Selop nganggo roda: pantun anu mawa bahaya pisan

Budak awéwé ngagem sapatu olahraga nganggo roda

Akhir-akhir ieu, nalika kuring angkat ka department store kuring perhatoskeun sapatu olahraga kalayan roda ti bagian toko sapatu. Aya sadayana warna sareng sadaya harga (sanaos henteu persis anu murah). Kaseueuran murangkalih gumbira nalika ningali aranjeunna sareng katingalina badé janten kado anu paling dipikahoyong dina Natal ieu.

Tanpa janten ahli dina podiatry atanapi dokter kuring tiasa ngirut sababaraha minggu ka pengker yén sapatu éta anu nyobian janten sapatu roda aranjeunna moal tiasa saé pikeun suku barudak. Langkung ti naon waé kusabab éta masihan kuring perasaan yén kasaimbangan sareng stabilitas na parantos buruk. Sareng konfirmasi éta sumping nalika kuring ningali tatangga kuring umur dalapan taun murag kana sapatu sareng jinis sapatu ieu, sanaos untungna, sadayana aya dina pukulan sakedik.

Tétéla, tatangga kuring "untung" ku usum gugur kusabab pediatrik Spanyol sareng traumatologists parantos didiagnosa rengatna pigeulang lima murangkalih dina ngan saminggu. Sadayana disababkeun ku panggunaan sapatu kalayan roda. Kusabab kitu, peringatan dihasilkeun di mana dokter sareng ahli podiatrist ngingetkeun bahaya sapatu ieu anu mimiti dijual taun 2000 di Amérika Serikat sareng anu parantos kéngingkeun kakuatan dina sababaraha taun ka pengker.

Maka, dina Maret 2016 tim panaliti ti Universitas Elche dipimpin ku Roberto Pascual, ahli dina podiatry murangkalih, lebet ulikan ngeunaan kamungkinan bahaya alas kaki sareng roda sareng aranjeunna mendakan éta 11% murangkalih TK sareng sakola dasar ngagem sapatu ieu ka sakola. Sareng sanés ngan éta, tapi seueur diantarana nyéépkeun sakitar dalapan jam sapoé dina sapatu roda nalika maksimal kedahna dua jam saminggu.

Tapi naha para ahli nyarios kitu sapatu roda bahaya?

Heelys palatih roda

Aranjeunna henteu dianggo kalayan ukuran anu saé

Pikeun mimitian, podiatrist nyatakeun yén éta sanés sapatu biasa sapertos sneaker naon waé, tapi cocooan barudak. Tapi sanaos peringatan, sigana langkung seueur barudak anu nganggo jinis sapatu sapertos kieu. Kami satuju yén aranjeunna henteu janten skate sapertos kitu, tapi aranjeunna masih gaduh roda. Sareng nalika ngagemna, murangkalih anu nganggo éta kedah nganggo bantalan tuur, penjaga pigeulang, panyalindungan panangan sareng helm pikeun nyingkahan résiko sareng cilaka. Tapi aya kulawarga anu henteu nganggap serius pisan naséhat ieu kumargi sababaraha murangkalih parantos ngalaman rupa-rupa pigeulang pigeulang sareng panangan bahkan dislokasi taktak disababkeun ku sapatu gulung.

Suku tunjang ngadukung seuseueurna beurat awak

Jinis sapatu ieu ningkatkeun jangkungna keuneung ku sakitar dua séntiméter deui. Numutkeun ka para ahli, aranjeunna negeskeun yén keuneung disiapkeun sacara anatomis pikeun ngadukung seueurna beurat awak. Upami jangkungna keuneung kaleuleuwihi, beban henteu kalolobaan kana keuneung tapi ka tongkat payun. Sababaraha anjeun panginten anu ngémutan pentingna naon anu kuring nembé bébéja, tapi anu leres nyaéta upami seuseueurna beurat barudak henteu tumiba sareng henteu kana tonjolan, éta tiasa nyababkeun masalah pertumbuhan anu serius komo Kasakit Freiberg dicirikeun ku leungitna aliran getih dina tulang suku.

Sapertos anu diarepkeun, tekanan ngawangun kana keuneung

Saatos ngumpulkeun sareng nganalisis sadaya data tina panilitian, panaliti nyarios yén murangkalih anu parantos nganggo sapatu rol sacara teratur tekanan nada naék antara 1,5 sareng 2,7 kali langkung luhur tibatan rata-rata. Naon akibatna ieu? Ahli nyarios yén dina jangka panjang tiasa aya kasus kamungkinan pemendekan tina otot, khususna anu tukang (ieu tempat ayana si kembar).

Sapatu ngagugulung Budak awéwé Sareng aranjeunna beuratna dua kali langkung seueur tibatan sneaker normal

Jinis alas kaki ieu, anu gaduh roda, jelas beuratna langkung ti sapatu olahraga tradisional. Kumaha upami ieu? Nya, éta beurat tambahan sareng sia aya anu disarankeun ku para ahli tiasa nyababkeun masalah pinggul jangka panjang.

Perhatosan Déwan Umum Perguruan Podiatrists ngeunaan konsékuansi serius barudak henteu nganggo sapatu nganggo roda henteu kedah dipoyok. Nyatana, aranjeunna parantos nyarankeun éta pusat pendidikan ngalarang panggunaan sandal di kelas pikeun nyingkahan résiko anu teu perlu (naék sareng turun tangga, dina pendidikan jasmani, dina istirahat ...)

Sakumaha anu kuring disebatkeun sateuacanna, urang nyarioskeun kamungkinan masalah dina otot, dina tulang suku sareng bahkan dina cangkéng. Kedah janten akal pikeun ngaleungitkeun jinis sapatu ieu ti department store. Tapi sanaos sigana sesah dipercaya, sababaraha kulawarga langkung jaga fashion anakna tibatan kasihatanna nyalira.

Jelas, upami anjeun nanggungjawaban pikeun murangkalihna nganggo sapatu roda kalayan saderhana sareng leres, anjeun ngagaduhan hak pikeun mésér éta. Kuring ngantepkeun anjeun sababaraha modél jinis sapatu ieu ti Mérek Heelys, salah sahiji anu pang dipercaya pasar dina naon pas:

 

Naha penjualan sapatu anu digulung bakal terus tumuh sanaos peringatan ahli? Naha anjeun ngagaduhan pangalaman nganggo jinis sapatu ieu? Naha anjeun leres-leres ngamankeun éta? Kuring miharep maca koméntar anjeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.