Jenis kakandungan

Bingah awéwé hamil

¿Sakumaha seueur jinis kakandungan anu aya? Nalika awéwé janten hamil sareng ogé orok anu dipikahoyong, éta pasti bakal janten salah sahiji momen anu paling pikaresepeun dina hirupna ... anjeunna bakal ngamimitian perjalanan anu pinuh ku seueur émosina. Nalika kakandungan kajantenan, éta kusabab rahim parantos ditanamkeun dina zigot, éta sababna mangrupikeun prosés biologis organisme.

Hiji awéwé hamil bakal ngaraoskeun kakandunganana kalayan langkung atanapi kirang komplikasi, kumargi sami waé sadayana benten, moal aya dua kakandungan anu sami. Persépsi, cara ngalakukeun hal-hal sareng kaayaan pribadi tiasa ngajantenkeun kakandungan bénten pisan antara dua awéwé hamil.

Tapi salain ieu, ogé Perlu ditekenkeun yén aya sababaraha jinis kakandungan. Unggal jenis kakandungan ngagaduhan ciri sareng anu penting anjeun terang aranjeunna sareng diperhatoskeun sabab anjeun henteu pernah terang jalan mana anu bakal nyandak urang. Tanpa ado salajengna, ieu mangrupikeun jinis-jinis kakandungan anu aya.

Kakandungan intrauterin

Gebeg nangtung

Kakandungan intrauterin nyaéta kakandungan anu lumangsung dina jero rahim, endog anu dibuahan implants dirina dina témbok jero rahim. Ieu kakandungan paling umum sareng sering di sadaya awéwé hamil, nyaéta kakandungan dianggap normal sabab fétus dilebetkeun dina jero rahim anu mekar tanpa aya perobihan. Gestation tina fétus dina kakandungan intrauterine biasana nyandak antara 38 sareng 42 minggu, kalayan rata-rata 40 minggu.

Sanaos sadayana kakandungan bénten, anjeun tiasa ngalaman sababaraha tanda umum pikeun ngadeteksi kakandungan anu mungkinIeu kalebet: kurang haid, lelembutan payudara, seueul, utah, atanapi capé. Ultrasound tiasa mastikeun kakandungan intrauterin sareng nangtoskeun dimana awéwéna nuju kakandungan.

Kakandungan intrauterin dibagi kana tilu trimester:

  1. Ti mimiti konsepsi dugi ka minggu ka 12.
  2. Ti minggu 13 dugi ka 20.
  3. Manjang akhir minggu 29 dugi ka kalahiran.

Saatos endog anu dibuahan implants dirina dina témbok uterus, plasénta bakal dikembangkeun tina éndométrium (Mangrupikeun mémbran mukosa anu ngajajar rahim). Mangrupikeun plasénta anu njijikeun anu ngagabung kana émbran ku tali pusat, nyandak nutrisi ti indung sareng nyandak produk runtah. Nalika nepi ka trimester kadua janten jabang bayi, sareng ti trimester katilu seueur ibu-ibu alamat janinna salaku orok.

Sapanjang kakandungan intrauterin, awak awéwé ngalangkungan seueur parobahan fisik sareng hormon. Unggal perobihan indung sareng fétus ngagabungkeun pikeun nyiapkeun aranjeunna dina prosés ngalahirkeun.

Ekakandungan ectopic

Beuteung reuneuh

El kakandungan éctopic nyaéta kakandungan anu lumangsung di luar rahim. Nalika ovulasi lumangsung, ovum ngumbara kana rahim ngalangkungan tabung fallopian sareng spérma lebet kana ovum, ngarah kana pembuahan. Nanging, dina jenis kakandungan ieu fétus teu tiasa berkembang sacara normal sareng henteu salamet.

Tapi dina kakandungan ectopic implan endog anu dibuahan di luar rahim, teu aya jalan pikeun nyandak kakandungan ieu dugi ka istilah kumargi kahirupan awéwé hamil tiasa dina bahaya serius sareng bakal perlu campur gancang-gancang.

Normalna, kakandungan ectopic biasana lumangsung dina minggu-minggu mimiti kakandungan, nalika éta seueur awéwé henteu terang yén aranjeunna hamil, janten nalika aranjeunna mendakan éta tiasa janten pangaruh émosional anu cukup ageung. Dokter sering terang naon anu lumangsung nalika awéwé aya dina minggu ka dalapan kakandungan.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kakandungan Ectopic

Kakandungan ectopic pisan pikasieuneun sareng sering mangaruhan pangaruh émosional sabab orok henteu tiasa salamet (sanaos parantos aya kasus anu teu biasa). Janten mangrupikeun karugian anu bakal ngarugikeun seueur pikeun ngatasi. Sanaos kakandungan ectopic sakali sanés hartosna éta seringna kajadian, anjeun tiasa kakandungan séhat kapayunna.

