Sieun budak bade angkat ka dokter pediatrik

Éta lumrah pikeun barudak ti alit pisan pikeun sumping ka dokter gigi rutin kusabab alesan anu béda, boh ku panyakit atanapi ku vaksinasi. Ieu tiasa nyababkeun sieun ka murangkalih nyalira sareng janten masalah ageung pikeun sepuhna nyalira.

Henteu saé yén aranjeunna ningali pediatrik salaku ancaman anu nyata, utamina kumargi anjeunna kedah angkat sababaraha kali sapanjang budak. Aya kasus anu serius anu nyababkeun kahariwang pisan dina budak unggal waktos anjeunna kedah angkat ka kantor pediatrik.

Sieun pediatrina

Nalika murangkalih sieun angkat ka murangkalih alit pisan gampang pikeun ngaidentipikasi salaku si alit mimiti ceurik sareng jerit teu kaampeuh. Nalika mangtaun-taun ngalangkung sareng nalika aranjeunna langkung sepuh, aranjeunna sangsara karesahan sareng seueur saraf ngan ukur mikir yén aranjeunna kedah angkat ka dokter pediatrik. Mangrupikeun perasaan anu henteu pikaresepeun pisan pikeun kolot anu ningali kumaha budakna ngagaduhan waktos anu parah, upami aranjeunna kedah nganjang ka dokter pediatrik.

Nyababkeun anu ngangsonan sieun sapertos kitu

Aya sababaraha sabab anu tiasa nyababkeun murangkalih ngagaduhan kasieunan anu leres nalika ka dokter pediatrik:

  • Éta mangrupikeun hal anu henteu dipikaterang sareng teu pasti anu biasana sieun pisan ka budak. Anjeunna henteu terang naon anu bakal kajantenan, janten normal yén ngahadiran konsultasi ngahasilkeun kahariwang sareng sieun.
  • Sabab sejen tina cenah sieun Éta aya hubunganana sareng pakaitna budak sareng anu goréng. Anjeun panginten émut waktos dibéré vaksin atanapi katingali sabab nyeri pisan. Ieu bakal nyababkeun kunjungan ka pediatrik janten teu resep ka budak na ngarasa sieun pisan unggal anjeun angkat ka dinya.
  • Alesan sanés panginten tiasa disababkeun ku inohong kolotna sorangan. Budak ngarujuk ka aranjeunna, janten penting henteu nyarioskeun pediatrik murangkalih atanapi henteu nunjukkeun prihatin sateuacan angkat ka konsultasi. Upami sepuh ningali ka dokter pediatrik salaku hal anu négatip, tiasa pisan aranjeunna ngirimkeun parasaan ieu ka murangkalih sorangan. Upami déwasa sangsara, murangkalih ogé sesah. Bawah umur teu tiasa mikir yén pediatrik mangrupikeun sosok négatip sareng ngancam, janten sepuh kedah mastikeun yén murangkalih ngarobih anggapanana sapertos inohong sepanjang waktos.

orok anu ceurik kusabab anjeunna henteu hoyong angkat ka binih

Naon anu kedah dilakukeun upami murangkalih sieun pediatrik

Upami murangkalih sieun ka dokter pediatrik, sikepna penting pikeun kéngingkeun murangkalih ninggali kasieun ieu. Kolot kedah nyobian milih propésional anu caket sareng empati sareng anu alit.

Pagawean kolot penting pisan pikeun murangkalih ngungkulan kasieunana. Alus yén kolot henteu nunjukkeun sikap négatip nalika nyandak murangkalihna ka dokter murangkalih. Upami anak ningali kolotna tenang sareng tenang, dimungkinkeun pikeun anjeun angkat kalayan sakedik sieun kana konsultasi.

Upami murangkalih langkung sepuh sareng tiasa ngartos hal-hal, anjeun tiasa linggih sareng anjeunna sareng nyarioskeun hal-hal ku cara anu tenang sareng tenang. Dialog sareng murangkalih sareng ngaraos yén kolotna aya di sisina Éta idéal lamun datang ka tungtungna sieun ieu. Anjeun kedah nyababkeun anjeunna ningali yén éta henteu akhir dunya pikeun angkat ka dokter pediatrik sareng yén teu aya alesan naha anjeunna kedah hariwang. Ieu bakal ngabantosan anjeun pikeun langkung santai sareng langkung tenang kana konsultasi nyalira.

Pondokna, Normal pikeun barudak anu hoream ngadatangan dokter pediatrik. Sieun henteu kedah langkung jauh sabab ieu tiasa ngahasilkeun kahariwang sareng kanyeri pisan. Pagawean kolotna penting nalika ngungkulan masalah ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.