Sakumaha Sering Kedah Orok Kedah Dimandian

Sagala hal anu aya hubunganana sareng mandi sareng kabersihan orok sering nimbulkeun seueur mamang sareng patarosan, utamina ti kolot anyar. Aya kulawarga anu kamar mandi mangrupikeun hal anu suci sareng aranjeunna biasana ngamandian orok sacara praktis unggal dinten. Leres éta dipikasieun ku perséntase luhur masarakat pikeun lirén mandi orok sababaraha dinten.

Nanging, para ahli dina hal éta nunjukkeun yén henteu perlu mandi ka orok unggal dinten, kumargi orok henteu peryogi pisan. Pikeun ngabéréskeun sadaya kamungkinan mamang anu aya hubunganna sareng mandi orok, anjeun henteu kedah kaleungitan jéntré tina tulisan ieu, sabab kami bakal nyarios sareng anjeun ngeunaan frékuénsi anu mana orok kedah dimandian sareng naha éta dilakukeun dinten.

Naha orok teu kedah dimandian unggal dinten?

Ahli ngeunaan hal éta ngingetkeun bahaya inféksi kulit tangtu kusabab ngamandian teuing dina orok. Penting pikeun ngingetan kolot yén orok henteu ngesang atanapi janten najis sapertos budak sareng kulitna langkung sénsitip sareng hipu tibatan déwasa, éta sababna gampang janten jengkel langkung gampang. Mandi sapopoé tiasa nyababkeun kulit sangsara langkung seueur tibatan anu diperyogikeun, kalayan sadayana anu diperyogikeun pikeun kulit nyalira.

Upami orok anu dimaksud menderita dermatitis atopik, disarankan pikeun mandi sateuacan mandi sareng nganggo pelembab pikeun mayungan kulit. Seueur murangkalih kaserang jinis dermatitis ieu, maka pentingna ngurus kulitna. Profesional mamatahan ngamimitian ngamandian aranjeunna langkung sering sareng rutin ti sataun, anu mana nalika éta langkung bergerak sareng tiasa sering ngaco.

waktos mandi orok

Mandi murangkalih

Dina kasus murangkalih orok, teu kedah dimandian unggal dinten sabab kulitna rada hipu, salian ti gaduh lapisan anu ngajaga kulit cenah tina béda baktéri sareng kuman anu tiasa aya di lingkungan. Nanging, aya bagian awak anu kedah diurus unggal dinten na éta henteu sanés nyaéta daérah popok.

Kulit bagian awak sapertos kitu rada hipu sareng baktéri anu aya dina cikiih sareng tai, ngajantenkeun daérah sapertos rentan kana sababaraha kaayaan. Kituna penting pikeun ngabersihan tilep sareng bagian intim pisan sareng nerapkeun pelembab. Pamakéan tisu orok anu kawéntar ogé lumayan épéktip, nalika meresihan sakumna daérah anu dimaksud.

Kaulinan di kamar mandi

Dina waktos mandi, hindarkeun panggunaan gel atanapi sampo, sabab produk sapertos kitu tiasa ngarugikeun kulit orok nyalira. Hal anu paling disarankan nyaéta ngamandianana ku cai sareng sababaraha tetes gél orok khusus kanggo nyegah kulit murangkalih sangsara. Ku cara kieu anjeun bakal mayungan kulit budak sareng nyegah tina sangsara sababaraha jinis kaayaan kulit.

Pondokna, kolot teu kedah obsesip sareng ngamandian orokna iraha waé. Sanaos panginten bagian ageung masarakat panginten, kaleresan aya sababaraha mandi saminggu cekap kanggo ngajaga orok bersih. Éta henteu hartosna yén teu aya ngajaga kabersihan tinangtu nalika budak leutik ngalakukeun usaha na atanapi ngusir ngaluarkeun kaleuwihan susu. Kabersihan di daérah popok penting pisan sareng kedah diberesihan sababaraha kali sapoé, upami teu mungkin baktéri sareng beueus tiasa nyababkeun kaayaan penting dina daérah ieu awak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.