Sadayana ngeunaan hormon prolaktin dina nyusu

Gebeg dina trimester katilu na mikirkeun waktos nyusu.

Salami durasi nyusu, hormon prolaktin tetep dina tingkat tinggi dina getih.

Sateuacan kakandungan, hormon prolaktin aya dina kadar anu handap pisan dina awak awéwé sareng ningkat nalika kakandungan. Salajengna urang bade diajar langkung seueur ngeunaan hormon prolaktin sareng nilaina.

Hormon prolaktin

Hormon prolaktin atanapi luteotropin didamel dina kelenjar hipofisis. Henteu dugi saatos kalahiran nalika susu dihasilkeun dina kelenjar susu pikeun nyumponan kabutuhan orok. Plasénta dikirimkeun sareng prolaktin naék, tetep diangkat sasih munggaran saatos orok lahir. Upami indung henteu nyusuan anakna, nilai-nilai ieu turun.

Salila durasi nyusu, hormon prolaktin tetep dina tingkat luhur di sangre ku ngarangsang pentil sareng nguseup supados orok nguseup atanapi ngalakukeun nyeuseup anu teu nutrisi. Tingkat prolaktin langkung luhur dina wengi. Budak dina waktos éta henteu kedah damel pisan nguseup sareng bakal tuang sami atanapi langkung saé tibatan siang. Disarankeun pikeun indung pikeun istirahat antara tuangeun budakna, pikeun hidrasi sareng tuang leres. Kedah dicarioskeun teras yén nalika budakna henteu nyusu, moal aya susu.

Dina kakandungan, hormon prolaktin henteu pati dibuktikeun dina awak indungna kusabab ayana progesteron sareng estrogén tindih éta. Salaku aturan umum, kanaékan anu katingali dina prolaktin lumangsung sakitar 3-4 dinten saatos pangiriman plasénta. Orok ngabandungan paménta sareng nguseup bakal kumaha hormonna diaktipkeun.

Dina nyusuan, payudara indung mangrupikeun rezeki, sanés ngan ukur tuangeun tapi ogé raoseun sareng kaasih. Payudara méré kahirupan budak, ngajaga anjeunna, nenangkeun anjeunna, mulangkeun anjeunna ka katenangan yén anjeunna cicing dina rahim indungna. Nalika hormonna aya, produksi hormon sanésna dihambat sareng nalika nuju nyusuan, haid ditarik sareng kasuburan dikirangan, dina aspék séjén.

Ngaronjat hormon prolaktin

Indung sareng putra ngempelkeun panangan sateuacan sateuacan bobo sareng dina waktos ngahiji sateuacan nyusu.

Dina raraga kéngingkeun nilai normal tina hormon prolaktian, anu nyababkeun naékna kedah dipanggihan sareng polah saluyu.

Hormon prolaktin ogé aya dina lalaki. Mertimbangkeun masalah anu khusus, perlu disorot éta  pikeun awéwé, prolaktin kedah aya di handapeun 25 ng / ml. Penting pikeun terang nilai rujukan sateuacanna. Upami ayana tumor dina indung disangka, kusabab tingkat ieu, analisis biasana diulang unggal 6 bulan salami waktos langkung ageung ti 1 taun.

Sacara umum, paningkatan dina prolaktin langkung seueur terjadi di awéwé antara umur 24 sareng 34 taun. Prolaktin tinggi tiasa janten tanda kakandungan diantara indikasi sanés. Éta ogé tiasa nyababkeun hypothyroidism atanapi asupan ubar, sapertos antidepresan atanapi estrogén, nalika nilaina langkung ti 100 atanapi 250 ng / ml. Gejala prolaktin tinggi sapertos kieu:

  • Kasuburan
  • Henteuna atanapi reureuh tina kareseban.
  • Produksi, sanaos teu aya kakandungan, susu.
  • Osteoporosis.
  • Turunna libido.
  • Parobihan dina tetempoan.
  • Rieut

Sababaraha sabab pikeun ningkatna hormon prolaktin di awéwé nyaéta nyaéta:

  • Nyusuan.
  • Stimulasi dina dada.
  • Kasakit hipotalamus.
  • Sindrom tina ovarium polycystic (sakitar 30% kasus)
  • Anorexy.
  • Aktivitas sengit
  • Gangguan ginjal.
  • Saré, setrés psikologis sareng kahariwang.
  • Operasi sirah sareng dada.
  • Tumor otak.
  • Kalakuan éta hal seks.
  • Asupan protein tinggi sareng gajih.

Naha mungkin hamil ku prolaktin anu luhur?

Nilai normal pikeun prolaktin nyaéta 3-20ng / ml. Pikeun meunangkeun deui nilai normalna upami luhur, perlu pikeun nyababkeun sabab naékna sareng milarian jalan kaluarna. Aya ubar pikeun nganormalkeun nilai prolaktin. Perlakuan anu disarankeun ku spesialis dimimitian sareng milarian kakandungan anu dipikahoyong dimimitian. Dina momen anu indungna tes positip dina tés kakandungan, pangobatan kedah ditunda kusabab karusakan anu tiasa disababkeun ku fétus. Prolaktin tinggi henteu cocog sareng nyusu. Perlakuan bahkan tiasa dilanjutkeun dina waktos éta, saatos diskusi sareng dokter.

Tahap panyusuan anu saé sareng tangguh. Indung tiasa kawalahan terutama di awal nalika sadayana énggal sareng kabiasaan sareng ilmu kedah tetep didamel antara indung sareng anak. Duanana kedah diajar silih sareng tina prosés nyalira. Indung kedah didukung ku lingkunganana tapi henteu kabebanan atanapi ditaroskeun. Unggal indung tiasa nyusuan anakna tapi inpormasi sareng bantosan sok diperyogikeun. Entong hilap yén nyusuan téh a pamenta, teu aya jadwal kanggo éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.