Sababaraha salah paham ngeunaan pangan

studio-cinfa-5

Bulan kamari, rohangan kasihatan maya CinfaSalud, nampilkeun kacindekan tina panilitian anu disebat "Kabiasaan persépsi sareng kaséhatan masarakat Spanyol ngeunaan nutrisi budak". Karya ieu dilaksanakeun ku ngirim kuesioner online, sareng langkung ti 3000 déwasa sareng murangkalih alit anu ngiringan. Nyaeta kuring ngan 37,3% indung sareng bapak di nagara urang tuang rutin sareng murangkalih (minimal 10 kali saminggu); sanaos ogé diperhatoskeun yén dina opat tina 10 kasus, anggapan kolot ngeunaan beurat barudak henteu saluyu sareng kanyataan.

Ngan resep kami parantos diitung di dieu, aya kolot anu henteu sadar kana kaleuwihan beurat atanapi obesitas murangkalihna, sareng numutkeun ieu panilitian, 13,1% henteu nganggap masalah ieu. Gaya hirup cicingeun (diperparah ku panggunaan alat-alat mobile, televisi sareng konsol "kaleuleuwihi") mangrupikeun panyabab utama naon anu parantos dianggap "wabah" sadunya, sanaos henteu saimbang tanaga ogé nyumbang a diet low serat, teu pisan rupa-rupajeung beunghar gula (diantara omong kosong séjén anu urang nuturkeun ampir kana hurup).

Nya, tangtosna, urang ngahaturkeun nuhun yén sababaraha data anu parantos urang tilas diidentipikasi sacara sadar: ku kabiasaan sareng adat istiadat urang ayeuna, urang langkung saé pikeun barudak tibatan anu goréng. Nanging kuring kedah nyarios kitu henteu sadayana aya dina nampi hajat anu saé tuang sasarengan, mastikeun yén teu aya gangguan, sareng sajabana ..., salaku kulawarga nyanghareupan padamel anu titanic pikeun masihan anu pangsaéna, pamahaman "langkung saé" salaku anu paling séhat. Sareng nalika kuring nyarios séhat ...

studio-cinfa7

Hayu urang tingali, tibatan ngarengsekeun kalimat sateuacanna, kuring ngajukeun tantangan: émut terakhir kali anjeun angkat ka supermarket atanapi permukaan komérsial (pasar henteu valid pikeun tés, sanaos kanggo diet saimbang), tah .. . ayeuna cobi émutan mana diménsi (kalayan total) Éta ngagaduhan bagian sayuran sareng sayuran + produk seger anu sanés (endog, daging, lauk, kéju) + produk anu diturunkeun tina séréal sareng kacang-kacangan.

Naon anu anjeun kéngingkeun? sakabeh rak didaptarkeun pikeun snacks asin atanapi kacang (ogé asin), pastry industri, jus, coklat, cookies; da enya, tétéla langkung seueur pentingna pikeun konsumsi sayuran, tapi "anu sanésna" langkung gampang "kabuka sareng tuang", janten sabaraha kali urang tungtungna muka amplop mi mi anu asin pisan sabab urang henteu kudu nyiapkeun rebus lentil?

Kami gaduh sababaraha salah paham kana tuangeun.

Sareng urang ngagaduhan aranjeunna "kalayan niat anu pangsaéna." Salaku conto, urang masih mikir yén sarapan mangrupikeun tuangeun anu paling penting sadinten, sareng Kami parantos ningali yén éta henteu leres-leres leres; urang ogé condong museurkeun kana kahadéan anu jelas tina sarapan dumasar susu sareng séréal, tapi urang jarang dibéjakeun yén sapotong roti gandum (kalayan minyak zaitun sareng tomat) langkung saé tibatan sababaraha cookies, atanapi henteu kunanaon sasarap sareng pisang sareng jeruk bali (henteu paduli yogurt atanapi susu sagelas).

studio-cinfa-4

Anjeun teu kedah tuang sadayana ...

Deui urang balikkeun kana hikmah tina John dendam, langkung masuk akal pikeun nyiapkeun tuangeun sareng produk dasar (sapertos indung sareng nini urang), sabab upami dinten ieu urang kedah nempatkeun barudak urang kana piring "sagalana", aranjeunna bakal tuang sampah asli anu didamel tina bahan-bahan makanan anu kirang (sacara gizi) sareng ku kaleuwihan bahan aditif anu jelas, seueur gula (teras urang ngeluh kaleuwihan beurat), uyah, atanapi lemak goréng. Ahli gizi (jalma anu henteu aya dina jasa industri pangan, éta dipikahartos) ngupayakeun pisan pikeun ngajantenkeun urang ngartos yén kadaharan anu paling séhat nyaéta anu henteu peryogi iklan dina tv, atanapi yén aranjeunna henteu sponsoran acara naon waé.

Di sisi anu sanésna, diperhatoskeun yén "asakan séhat" numutkeun Universitas Harvard (sareng sapertos anjeun tiasa tingali dina gambar ieu), éta mangrupikeun gambar éta éta satengah dikuasai sayuran, sayuran sareng buah. Séréal langkung saé mangrupikeun sisikian, sareng protéin anu séhat (kekacang, lauk, kéju, ngawatesan daging beureum sareng nyingkahan tuangeun sapertos daging). Inuman anu pangsaéna nyaéta cai. Dina pengertian ieu, kuring pikir langkung gampang pikeun nyebatkeun yén piramida tina tuangeun anu séhat henteu sapinuhna nguntungkeun pikeun kaséhatan, saprak éta nempatkeun séréal olahan dina dasar na, anu teu ngagaduhan serat, janten manpaat pikeun awak.

studio-cinfa8

Mangpaat tuang salaku kulawarga.

Kami parantos parantos rinci dina tulisan ieu ngeunaan tuangeun kulawarga, urang ogé tiasa émut yén tuang salaku kulawarga, ngabantuan murangkalih kalibet dina nyiapkeun tuangeun, atur méja sareng diajar ménu anu séhat. Teu aya ragu yén urang bakal ngaraos langkung ngahiji upami urang ngagaduhan rohangan babarengan pikeun nyarios sareng nyaritakeun ngeunaan pangalaman sadidinten. Idéalna, urang tiasa tuang siang sareng tuang sasarengan, tapi kasusah anu kedah disatukan ku kolot sahingga teu mungkin pikeun aranjeunna sayogi nalika murangkalih istirahat siang; Janten tuang siang unggal dinten sareng kulawarga sanés pilihan anu goréng ogé. Dina hal ieu kuring ningali yén éta bakal nguntungkeun dinten anu intensif.

Ku gaduh waktos tuang salaku kulawarga, urang mendakan cita rasa barudak urang, sareng urang tiasa nyaluyukeun tuangeun. Dina raraga ngajamin kasuksésan dina rapat kulawarga ieu, kami bakal merhatoskeun pikeun nyingkahan monoton, sareng ngatur ménu mingguan, dimana anu alit tiasa ngiringan.

Gambar - USDAgov, donnierayjones, Pusat Élmu & Alam Leslie


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.