Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan huntu orok

tenang colic orok

Huntu susu sakumaha namina nunjukkeun, nembongan dina tahap nyusuan orok. Ieu huntu samentawis anu bakal murag sababaraha bulan, diganti ku huntu permanén. Munculna huntu sapertos kitu bakal béda-béda dina unggal murangkalih, janten teu aya tanggal anu pasti pikeun aranjeunna kaluar. Éta diwangun ku 10 huntu di luhur sareng 10 di handapeun.

Huntu susu penting pisan dina pamekaran Bebe, kumargi aranjeunna ngabantosan orok nyarioskeun kecap kahijina sareng tiasa nyapek tuang énggal. Dina tulisan di handap ieu kami bakal nyaritakeun langkung rinci ngeunaan sagala anu anjeun kedah terang ngeunaan huntu orok sareng pentingna.

Nalika huntu orok lebet

Hal normal nyaéta huntu susu mimiti kaluar tina bulan kalima atanapi kagenep umur. Dina waktos waos huntu munggaran, normal pikeun orok ngalaman waktos anu goréng kusabab nyeri sareng kaleungitan napsu. Nalika ngeunaan ngagentos nyeri sareng nyeri anu béda, disarankeun masihan anjeunna teét. Hal anu biasa nyaéta sadaya huntu susu réngsé sakitar umur 3 taun, nanging meureun aya barudak anu langkung tiheula sareng anu sanés anu langkung lami dina hal munculna huntu susu.

Naha huntu orok penting?

Huntu susu mangrupikeun konci nalika murangkalih mimiti nyarios sareng tiasa nyapek katuangan anu sanés. Salian ti ieu, aranjeunna penting nalika anu pamungkas tiasa kaluar tanpa aya masalah. Éta tiasa waé kajadian éta budak leungiteun salah sahiji huntu susu anu henteu waktuna. Ieu ngagaduhan pangaruh négatip dina pembentukan huntu permanén, kumargi aranjeunna tiasa tumuh dina cara bengkok sareng henteu teratur.

Warna panon orok

Ukuran kabersihan pikeun huntu susu

Kolot kedah nyandak orok ka dokter gigi nalika ningali huntu orok anu mimiti kaluar. Bisi kumaha waé, para ahli mamatahan ka dokter gigi sakali sataun pikeun mariksa yén sagala aya dina kaayaan. Sateuacan huntu orok lebet, kolotna kedah meresihan sungut orok kalayan bantosan nyeuseuh. Sakali huntu orok némbongan, penting sikat ku ati-ati dina urutan pikeun nyingkahan penampilan rongga. Idéalna nyaéta ngalakukeun éta sababaraha kali sapoé kalayan odol khusus pikeun murangkalih alit.

Iraha huntu primér murag

Hal anu biasa sareng biasa nyaéta huntu susu mimiti ragrag sakitar 6 taun. Anu terakhir murag nyaéta huntu molar posterior ti umur 10 taun. Sedengkeun pikeun huntu anu permanén, normal pikeun murangkalih ngagaduhan umur 12 atanapi 13 taun. Éta tiasa kajadian yén waos orok henteu murag sacara alami sareng anjeun peryogi bantosan dokter gigi pikeun nyingkirkeun. Sabalikna, éta tiasa kajadian yén huntu orok ragrag sateuacanna, anu nyababkeun gagalna huntu permanén. Dina hal ieu, penting pikeun indit ka dokter gigi pikeun milarian terang upami budak leutik peryogi sagala jinis perlakuan.

Pondokna, huntu susu penting pisan nalika ngeunaan ngembangkeun budak leutik. Éta gumantung kana aranjeunna yén aranjeunna mimiti ngucapkeun kecap kahiji anu leres sareng yén aranjeunna tiasa nyapek kadaharan anu kahiji tanpa aya masalah. Émut yén unggal murangkalih bénten janten anjeun henteu kedah hariwang upami peryogi langkung lami tibatan diperyogikeun pikeun untu susu anu sanés pikeun kaluar. Anu penting nyaéta aranjeunna murag sacara alami sareng henteu tungtungna nyusahkeun huntu permanén pikeun kaluar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.