Sekolah Alternatip: naha sadayana kaunggulan pikeun kulawarga sareng murangkalih?

sakola alternatif2

Pasti, anjeun anu jadi kolot kantos nguping konsépna sakola alternatif sareng anjeun bahkan gaduh sababaraha di antarana dina pikiran nyandak barudak anjeun. Tapi naha aranjeunna leres-leres kaunggulan sareng naha aranjeunna leres-leres hoyong pendidikan anu sanés?

Kira-kira sababaraha taun, jumlah pusat pendidikan anu parantos muka panto pikeun kulawarga anu ngagaduhan filosofi anu béda dumasar kana ngahargaan wirahma barudak, ngamajukeun kamandirian sareng otonomi sareng promosi pendidikan émosional, kréativitas sareng nyandak kaputusan. Dina 2013, aya langkung ti 471 sakola pabinihan di Spanyol. Sareng éta ngan ukur naék.

Sateuacan nyarioskeun naon pikeun kuring anu kaunggulan sareng karugian sakola alternatif, kuring hoyong sakedap ngobrol sareng anjeun ngeunaan sababaraha jinis pusat anu tiasa urang mendakan dina istilah éta:

-Montessori Sakola: Anu paling penting nyaéta filsafat anu ditingalkeun ku María Montessori: "Siswa mangrupikeun protagonis tina sadayana prosés diajar." Guru sareng pendidik janten pituduh anu ngiringan murangkalih. Ku cara kieu aranjeunna nawiskeun aranjeunna kasempetan pikeun milih naon anu aranjeunna hoyong laksanakeun, pikeun ékspérimén sareng mendakan. Otonomi sareng kamerdekaan mangrupikeun dua tujuan tina pusat-pusat ieu.

-Sekola Gratis: Pusat-pusat ieu henteu diadaptasi kana metodologi atanapi pedagogi khusus, tapi didasarkeun tina mindahkeun konsep panyaluran jauh ti kelas. Nyaéta, di henteu langsung diajar murid janten guru sapertos di Sakola Montessori, sahabat sareng panduan. Éta ogé ngémutan wirahma unggal murangkalih sareng tangtos kabébasanana (tanpa ngaleungitkeun tanggung jawab sareng komitmen).

-Waldorf Sakola: Filosofi na dumasarkeun kana teu gaduh buku pelajaran, tés, atanapi PR. Seueur pusat ieu ngagaduhan padika inklusif pikeun kulawarga sareng bahan sakola ieu milikna sareng eksklusif. Aranjeunna narékahan pikeun memotivasi murid ti alit sareng pikeun ieu aranjeunna gaduh sababaraha murangkalih per kelas.

-Sekolah Hutan: Proyék inovatif ieu dumasarkeun ka sakola-sakola pagunungan Éropa Tengah sareng Éropa Kalér. Dasarna, aranjeunna sakola di luar angkasa sareng alam dimana barudak ogé protagonis diajar sorangan. Biasana, seueur kunjungan dilakukeun pikeun ngadidik murid ngeunaan ngahargaan sasatoan sareng lingkungan. Salaku tambahan, aranjeunna pisan ngamajukeun maén bébas dina budak, gawé babarengan, kreativitas sareng otonomi.

sakola alternatif3

Urang kedah tong hilap kana dinten ibu, ogé tina parenting sadar jeung grup parenting anu keur mekar di nagara urang sareng nuju kakuatan sareng janten alternatif anu jelas pikeun kolot ka sakola tradisional.

Ayeuna, diantara sadaya pedagogi alternatif ieu sareng inovasi sareng pamanggihan, waktuna parantos waktuna pikeun ngajawab patarosan anu kuring tinggaleun di kelas di awal tulisan: naha aranjeunna sadayana kaunggulan atanapi aya kakurangan?

