Sabaraha lami susu naék

Sabaraha lami susu naék

Nyusuan mangrupikeun salah sahiji prosés dasar dina awal kahirupan anak urang. Pas ngalahirkeun, éta kedah wareg, upami mungkin, sareng susu indungna. Ku sabab kitu, loba ibu heran sabaraha lila waktu nu diperlukeun pikeun susu asup sanggeus ngalahirkeun.

Ieu"naek» susu ogé bisa disebut "katurunan”, duanana istilah sah. Ieu mangrupikeun cara anu sah pikeun nyebat cara orok bakal nyobian nyedot nipple indungna, ku naluri, sareng bakal merangsang hormon prolaktin jeung oksitosin. Aranjeunna bakal tanggung jawab pikeun produksi susu payudara sareng nyoco na.

Sabaraha lami dugi ka susu ibu dugi?

Dina waktu pangiriman ngahasilkeun campuran hébat hormon anu dipicu pikeun awal loba fungsi nu indung diperlukeun pikeun awal dirina salaku indung. Di antarana urang manggihan tanggung jawab pikeun ngahasilkeun susu jeung sanggeus ngalahirkeun anjeun bisa ngamimitian ngahasilkeun nya mimiti disebut susu kolostrum.

Saatos orok dilahirkeun, éta bakal dibersihkeun sareng diulas salaku protokol. Anjeunna bakal geuwat diakomodir di gigireun indung ambéh maranéhanana mimiti dibere nyaho silih tur nyandak panas antara aranjeunna. Dina waktos éta, bidan tiasa ngadeukeutan sareng ngadorong turunna susu sacara manual nyieun tekanan leutik dina nipple pikeun merangsang kaluaran na.

Tulisan anu aya hubunganana:
Bagian cesarean sareng nyusu? Leres!

Geura nu disebut colostrum, cairan konéng Éta ngandung pasipatan anu saé anu penting pisan pikeun nguatkeun sistem imun bayi. Dina waktu ieu orok kudu ditempatkeun ku kituna manéhna nyusu dina payudara sarta mimiti merangsang produksi jeung produksi susu.

Sabaraha lami susu naék

Nalika susu naékna langkung lami

Ukuran ieu ngan ukur salah sahiji protokol pikeun latihan di awal kalahiran. Henteu sakabéh indung bisa ngamimitian breastfeeding di mimiti ngalahirkeun, sabab butuh antara 24 jeung 72 jam sanggeus lahir. indung anyar (primipara) biasana langkung lami dugi ka susu dugi, sareng ibu-ibu multipara Aranjeunna condong boga waktu gampang formalizing breastfeeding saméméhna.

Unggal awéwé bisa boga prosés biologis béda sahingga dina sababaraha kasus meureun aya naékna susu 6 poé sanggeus pangiriman. Nepi ka ayeuna, nepi ka aya puncak badag atawa naékna susu, éta penting pikeun nyobaan nyoco orok jeung colostrum.

Naon anu kudu dilakukeun nalika naékna susu ditunda?

Bidan tiasa resep suplement kana diet anjeun dosis leutik susu formula nepi ka indungna bisa ngawanohkeun eupan sacara mandiri.

Sabaraha lami susu naék

Téhnik ieu sanés ukuran pikeun dilaksanakeun tanpa alesan, sabab éta mangrupikeun usulan anu cukup diukur. Orok teu matak bingung jeung susu botol jeung anjeun kudu dicatet yén sumber utama na breastfeeding.

Ukuran ieu ngan tiasa dilaksanakeun nalika aya résiko éta orok teu bisa didahar ku indungna, atawa sabab salila poé mimiti kalahiran na euweuh gain beurat dititénan.

Gejala turunna susu

Gejala yén indung perceives nalika ASI na naek signifikan. Aya bareuh tina breasts, kalawan sababaraha panas komo nyeri dina sababaraha kasus.

Dina raraga ngalaksanakeun breastfeeding bener, perlu nempatkeun orok dina kontak, kulit ka kulit, jeung indung dina waktu ngalahirkeun. Ti momen eta kudu ditempatkeun gigireun dada jeung ngamimitian nyusu. Kadé sikep anjeun adaptasi dimimitian leres.

Ti moment nu kudu breastfeed terus-terusan sarta on demand salila poé munggaran. Ulah coba nempatkeun nanaon jieunan dina sungut anjeun pikeun nyieun kabingungan, kayaning pacifiers atanapi teats, sabab bisa reureuh bentukna sarta ngabalukarkeun weaning mimiti.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.