Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan tai orok

Bangku konéng di murangkalih

Bangku orok ngarobih sababaraha bulan sareng gumantung kana warna sareng konsisténna, éta tiasa nunjukkeun upami si alit ngagaduhan sababaraha jenis masalah kaséhatan  Kotoran anu mimiti diusir ku orok ngagaduhan nami meconium sareng penting pikeun anjeunna ngusir supados anjeunna tiasa nyerna éta tanpa aya masalah. susu.

Kotoran ieu anu orok badé ngusir ngagaduhan bau anu cukup kuat sareng warnana héjo poék ogé caket pisan. Nalika sababaraha dinten ka pengker, tai na lirén janten poék, naékna warna héjo. Tungtungna aranjeunna tungtungna jadi mustari atanapi warna konéng kalayan gumpalan alit, akibat tina béda-béda tuangeun anu anjeun tuang.

Konsistensi kotoran orok

Dina kasus orok tuangeun susu ibu, hal anu normal nyaéta tai na lemes sareng konsisténna sami sareng diare. Upami, sabalikna, orok tuang susu formula, tai na konéng sareng langkung cangkéng. Ieu kusabab dicerna susu formula langkung laun tibatan susu ibu..

Atoh, kotoran orok kedahna teu kedah sesah teuing sabab ieu nunjukkeun yén orok nginum sakedik teuing atanapi ngaleungitkeun teuing kusabab suhu anu tinggi atanapi muriang.

Kolor warna

Bangku orok tiasa robih warna tina waktos ka waktos tapi henteu kedah dihasilkeun sacara rutin. Ieu disababkeun ku anu dicandak ku saeutik sareng nyaéta asupan séréal anu tangtu tiasa ngajantenkeun tai na langkung héjo tibatan normal. Kontrasna, asupan beusi nyababkeun tai na langkung poék dina warna. Upami sepuh niténan kumaha tai aya sababaraha getih atanapi lendir, disarankeun angkat ka dokter anak.

Frékuénsi awak

Frékuénsi na bakal bénten-bénten gumantung kana jinis orok. Aya sababaraha anu ngalirkeun tai saatos tuangeun, sedengkeun anu sanésna ngan ukur sakali sapoé. Dina acara orok kasulitan dina mindahkeun usus, Penting pikeun terang naha ieu kusabab éta henteu didahar sapertos anu saestuna. Dina kaseueuran kasus, dahareun mangrupikeun tanggung jawab anu hébat pikeun henteu kotoran sapertos anu kedahna.

Éta biasana kajadian yén orok anu nginum susu ibu, saatos dua bulan ngalambatkeun laju gerak usus na ngan kotoran sababaraha kali saminggu. Ieu normal kusabab jinis susu ieu biasana ngahasilkeun sakedik runtah. Konci pikeun terang naha éta nyaéta konstipasi nyaéta tai na kokotor pisan sareng frékuénsi anu sami teuing handap.

Susu Formula

Upami orok nginum susu formula, tai na langkung konstan tibatan dina kasus orok anu milih susu ibu. Hal anu biasa nyaéta aranjeunna ngadahar kotoran sahenteuna sakali sapoé sareng henteu ngagaduhan masalah kabebeng atanapi birit. Upami anu alit ngagaduhan masalah sareng tai, disarankeun milih sababaraha jinis susu anu ngabantosan ningkatkeun pencernaan orok. Di pasar anjeun tiasa mendakan seueur jinis susu anu ngagaduhan sipat anu nyegah colic atanapi sembelit.

Pondokna, Bangku orok tiasa ngabantosan kolot pikeun terang yén aya masalah kaséhatan. Bangku anu atos henteu sami sareng anu lemes teuing. Konsisténsina tiasa nunjukkeun yén aya sababaraha jenis masalah kaséhatan pikeun orok. Dina cara nu sami, warna tina tai ogé nunjukkeun naha sadayana jalan saé atanapi orok kaserang masalah pencernaan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.