Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan bagian sesar

Bagian Caesarean

Nalika awéwé ngantosan orok, anjeunna ngagaduhan prasangka atanapi naon anu anjeunna hoyong dinten ageung sapertosna. Hanjakalna, éta henteu teras-terasan jalan sakumaha anu dipikahoyongKusabab kitu urang langkung terang, urang bakal langkung saé saatos waktuna. Anjeun kedah ngabébaskeun diri tina kaku sareng ngaku yén alam téh capricious. Sapertos anu dipikahoyong dina kahirupan pikeun hiji hal tétéla dina cara anu tangtu, urang kedah ngaku yén urang teu ngagaduhan kontrol pikeun éta. Kanggo langkung tenang nalika pangiriman caket urang tinggalkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pangiriman caesar kedah kasus timbul.

Naon pangiriman caesar?

Ieu mangrupakeun pipilueun pipilueun dimana orok henteu kaluar liwat saluran heunceut tapi ngalangkungan ngaliwatan sayatan dina beuteung indung. Prosedur ieu kedah janten pilihan terakhir nalika kuli henteu tiasa lumangsung sacara alami kusabab sababaraha faktor atanapi aya masalah. Hanjakalna sababaraha dokter nganggo éta pikeun ngeureunkeun prosés tanaga gawé sateuacanna, sabab aya seueur anu tiasa lami sababaraha jam.

Gumantung kana kaayaan anjeun, anjeun tiasa dijadwalkeun pikeun bagian sesar atanapi kedah ngalakukeun darurat. Hayu urang tingali naon kasus dimana bagian caesar dilakukeun.

Dina kasus anu mana bagian sesar biasana dilakukeun?

Kaayaan dimana bagian sesar biasana dijadwalkeun nyaéta:

  • Langkung kakandungan. Kakandungan ieu biasana pondok, janten pangiriman kedah langkung tiheula ti anu alami. Éta bakal gumantung kana jumlah orok sareng kadudukanana. Bagéan sesar biasana dijadwalkeun dina kasus-kasus ieu.
  • Aya komplikasi nalika pangiriman. Upami prosés pangirimanna lami teuing atanapi umur orok atanapi indungna dina bahaya, bagian sesar bakal diperyogikeun.
  • Orok ageung teuing (macrosomia). Upami orok panginten ngagaduhan masalah ngalangkungan kanal kalahiran alami, bagian sesar bakal dilakukeun.
  • Aya masalah plasénta. Upami orok ngagaduhan masalah plasénta, cesarean panginten kedah dilakukeun.
  • Upami indungna kaserang inféksi éta tiasa waé kajantenan ka anak anjeun, langkung saé pikeun ngalakukeun bagian sesar.

pangiriman cesarean

Kumaha kuring terang yén kuring bakal ngagaduhan bagian sesar?

Dokter kedah ngawartosan anjeun sepanjang waktos kumaha kaayaan na sareng pilihan anu aya. Upami éta mangrupikeun bagian sesar anu dijadwalkeun, éta bakal réngsé dina waktosna janten anjeun bakal ngagaduhan waktos kanggo ngaasimilasi. Tapi upami diperyogikeun, bagian caesar darurat kedah dilaksanakeun, dokter anjeun bakal ngajelaskeun alesanna, anu mangrupikeun pilihan anu paling saé pikeun kaayaan ayeuna, sareng bakal nyungkeun otorisasina.

Hal anu paling normal nyaéta aranjeunna nerapkeun anesthesia epidural atanapi tulang tonggong, dimana anjeun bakal sadar tapi anjeun moal ngaraos nyeri. Aranjeunna bakal nempatkeun panghalang visual supados anjeun henteu ningali sayatan, sareng upami kaséhatan anjeun henteu bahaya anjeun tiasa nahan orok dina panangan anjeun sababaraha waktos sateuacan aranjeunna nyandak anjeunna kanggo pamariksaan sareng beberesih. Pasangan anjeun teras tiasa nahan éta nalika sayatan anjeun dijait, anu tiasa nyandak satengah jam.

Sakali réngsé ngaput aranjeunna bakal nyandak anjeun recovery dimana anjeun bakal dikawasa Pikeun sababaraha jam. Upami orok anjeun henteu kunanaon, anjeun tiasa kéngingkeun anjeunna sareng anjeun.

Sabaraha lami deui bakal bérés tina bagian séséran?

Pangiriman sesar peryogi langkung waktos pamulihan tibatan pangiriman alami. Anjeun bakal lebet 3 dinten di rumah sakit sareng anjeun panginten peryogi pangobatan nyeri. Engke di bumi anjeun kedah istirahat sakitar 4-6 minggu numutkeun évolusi anjeun sareng turutan perawatan anu bakal nunjukkeun ku dokter.

Saperti intervensi naon waé, éta ngagaduhan résiko sareng kamungkinan komplikasi, sapertos inféksi, perdarahan, gumpalan, kasusah dina kakandungan ka payun ... Janten ngalahirkeun alam sok pikaresep. Upami teu aya pilihan anu sanés, anjeun kedah nganggap normalna, nuturkeun perawatan anu dituduhkeun ku dokter anjeun, jaga diri anjeun sareng hirupkeun pangalaman indung sakumaha mungkin.

Kusabab émut ... sanaos hal-hal henteu janten jalan anu anjeun pikahoyong éta sanés hartosna éta langkung parah. Anjeun kedah nampi hal-hal nalika datangna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.