Saatos overprotection

overprotection

Teuing ngajaga diri ku barudak ngagaduhan akibat. Sadaya kolot hoyong nangtayungan murangkalihna, éta mangrupikeun hal anu naluri. Kami hoyong aranjeunna henteu sangsara, teu ngagaduhan masalah, janten séhat, karaos dipikacinta sareng kabutuhanana ditutupan. Tapi nalika urang meuntas wates sareng ngalindungan teuing urang henteu ngalakukeun kahormatan barudak bahkan kalayan maksad niat. Pangwangunan émosi anu leres na dipertaruhkan. Hayu urang tingali naon balukarna tina teuing ngalindungan.

Ngalindungan teuing

Ieu mangrupikeun hiji hal anu kedah dijagaan sareng anu sanés pikeun ngalindungan teuing. Ngajagaan nyaéta mastikeun yén barudak urang ngagaduhan sagala kabutuhan fisik sareng émosional. Sabalikna overprotecting nyaéta ngarengsekeun masalah sareng kasalahan, nyandak kaputusan pikeun aranjeunna, ngantisipasi naon waé anu diperyogikeun ku aranjeunna.

Barudak kedah ngalakukeun kasalahan, murag, bangun, netepkeun tujuan, gagal, sareng suksés. Hirup naon anu parantos aya. Aranjeunna kedah terang kumaha momen anu handap sahingga aranjeunna terang kumaha ngatur sareng ngungkulanana.

Perlu nyanghareupan masalah kahirupan

Kajadian traumatis nyingkahan tandatangan urang sareng urang tiasa ngalaksanakeun éta sapanjang kahirupan urang. Tapi nyanghareupan masalah sadidinten, salian ti kanyataan yén urang moal tiasa nyingkahanana, perlu pikeun diajar ngatur éta. Urang moal tiasa nempatkeun gelembung ka murangkalih urang ngarah henteu sangsara akibatna, atanapi henteu kedah nyanghareupan kasusah hirup. Upami anjeun teras-terasan nyandak kastanye tina seuneu anjeunna moal pernah diajar ngalakukeun éta nyalira.

Kolot henteu tiasa sareng henteu kedah nyingkahan kasusah hirup pikeun barudak urang, tapi anu tiasa urang laksanakeun nyaéta nawiskeun aranjeunna alat-alat supados aranjeunna tiasa nyanghareupan aranjeunna. Tanpa aranjeunna aranjeunna bakal ngarasa teu aman, rapuh sareng moal nampi balukarna. Nalika anjeun ngagaduhan sumberdaya pikeun nyanghareupan kahirupan, upami anjeun terang kumaha ngalaksanakeunana. Tapi upami urang miceun sadaya batu tina jalan, sumber daya éta moal aya sareng éta bakalan émosional.

Hatur nuhun kana masalah, aranjeunna bakal terang kumaha napsirkeun résiko sareng akibat tina kajadian éta, aranjeunna bakal ningkatkeun harga diri sareng ngendalikeun diri, aranjeunna bakal terang kumaha meunteun solusi anu tiasa dilakukeun, aranjeunna bakal nanggung tanggung jawabna sareng gaduh kapercayaan anu langkung ageung sorangan. Nyaéta, berkat sanggup nyanghareupan masalah kahirupan, pamekaran émosina anjeun bakal ningkat. Janten sanaos anjeun ngagaduhan maksud anu pangsaéna di dunya pikeun ngalindungan budak anjeun, hiji-hijina hal anu anjeun hasilkeun nyaéta anjeunna henteu ngembangkeun leres. Hayu urang tingali naon balukarna tina teuing ngalindungan.

barudak overprotection

Saatos overprotection

  • Henteu tiasa méréskeun masalah. Kumaha cara aranjeunna terang kumaha ngungkulanana sareng nyanghareupan aranjeunna upami sepuhna sok aya pikeun ngungkulanana? Kagumantungan, kapercayaan diri anu handap, sareng kapercayaan diri anu handap bakal ningkat.
  • Masalah adaptasi. Nyanghareupan masalah, anjeunna tiasa kalakuanana kalayan teu paduli, agrésif atanapi négatip. Kusabab aranjeunna henteu diajar nyanghareupan kaayaan anu henteu pikaresepeun, aranjeunna henteu terang kumaha ngatur émosina ogé.
  • Aranjeunna henteu tumut kana akibat tina polah aranjeunna. Kolotna parantos meresihan kalepatan sareng kasalahan, kumaha aranjeunna bakal diajar nganggap tingkah paripolahna? Aranjeunna bakal nyalahkeun batur pikeun kasalahan sareng kagagalan. Teu aya jalan anu sanés tibatan nganggap akibat tina polah aranjeunna, sareng murangkalih anu dilindungi teuing henteu terang kumaha ngalaksanakeunana.
  • Aranjeunna rentan, sieun sareng tiasa dimanipulasi. Aranjeunna moal ngagaduhan pendapat nyalira ngarah gampang dimanipulasi sareng gumantung. Aranjeunna ogé biasana isin sareng introvert.
  • Barudak teu aman sareng henteu dewasa. Aranjeunna henteu kéngingkeun kaamanan atanapi dina kaputusanana, réfléksi sareng tindakan nyalira. Aranjeunna henteu tiasa ngalakukeun éta kusabab kolotna ngalakukeun éta pikeun aranjeunna. Éta bakal hésé pikeun aranjeunna nyandak kaputusan sareng aranjeunna langkung resep yén jalma sanés ngalaksanakeunana pikeun aranjeunna.
  • Harga diri lemah sareng katergantungan émosional. Harga diri patali jeung perasaan sia, percaya diri, aman dina dirina sorangan. Upami katerampilan ieu henteu acan digarap, éta moal dikembangkeun, ningalkeun kapercayaan diri sareng gumantungna émosional. Aranjeunna bakal gumantung ka jalma sanés pikeun ngahargaan dirina sorangan sareng mutuskeun pikeun aranjeunna.
  • Kacenderungan déprési sareng kahariwang. Utamana nalika ngahontal umur nonoman. Waktos parobihan sareng rasa teu aman, ditambihkeun kana sumber anu lemah sateuacan hirup nyiptakeun masalah émosional anu penting.

Kusabab émut ... kami tanggel waler salaku kolot pikeun ngembangkeun émosional anu leres pikeun barudak urang. Aya seueur anu dipertaruhkeun, upami anjeun pikir anjeun henteu leres-leres naroskeun bantosan profesional pikeun ngabimbing anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.