Sikat Huntu pikeun murangkalih: kumaha béntenna numutkeun yuswa na

Budak awéwé leutik nyikat huntu

Kabiasaan kabersihan sadidinten anu saé kalebet nyikat waos. Sanaos urang nyarioskeun murangkalih alit, dimana sigana henteu perlu. Ngabersihan kabersihan lisan anu pas penting ti budak, Pikeun nyingkahan rongga sareng masalah anu teu perlu engké.

Budak anu langkung saé diajarkeun ku masihan conto, janten, nyiptakeun rutinitas sikat gigi di mana anakna pipilueun. Ku cara kieu, unggal dinten anjeunna bakal terang yén waktos kabersihan gigi parantos sumping sareng anjeunna moal hilap deui sanaos anjeun henteu ngingetkeun anjeunna.

Penting pikeun terang béda antara sikat huntu barudak. Pikeun unggal umur aya modél khusus, sareng penting pikeun diperhatoskeun. Anjeun ogé kedah ati-ati pisan sareng produk beberesih anu anjeun anggo, sapertos odol sareng bilas.

Sikat waos orok

Aya anu nyangka yén dugi ka waos némbongan, beberesih lisan henteu diperyogikeun. Ieu kasalahan, susu sareng kadaharan orok nyésa résidu dina permén karét anjeun pikeun diberesihan. Sanaos sanés sikat gigi anu lengkep.

Dina hal ieu, kantun nganggo a kasa direndem dina cai haneut atanapi ku infus chamomile. Bungkus ramo alit anjeun nganggo kasa sareng gosokkeun kana permén karét murangkalih.

Anjeun ogé tiasa mendakan jinis gimbal orok, anu didesain kanggo ngabantosan gusi nalika huntu mimiti bitu. Sikat ieu ogé tiasa dianggo pikeun bersihkeun permén karét orok anjeun saatos nyusuan.

Sikat huntu orok

Sikat huntu pikeun barudak 1 ka 2 taun

Nya dina umur ieu urang kedah leres-leres mimitian ku rutinitas beberesih lisan sapopoé. Barudak biasana parantos gaduh huntu dina umur ieu. Ogé, kalayan ngenalkeun tuangeun pelengkap, langkung gampang pikeun tuang pikeun nyésakeun résidu dina huntu anjeun.

Éta sababna penting pisan pikeun ngajaga kabersihan gigi dina umur ieu. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah milarian sikat sikat gigi anu cocog. Huluna dibentuk buleudan sareng bulu lemes. Henteu disarankeun nganggo odol, éta bakal cekap baseuh sikat huntu sakedik.

Sikat Huntu kanggo murangkalih dugi ka 2 taun

Ti umur 3, urang ngenalkeun odol

Antara umur 3 sareng 4, anjeun tiasa ngamimitian nganggo odol khusus barudak pikeun ngabersihan waos na. Penting pisan éta jumlah anu anjeun anggo minimal, sareng anjeun nganggo produk khusus kanggo murangkalih yuswa.

Ieu nalika anjeun tiasa ngamimitian nyegah rongga, sareng ieu ngan ukur kahontal kalayan kabersihan lisan anu pas. Naon kedah dilakukeun sahenteuna dua kali sapoé.

Budak ku sikat huntu

Pikeun sikat anu leres, anjeun kedah ngajarkeun téhnik anu hadé pikeun barudak anjeun. Éta kedah kalebet ngabersihkeun létah, sareng tahan sahenteuna dua menit supados sadayana waos bersih.

Sikat huntu listrik

Anjeun panginten panasaran naha langkung saé pikeun anak anjeun nganggo sikat sikat listrik, sabab langkung raoseun, dina prinsipna. Anjeun leres-leres kedah terang éta beberesih anu pangsaéna henteu gumantung kana sikat, upami sanés téhnikna.

Ku alatan éta, lamun anak anjeun henteu diajar sikat gigi kalayan leres, ku sikat sikat manual, anjeunna moal diajar nganggo sikat huntu listrik ogé, sanaos ieu ngajantenkeun padamelan anjeun langkung gampil.

Upami anjeun tungtungna mutuskeun sikat sikat listrik, pastikeun pikeun éta tiasa diisi ulang sareng sanés daya listrik. Ogé, éta kedahna teras aya dina carjer na sareng nyambung kana lampu, supados éta teras gaduh kagancangan anu sami.

Upami sikatna didukung ku batré, sabab aranjeunna atos lami, kagancangan bakal ngirangan, janten épéktipina ogé bakal ngirangan. Éta henteu tiasa sasuai sareng sikat sikat anu leres sareng resep kana penampilan rongga di murangkalih anjeun.

Ngadamel rutinitas salaku kulawarga

Upami anjeun netepkeun rutin salaku kulawarga, énjing sareng wengi, naon anu bakal dimimitian salaku gim, bakal janten kabiasaan hirup séhat. Barudak anjeun bakal biasa ngosok sapopoé sareng ieu anjeun bakal nyingkahan pangobatan gigi anu mahal pisan, traumatis pikeun murangkalih, sareng leres-leres henteu diperyogikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.