Sakumaha seueur tuangeun anu kedah dikandung ku orok?

Nyusu nyusu Nyusu di paménta, teu aya jam kanggo anjeunna. Ku alatan éta, orok kedah nyandak seueur tuangeun sakumaha anu dipikahoyongna. Henteu janten masalah naha tilu jam atos kalangkung atanapi henteu, upami "giliran anjeun" atanapi "sanes giliran anjeun", paménta nyaéta ... paménta. Ieu disarankeun ku WHO sareng Asosiasi Pediatrik Spanyol, diantara organisasi ilmiah nasional sareng internasional anu sanés.

Naha pedoman ieu penting pisan? Mimiti, sabab produksi diatur ku paménta orok. Kadua, sabab orok anu lahir tiasa bobo dina dada, contona, sareng bieu nyusu, sareng hudang dina sababaraha menit kalaparan. Atanapi meureun anjeunna bakal capé. Anjeun panginten hoyong payu kusabab anjeun haus. Meureun kusabab anjeunna hoyong bobo. Atanapi milari kalem, kahaneutan sareng kaasih indung. Naha aya sababaraha anu nyandak kanggo éta?

Teu aya maksimal, tapi aya minimum

Sanaos henteu aya maksimal nembak, aya minimum. Upami kitu bayi, kedah dilakukeun sahenteuna 8-12 porsi sapoé. Tujuan tina rekomendasi ieu nyaéta pikeun nyingkahan résiko dehidrasi sareng beurat badan. Upami anjeunna henteu nyandak sajumlah tuangeun ieu, anjeunna bakal ditumpukeun dina dada sahenteuna unggal tilu jam, atanapi bahkan dihudangkeun upami diperyogikeun.

Anjeun kedah émut éta tuang wengi merangsang produksi sabab ngaleupaskeun langkung seueur prolaktin, hormon anu tanggung jawab pikeun produksi susu ibu. Prolaktin muncak wengi, sabab éta tuangeun wengi pisan penting. Bobo sareng orok mangrupikeun jalan kaluar anu sampurna pikeun orok kanggo nyusu sareng anjeun sadayana tiasa istirahat.

Ti minggu-minggu kahiji éta, jumlah minimum anu disarankeun pikeun asupan turun. Orok bakal diajar téhnik nyeuseup kalayan sampurna sareng durasi tuangana bakal dikirangan; Nanging, kamungkinan yén jumlah nembak moal turun lumayan sabab tit mommy bakal janten kadaharan karesep sareng tempatna tenang. Abdi nembé nyerat tulisan ngeunaan laktat alam ("Panjangan ASI berkepanjangan") anu kuring kumpulkeun seueur tuangeun anu dilakukeun orok antara umur 19 sareng 23 bulan dina hiji dinten. Rata-rata 14 nembak sapoé.

Bisi kumaha, sakali orok parantos genep bulan nyusu eksklusif sareng ngenalkeun padatan pikeun diét na, nyusui bakal salawasna ngagaduhan peran penting dina gizi na ku cara konkrit, sareng kaséhatanana, sacara umum. Dina tiap hal, pikeun ngajaga nyusuan, disarankeun minimal 4-5 tuang sadinten. Susu anjeun cinta

Krisis atanapi spurts pertumbuhan

"Kami nyebat krisis, wabah atanapi tahapan tumuh kana kaayaan dimana orok siga anu henteu bahagia ku produksi susu indungna", ieu kumaha krisis dijelaskeun ku Nyusu Alba. Sareng kadang-kadang orok hoyong tit, tit sareng tit, sareng éta sigana henteu cekap, sareng ambek kusabab anjeunna henteu kéngingkeun sadaya susu anu dipikahoyong ... atanapi panginten frekuensi sareng durasi tuangeun kacau ... wilujeng nepi ka tumuh.

Orok sering ngalaman spurts kamekaran umur anu sami, sahingga gampang pikeun ngaduga sareng ngaidentipikasi paripolahna. Ieu biasana dipasihkeun: a) ka minggu katilu tina kahirupan; pélor 6-7 minggu; c) ka tilu bulan; d) ka año; jeung e) ka dua taun.

Dina tahapan éta, jumlah nembak sareng durasi na bakal dirobih. Pikeun ngungkulan krisis, milari kalem anu diperyogikeun ku nyusuan; maca pisan, milari dukungan ka suku (dina Artikel ieu Kuring nunjuk poin penting tina jaringan pangrojong nyusuan), sabar, sareng cinta. Éta bakal kajadian.

Abdi sareng orok nyusu

Abdi sareng orok nyusu

Tungtungna, kuring ngan ukur hoyong émut anu écés tapi diperyogikeun: upami anjeun ngagaduhan patarosan atanapi patarosan ngeunaan kasihatan orok anjeun, angkat ka dokter pediatrik anjeun atanapi konsultan laktasi anu tiasa ngabantosan anjeun.

Nyusu sareng gaib nyusu!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.