Kauntungannana Sakola Alternatip

Hormat pikeun wirahma barudak

Di sadaya sakola anu kuring parantos sebatkeun sateuacanna, aranjeunna mastikeun ngahargaan wirahma unggal murangkalih. Teu aya tekanan, setrés atanapi tekanan. Tapi ieu dimungkinkeun sabab babandingan na tegesna langkung handap tibatan di pusat pendidikan umum. Ku cara kieu, pendidik sareng guru di sakola alternatif tiasa fokus kana konsép éta kusabab aranjeunna henteu kedah waspada sareng lima belas barudak dina waktos anu sami sareng éta sadayana saderhana. Éta ogé leres yén jumlah murid per kelas dina pendidikan umum langkung saé teuing pikeun saurang propésional di kelas.

Teu aya PR, teu aya ujian, teu aya buku téks

Pikeun kuring, salah sahiji dasar parobihan pendidikan nyaéta justru ngaleungitkeun ujian (anu tiasa ditambahan laporan lengkep). Teras jelas, nyandak PR sareng buku teks ti siswa. Aya ratusan cara pikeun diajar sanés ngalangkungan PR sareng latihan. Filsafat ieu diperhatoskeun ku Waldorf Pedagogy sareng muridna.

Murid anu protagonis diajar na

Sadaya sakola alternatif anu parantos kuring nyebatkeun sateuacanna satuju kana hiji hal: dina nyingkirkeun ajaran sareng diajar anu matuh. Pusat-pusat ieu milih pikeun ngiringan guru sareng pendidik, ningalkeun konsép kéngingkeun élmu ku cara sasar. Ku cara kieu, barudak sareng nonoman gaduh kasempetan pikeun ékspérimén, pikeun ngalakukeun kasalahan (sareng janten jalma anu sadar), mendakan sareng di luhur sadayana pikeun diajar ku ngalaksanakeun.

sakola alternatif1

Kalemahan Sakola Alternatip

Harga kaleuleuwihan teuing

Kuring gaduh kenalan sareng murangkalih anu panginten badé ngadaptarkeun murangkalihna di sakola Kehutanan, Montessori sareng Waldorf. Tapi tungtungna, aranjeunna parantos ngaleungitkeun ideu pikeun hal anu cukup penting: harga. Kuring ngarti yén éta mangrupikeun pusat swasta, yén aranjeunna gaduh bahan pengajaran nyalira, yén éta inovatif, tapi kami nyarios ngeunaan jumlah per bulan anu seueur kulawarga anu teu mampu henteu paduli kumaha aranjeunna usaha atanapi sabaraha aranjeunna ngahémat.

Éta sanés kanggo sadaya murangkalih atanapi kanggo sadaya kulawarga

Pokokna pikeun alesan kuring nyebatkeun sateuacan: harga. Kaseueuran urang terang yén sistem pendidikan Spanyol parantos lami teuing sareng yén peryogi pangabutuh anu saé. Sanaos kuring mertahankeun pendidikan anu sanés tiasa dimungkinkeun, kuring henteu percanten yén muka pusat sareng pusat-pusat pedagogies alternatif swasta janten jalan kaluarna pikeun ngamimitian ngarobih hal. Ayeuna (sareng kuring ngarepkeun bakal teraskeun), kami gaduh sababaraha sakola umum anu hebat anu underutilized pisan. Ieu dimana sadayana kedah dirobih.

Teuing éksklusifitasna tiasa nyababkeun élit pendidikan

Sakola alternatif Montessori sareng Waldorf seueur teuing éksklusif. Kuring bagikeun filosofi na pikeun nolak PR, ujian sareng buku téks, tapi anjeun ogé kedah ngadidik dina handap asor sareng hirup. Sababaraha pusat ieu mopohokeun konsép ieu sareng kabawa ku géngsi sareng kawéntar. Ku cara kieu, siswa pusat ieu tiasa ngabentenkeun batur sakelasna bahkan nolak aranjeunna.

Abdi hoyong anjeun carioskeun dina koméntar upami anjeun ngagaduhan pangalaman di sakola alternatip sareng murangkalih anjeun atanapi salaku profesional. Naon kaunggulan sareng karugian anjeun ningali di pusat-pusat ieu? Abdi resep maca pikiran anjeun ngeunaan éta!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.