Setrés Panas di Barudak sareng Orok: Kumaha Anjeun Ngahindaran Éta

Setrés panas

Usum panas ieu panas pisan sareng urang sadayana karaos kabebanan dina sababaraha waktos ku suhu anu luhur.

Orok sareng murangkalih khususna peka kana pangaruh panas kumargi sistem régulasi suhu na henteu sepuh pisan sareng kulitna masih ipis pisan. Kusabab kitu, résiko dehidrasi sareng / atanapi stroke panas langkung luhur tibatan déwasa.

Pediatrik mamatahan jaga orok langkung ngora ti genep bulan ti sinar panonpoé langsung sabab kulit anjeun henteu ngandung cukup melanin, nyaéta pigmén anu ngajaga kulit tina sinar panonpoé.

Éta ogé henteu disarankeun pikeun ngalaan orok anu langkung lami ti genep bulan langsung ka panonpoé, utamina dina usum panas. Orok kedah nutupan panangan, awak sareng suku nganggo pakean sareng sirahna nganggo topi anu ogé nutupan beuheung na.

Penting pisan pikeun sacara rutin nerapkeun tabir surya sareng faktor panyalindungan anu luhur (SPF 30+) ka barudak.

Indung sareng orok di pantai

Kumaha carana nyingkahan setrés panas

Hidrasi

Orok sareng murangkalih kedah nginum cairan anu cekap pikeun nyingkahan déhidrasi. Kedah nawiskeun aranjeunna cai sacara rutin sadidinten sanaos aranjeunna henteu naroskeun atanapi henteu nunjukkeun tanda-tanda haus. Inuman sugary sareng / atanapi karbonat henteu dituduhkeun pisan. Anjeun tiasa nawiskeun aranjeunna buah buah seger kanggo diseupan.

Mandi

Mandi Kalayan cai haneut éta salawasna pikaresepeun nalika panas pencét. Anjeun tiasa ogé nyegerkeun budak leutik ku bolu beueus. Pastikeun cai na henteu tiis teuing.

Baju

Maké baju ti katun leueur, warna-warni anu langkung saé tibatan lawon sintétis anu nahan langkung panas. Janten orok anjeun bakal langkung tiis sareng langkung raoseun.

Ngaso

Milarian lingkungan anu tiis pikeun waktos istirahat. Suhu anu cocog pikeun kamar antara 24 sareng 26 derajat. Ati-ati tina AC sareng kipas angin! Hawa henteu kedah diarahkeun langsung ka murangkalih.

Tunggang kereta dorong

  • Cegah sinar panonpoé langsung sareng payung.
  • Entong nutupan korsi nganggo sepré atanapi anduk pikeun ngiuhanana kusabab ieu nyegah asupna hawa sareng langkung milih pemanasan.
  • Tingali pikeun jam-waktos keren sadinten pikeun jalan-jalan.

Orok dina mobil

Dina mobil

  • Pikeun ngahindaran panas teuing, cegah sinar panonpoé langsung tina panon budak.
  • Entong ngantep budak anjeun nyalira dina mobil, akibatna tiasa fatal. Émut yén dina suhu anu luhur, orok janten panas pisan ngan sababaraha menit.

Rashes

Kalayan panas, umum pisan pikeun bintik-bintik beureum saeutik kalayan leuleuy némbongan dina kulit orok, khususna handapeun gado, daérah popok atanapi bagéan awak anu tetep beueus. Pikeun ngubaran ruam, langkung saé aplikasi krim séng di daérah anu kaserang, mandi haneut sareng sering ganti baju.

Insolasi

A heatstroke lumangsung sakumaha balukar tina paparan panonpoé langsung sareng kaleungitan cairan  (cai, kesang, cikiih) sareng anjeun kaluar tina awak.

Tanda pikeun ngadeteksi stroke panas di murangkalih

  • Kulit garing
  • Sakedik cikiih
  • Karusakan
  • Rieut
  • Ngambek
  • Henteu hoyong nginum
  • Utah

Kumaha carana nyanghareupan stroke panas

Hal anu pangpayunna nyaéta ngaluarkeun budak tina panonpoé sareng nyandak anjeunna ka tempat anu tiis. Maka anjeun kedah ngagolérkeun anjeunna dina tonggong sareng miceun baju na. Larapkeun lawon cai haneut kana beuheung, kelek sareng / atanapi di antara suku kanggo nurunkeun suhu awak. Nawiskeun cai sips alit, inuman isotonik, atanapi jus buah. Upami murangkalih pingsan, kaserang panyawat, atanapi gejalana henteu ningkat, milari bantosan médis gancang-gancang.

Heatstroke

Nalika awak kaleungitan seueur cairan sareng suhu awak naék, heatstroke tiasa kajantenan. El stroke panas tiasa balukarna serius pisan bahkan ngakibatkeun maot janten murangkalihna kedah geuwat dipindahkeun ka rumah sakit kanggo dirawat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.