Kandara Molar

Awéwé hamil lungguh

Kakandungan molar mangrupikeun kakandungan anu bahaya pisan anu tumuh sabab endogna dibuahan henteu normal. Ieu Ku cara kieu, plasénta janten ékspansi ageung, ngajantenkeun janten seueur kista, émbrion henteu kabentuk sareng upami mimiti kitu, éta ogé henteu salamet ogé.

Kakandungan molar ogé katelah salaku "mol hidatidiform" atanapi tumor anu henteu kanker (jinak) anu tumuh dina rahim. Kakandungan molar dimimitian nalika ovum dibuahan, tapi tibatan neraskeun salaku kakandungan normal, plasénta, sakumaha anu kuring parantos disebatkeun sateuacanna, janten massa anu teu normal anu pinuh ku kista.

Dina kakandungan molar lengkep teu aya émbrion atanapi jaringan plaséntal normal, Nalika ngeunaan kakandungan molar parsial, aya émbrion abnormal sareng sababaraha jaringan plaséntal normal. Dina hal ieu, cikal bakal mimiti berkembang, tapi éta kirang dibentuk sareng teu tiasa salamet.

Kakandungan molar tiasa gaduh komplikasi anu serius pisan (bahkan tiasa nyababkeun kanker) sahingga peryogi pangobatan saharita sareng awal.

Jinis kakandungan anu sanés

Anjeun tiasa ogé ngagaduhan jinis kakandungan anu sanés anu kedah dipikaterang pikeun dipikaharti:

  • Kakandungan intra-beuteung. Kaseueuran kakandungan ieu lumangsung saatos bagian sesar sateuacanna. Tatu cesarean tiasa ngaleuleuskeun sareng peupeus, sahingga fétus gésér kana rongga beuteung. The viability kakandungan bakal gumantung kana umur kandungan janin nalika cimata lumangsung.
  • Gebeg kakandungan. Kakandungan ieu tiasa lumangsung salaku hasil tina sababaraha endog dibuahan dina waktos anu sasarengan. Éta nalika kembar, kembar, kembar tilu, quadruplets berkembang ...
  • Kakandungan résiko ageung. Kakandungan anu résiko luhur nyaéta nalika awéwé janten hamil sareng yuswa langkung ti 35 taun, atanapi ngagaduhan diabetes atanapi kaayaan kaséhatan anu sanés anu tiasa mangaruhan kakandungan. Kakandungan anu résiko luhur mangrupikeun kakandungan anu résiko komplikasi nalika bulan-bulan kehamilan. Dina sababaraha kasus, kakandungan tiasa diklasifikasikeun salaku résiko tinggi ku cara nginum obat anu diperyogikeun pikeun ngendalikeun kaayaan médis tangtu anu tiasa mangaruhan fétus. Upami indung ngagaduhan riwayat komplikasi anu sanés dina kakandungan sateuacanna éta ogé tiasa nyababkeun kakandungan anu résiko ageung.
Tulisan anu aya hubunganana:
Kehamilan Anembryonic, naon maksadna?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Torres cenahna

    Inpormasi anu saé pisan ... hatur nuhun sareng teraskeun, sapertos kieu ...

  2.   Maling cenahna

    Halo, wilujeng enjing, abdi parantos ngempelkeun tes kakandungan di bumi, anu kanggo gula, kuring tuang 3 sendok gula ageung kana wadah gelas, kuring ngadamel éih cai isuk sareng ngantosan waktos anu aranjeunna nyarios sareng gula henteu diincer, éta ngan ukur tetep blok sabab henteu aya gumpalan atanapi naon waé. Kuring henteu terang naon hartosna persis kuring pikir kuring henteu aya di dieu tapi kuring henteu ningali jawaban kana kaayaan ieu dimana waé upami anjeun tiasa ngabantosan kuring

  3.   Katiisan Synthia cenahna

    Saé pisan kuring resep inpormasi éta ... Kaleresan kuring ngagaduhan jenis kakandungan anu kuring milari pikeun ningali naha kuring ngagaduhan sababaraha hal ieu, hatur nuhun pisan…

bool (leres)