Sabaraha jam barudak kudu bobo nurutkeun umur maranéhanana?

Jam istirahat di barudak

Naha anjeun terang sabaraha jam barudak kedah bobo dumasar kana umurna? Saré mangrupikeun salah sahiji momen anu paling penting dina kahirupan anjeun sareng dina kamekaran anjeun, tangtosna ogé pikeun anu henteu langkung alit. Lantaran kitu, istirahat henteu salawasna sami gumantung kana umur sareng éta anu bakal urang tingali ayeuna pikeun terang upami anak urang bobo cekap atanapi langkung seueur.

Urang kedah terang sabaraha jam aranjeunna kedah bobo tapi émut yén anjeun henteu kedah salawasna nyandak éta kana surat, Kusabab unggal anak mungkin gaduh sababaraha kabutuhan sareng henteu unggal dinten tujuan anu sami dihontal. Sanajan kitu, anjeun bakal manggihan lamun éta sabudeureun jam merenah tur sagala kauntungan anu maranéhanana baris ménta ti sésana alus.

Naha murangkalih penting pikeun bobo saé?

Undoubtedly, sare budak leutik tanggung jawab ngatur awak barudak urang. Kusabab sakumaha anu urang terang, nalika awak leres-leres istirahat ogé bakal langkung produktif sareng énergi bakal langkung luar biasa. Tapi teu ngan éta, tapi salila saré, éta waktu pikeun sékrési hormon tangtu nu bakal nyieun hiji saeutik tumuwuh badag tur hadé, nulungan sistim saraf. Janten, urang tiasa nyebatkeun yén sacara lega, bobo ogé disaruakeun pentingna sareng waktos tuang. Kusabab éta bakal ngabantosan pangwangunan sacara umum.

Sabaraha jam barudak kudu bobo nurutkeun umur maranéhanana

Naon mangpaat anu saé pikeun bobo?

Kami parantos nyarioskeun pentingna murangkalih bobo sareng salah sahiji kauntungan anu hébat nyaéta ngabantosan aranjeunna pikeun ngembangkeun. Tapi aya ogé anu sanés anu kedah didaptarkeun:

  • Kalayan kualitas sare anu saé, imajinasi anjeun bakal ningkat kasohor.
  • Sistim imun anjeun bakal strengthened.
  • Sajaba ti éta aranjeunna bakal nampi énergi anu diperyogikeun.
  • Duanana neuron jeung sakabéh uteuk bakal strengthened.
  • Tanpa hilap éta ogé sirkulasi bakal ningkat tinimbangan.
  • Aranjeunna baris boga sikep hadé tur kabiasaan ambek bakal dihindari, dina kalolobaan kasus.
  • Aranjeunna terang kumaha fungsina langkung saé.

Sadaya ieu sareng seueur deui mangrupikeun kauntungan anu saé pikeun istirahat anu saé. Ku kituna urang kudu salawasna sadar masihan eta ambéh teu kakurangan nanaon dina tumuwuhna. Tapi, sabaraha jam barudak kudu bobo nurutkeun umur maranéhanana?

Mangpaat saré di barudak urang

Sabaraha jam barudak kudu bobo nurutkeun umur maranéhanana?

Kami dugi ka patarosan konci sareng nyaéta yén kami badé ngungkabkeun jumlah rata-rata jam anu budak anjeun kedah ngeusian kakuatanana:

Anu nembé lahir

Sakumaha anu geus urang terang, newborns hudang sababaraha kali, jeung paménta pikeun kadaharan. Pasti unggal dua atawa tilu jam anjeunna bakal geus nanya, jadi saré salawasna di antara. Janten, urang tiasa nyebatkeun yén orok anu nembe lahir antara 8 jam wengi sareng saloba siang. Logis maranéhna teu dituturkeun, urang hoyong, tapi maranéhna butuh dahareun maranéhanana. Janten, rata-rata aranjeunna tiasa bobo total 16 atanapi 17 jam unggal dinten.

Orok umur 1 sareng 2 bulan

Salaku aturan umum, saeutik beda-beda ti jam bayi. Panginten urang kedah ningkatkeun sababaraha jam deui pikeun istirahat wengi sarta aranjeunna henteu biasana hudang saloba deui, tapi ieu bakal dina sababaraha kasus. Upami éta kajantenan, maka urang bakal ngirangan waktos sare waktu beurang ieu. Janten, jam saré orok deui sakitar 17 jam unggal dinten.

Antara 3 sareng 6 bulan

Dina tahap ieu anjeun ogé mimiti ningali parobahan tangtu. Teu teuing flashy, tapi maranéhna ngaronjatkeun jam peuting. Ku kituna salila poé maranéhna biasana nyandak ngeunaan tilu naps, nu ngabalukarkeun urang ngobrol ngeunaan genep jam sare. Peuting, kira-kira jam 10. Janten, jumlahna salami sadinten 16 jam atanapi panginten kirang sakedik.

Nepi ka 12 bulan

Sare wengi bakal sakitar 11 jam sareng siang, parantos aya sababaraha sare sakitar 3 jam atanapi sakedik kirang. Jadi total jumlah bakal ngahontal 14 jam sare aranjeunna peryogi unggal dinten.

Antara hiji jeung tilu taun

Tahap ieu pinuh ku parobihan, aranjeunna mimiti leumpang, asup ka pabinihan teras angkat ka sakola, janten aranjeunna ogé peryogi istirahat anu saé supados pertumbuhanana tiasa angkat. Hal ieu dipercaya yén antara 12 jeung 13 jam bakal jadi rata pangalusna. Beurang beurang.

Sabaraha jam barudak anjeun istirahat?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.