Sayuran pikeun barudak, kumaha anjeun ngajantenkeun aranjeunna resep deui?

sayuran

Henteu perlu disebatkeun yén sayuran mangrupikeun salah sahiji katuangan anu teu tiasa leungit dina tuangeun sadidinten budak waé. Sanaos kitu, éta mangrupikeun produk anu biasana henteu dipikaresep ku budak, nyababkeun asupanna dina diét sadidinten janten ampir nil. The sayuran Aranjeunna beunghar ku seueur nutrisi sareng rendah kalori sareng kurangna aranjeunna dina diet anu alit tiasa nyababkeun résiko kaséhatan anu signifikan.

Ku cara kieu, kurangna asupan langsung patali sareng munculna panyakit di déwasa sapertos anémia, osteoporosis atanapi kanker. Teras we masihan anjeun serangkaian tip pikeun ngabantosan anjeun ngenalkeun sayuran kana tuangeun murangkalih anjeun.

Dina umur sabaraha orok tiasa tuang sayuran

Dokter murangkalih mamatahan nambihan sayuran dina tuangeun orok ti umur 6 bulan. Wortel, kacang héjo atanapi kentang disarankeun. Idéalna nyaéta ngajantenkeun aranjeunna dikulub sareng mash aranjeunna kanggo masihan puri. Tina bulan kadalapan hirup anjeun tiasa ngenalkeun jinis sayuran sanés sapertos tomat. Nalika aranjeunna umur sataun, anjeun tiasa ngamimitian masihan sayuran anu dikulub tapi henteu digoréng. Upami anjeun ngagaduhan masalah pikeun anak anjeun tuang sayuran, sok aya rangkay tip atanapi pitunjuk anu tiasa anjeun laksanakeun.

Tips kanggo murangkalih anjeun tuang sayuran

  • Nalika ngenalkeun sayuran kana tuangeun budak, kolot kedah terang yén éta mangrupikeun tugas anu rada rumit anu meryogikeun kalem sareng kasabaran. Henteu pisan disarankeun pikeun maksa aranjeunna atanapi maksa aranjeunna tuang sayuran kusabab mungkin anjeun bakal ngagaduhan pangaruh anu sabalikna sareng aranjeunna bakal benci.
  • Ampir yakin yén dina parobihan kahiji aranjeunna moal nampi sayuran janten anjeun kedah nyobian deui sareng deui. Disarankeun nyobaan resep anu béda sareng cara anu béda pikeun masak éta, ku cara ieu aranjeunna tiasa tuang sakedik-sakedik.
  • Kolot kedah diterangkeun ku conto sepanjang waktos sahingga anjeun kedah tuang sayuran rutin. Upami murangkalih henteu ningali kolotna tuang sayuran, aranjeunna moal tiasa pura-pura waé éta resep.
  • Mangrupikeun ide anu saé pikeun nyandak budak leutik pikeun tuang sayuran tanpa aya masalah, nyaéta nyandak aranjeunna ka toko bahan makanan sareng aranjeunna janten jawab milih aranjeunna sareng janten kenal sareng aranjeunna. Aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun masak sareng nyiapkeun piring.

sayuran 1

  • Nambihan sayuran sakedik-sakedik kana tuangeun anu anjeun resep mangrupikeun ideu anu saé. Ku cara kieu anjeun tiasa ngadamel pizza sareng bahan-bahan anu dipikahoyong sareng nambihan sakedik sayuran sapertos bawang atanapi cabé héjo.
  • Ngarasa Luncat ka gaduh sayuran dina pandangan sahingga barudak tiasa kenal sareng aranjeunna. Hayu anjeunna némpél sareng ngambeu éta supados sakedik-sakedik aranjeunna tiasa pikaresepeun sareng henteu ningali éta salaku hal anu anjeunna benci nalika tuangeun.
  • Dina awalna disarankan pikeun masihan aranjeunna dina bentuk puree sabab dina sababaraha waktos tuangeun aranjeunna kalayan potongan henteu pikaresepeun pikeun lalangitna. Dahar aranjeunna dina bentuk puree sareng ditumbuk mangrupikeun léngkah pangsaéna pikeun mastikeun yén sakedik-sakedik anjeun tiasa ngenalkeun kana tuangeun sadidinten.

Pondokna, sayuran tanpa diragukeun di medan perang saha waé kolot dibarengan buah. Nanging, aranjeunna henteu kedah kaleungitan iraha waé dina diét murangkalih kumargi, sakumaha anu parantos kami nunjukkeun di luhur, aranjeunna nyayogikeun serangkaian nutrisi anu penting pikeun pamekaran anu hadé sareng tumuh budak.

Dina awalna, éta bakal mahal pisan tapi anjeun kedah sabar sareng tetep tenang sabab kalayan pasti anjeun pasti bakal kéngingkeun anak anjeun bérés tuang sayuran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.