Naha orok mah boro bobo

Orok abdi henteu bobo

Nalika orok anjeun bobo bobo, wanda, wanda sareng kahirupan sacara umum janten rumit. Sanaos normal yén nalika taun munggaran hirup, orok hudang sababaraha kali nalika wengi. Seueur murangkalih diajar bobo nyalira sareng ieu ngajantenkeun gampang pikeun aranjeunna bobo gancang bahkan sanaos parantos ngahudangkeun.

Nanging, dina kaseueuran kasus orok biasa nampi bantosan pikeun bobo. Naon anu nyababkeun yén ku unggal hudang, anjeun kedah rutinitas anu sami pikeun tiasa bobo deui. Sadaya ieu tiasa nyababkeun anak bieu bobo, atanapi gaduh seueur saré sakedik sadidinten. Tapi naon sababna anu paling umum?

Orok abdi boro bobo

Orok bobo salami siang dinten, hal anu ngirangan nalika anjeunna ngolotan sareng bobo na diatur. Masalahna nyaéta dina sababaraha kasus, waktu bobo ieu pondok pisan pikeun anu ngurus éta tiasa cekap. Dewasa biasana gaduh rutin bobo anu diatur, jam biologis éta disiapkeun pikeun ngajadikeun urang bobo peuting.

Orok henteu ngagaduhan kabiasaan kalahiran ieu, perlu netepkeun rutinitas yén awak anjeun ngatur sacara alami sareng dina waktos anu singget, ngabantosan anjeun bobo langkung saé. Dina cara anu sami yén barudak diajarkeun tuang dina waktos-waktos anu tangtu, perlu dibiasakeun aranjeunna bobo dina waktos-waktos anu tangtu. Kumaha carana ieu kahontal? Kalayan seueur kasabaran, seueur pangulangan, rutinitas sareng kabiasaan anu saé.

Naha anjeun bobo pisan?

Orok abdi boro bobo

Dina kasus murangkalih bayi, panyababna langkung jelas, beuteung na leutik sahingga dina unggal nyusuan tiasa nutupan bagian anu alit pisan tina tuangeun. Anu ditarjamahkeun kana kabutuhan pikeun tuang unggal sababaraha jam. Diperkirakeun yén sakitar 30% orok gaduh sababaraha jenis gangguan bobo, ieu sabab paling umum:

  • Saré teuing beurang: Upami orok anjeun kedah seueur napsu atanapi lami pisan siang, anjeunna bakal kirang kedah bobo nalika wengi. Ti 4 bulan beurang siang orok kedah diatur.
  • Sieun kapisah: Nuju 6 bulan datang tahapan lampiran Langkung kuat, orok hoyong teras-terasan sareng indung sareng misah ti anjeunna dugi ka bobo nyababkeun gangguan bobo anu ageung.
  • Maénkeun peuting: Upami orok hudang wengi sareng mendakan lagu, pikaresepeun atanapi rangsangan naon, anjeunna bakal mendakan yén éta mangrupikeun waktos anu saé pikeun maénkeun.

Rutinitas bobo pikeun orok bobo langkung saé

Lahir deui

Nyiapkeun orok sadidinten anjeun bobo langkung saé dina wengi mangrupikeun konci utama pikeun rutin bobo anu saé. Hal anu pangpayunna nyaéta ngajaga orok aktip, ngahibur, ulin sareng murangkalih anjeun supados anjeunna tiasa ngaduruk tanaga ku cara anu pas. Orok di handapeun umur sataun anjeunna henteu jalan, ogé henteu tiasa ngalakukeun kagiatan fisik kalayan anu ban.

Tapi anjeun tiasa nganggo cocooan anu pas sapertos gim orok, anu ogé bakal ngabantosan anjeun ngembangkeun kamampuan anjeun, koordinasi mata-mata, konsentrasi sareng di luhur sadayana, panasaran anjeun. Anjeun ogé kedah biasakan anjeunna bobo leres siang siang. Nyaéta, orok kedah nyandak sahenteuna 2 sare siang siang dina sasih mimiti hirup. Pastikeun yén aranjeunna jauh ti wengi, sahingga di antawisna aya cekap jam sareng orok tiasa bobo langkung wengi.

Ngadegkeun rutinitas henteu ngan ukur nguntungkeun pikeun kasajahteraan sepuh, sabab bobo anu saé penting pikeun digawé, mikir sareng hirup. Mangrupikeun bentuk ngajarkeun orok pikeun nyusun dinten na ka dinten, masihan aranjeunna kaamanan sareng kapercayaan, sabab aranjeunna terang naon anu bakal datang sepanjang waktos. Sareng anu paling penting, rutin anu saé ngabantosan sadayana kulawarga hirup dina cara anu langkung tertib sareng langkung bagja.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.