturan ngeunaan naroskeun hal-hal. Ieu tiasa ngirangan jumlah kali anjeun kedah nyarios henteu. Contona, 'Urang bakal inuman lamun urang balik ka imah sanggeus balanja', atawa 'Urang bade meuli 4 hal urang butuh na ngan kusabab urang ngan cukup duit keur naon dina daptar'.
  • Sebutkeun enya, Sumuhun anjeun tiasa. Contona, 'Muhun, Marta tiasa sumping saatos sakola upami bapakna satuju'.
  • Negotiate jeung anak anjeun tinimbang nyebutkeun euweuh, tapi ngan lamun anjeun ogé daék negotiate jeung kompromi. Contona, 'Urang teu bisa indit ka taman kiwari, tapi urang bisa balik isukan'.

Barudak aranjeunna diajar ngaduga naon kolotna bakal nyebutkeun enya, dumasar kana pangalaman katukang. Éta hartosna aranjeunna janten langkung persuasif, sareng éta ogé hartosna anjeun kedah nengetan sareng konsisten nalika anjeun nyarios enya.

Nanyakeun hal dina umur béda

Barudak mindeng komunikasi naon maranéhna rék ku cara basajan. Contona, maranéhna bisa nyieun noises atawa nunjuk kana naon maranéhna rék. Tapi nalika anjeun nyarios henteu, sababaraha kali aranjeunna henteu terang kumaha carana ngontrol kuciwa tina jawaban éta sareng aranjeunna nunjukkeun éta kalayan tantrums. Ieu lumangsung alatan barudak ngora masih ngamekarkeun basa jeung kaahlian ngatur diri. Anjeun kedah nenangkeun aranjeunna sareng ngajantenkeun aranjeunna ngartos henteu.

Ku umur sakola, barudak gaduh langkung kaahlian basa anu aranjeunna tiasa dianggo pikeun negosiasi sareng kompromi nalika naroskeun hal-hal. Ti umur dalapan maranéhanana kudu bisa nepikeun naha maranéhanana hayang hiji hal. Aranjeunna kedah diajar yén nalika urang nyarios henteu, éta pikeun hiji hal, sareng éta henteu kedah ngajantenkeun aranjeunna goréng.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)