Sindrom nak beunghar

sindrom nak euyeub

El sindrom nak euyeub Teu aya hubunganana sareng kelas sosial kulawarga anjeun. Éta mangrupikeun sindrom anu aya hubunganana sareng murangkalih anu ngagaduhan sagala rupa anu dipénta ku aranjeunna tanpa usaha pikeun bagian na. Mangaruhan kulawarga beunghar boh kulawarga kelas menengah.

Kolot sering mendakan diri dina kaayaan teu sanggup nyéépkeun waktos sakumaha dipikahoyongna sareng murangkalihna sareng aranjeunna nyobian ngahargaan budakna ku barang-barang material. Jauh ieu ti anu saé ngagaduhan seueur konsékuansi négatip kanggo murangkalih anu urang bakal koméntar.

Naon sindrom nak euyeub?

Ieu mangrupikeun sindrom anu sanaos henteu didaptarkeun dina diagnosa klinis, éta parantos dianggo dina sababaraha taun terakhir. Ngajelaskeun ka manja barudak anu gaduh sagalana, tanpa ngaapresiasi nilai hal atanapi tanggung jawab aranjeunna. Barudak anu yakin yén aranjeunna ngagaduhan hak pikeun sagala hal. Éta ngan ukur kedah naroskeun anu kéngingkeunana.

Hal ieu disababkeun ku kolot anu teu sadar kana akibat tina kalakuanna sareng budakna. Boh ku masihan naon anu aranjeunna kakurangan, pikeun ngagentoskeun kakurangan émosional, aranjeunna nutupan murangkalih ku kado sareng hadiah pikeun ngajaga kabagjaan atanapi pikeun ngahindar. Ieu éta nimbulkeun henteu bahagia, henteu tanggung jawab, harga diri anu rendah, henteu motivasi, barudak anu berontak sareng henteu percaya diri.

Kolot ngadorong sindrom ieu, tapi henteu telat pikeun ngarobih paripolah ieu sareng murangkalih urang pikeun karaharjaan mentalna. Sindrom ieu tiasa ngahasilkeun di masalah pamekaran émosional parna Dina murangkalih.

barudak anu ngagaduhan sagala anu dipénta

Naon Jenis Kolot anu Ngadorong Sindrom Kid Beunghar?

Aya tanda awal anu tiasa ngabantosan urang mendakan upami anak urang kapangaruhan ku jinis kolot anu tiasa nyababkeun sindrom ieu:

  • Anjeun mésér hadiah mahalna tanpa éta janten tanggal anu khusus.
  • Upami anjeun ngahargaan anjeunna ku matérial nalika anjeunna ngalakukeun hal anu saé atanapi pikeun nenangkeun rasa marah na.
  • Anjeun ngorbankeun biaya kulawarga pikeun minuhan kahoyongana.
  • Upami anjeun nonton TV langkung ti 2 jam sadinten. Teuing kabébasan henteu ngajantenkeun anjeun langkung saé atanapi langkung bagja. Barudak peryogi rutin sareng aturan.
  • Daptar dina sababaraha kagiatan ékstrakulikuler sanaos anakna henteu dipénta. Éta tiasa nyababkeun setrés dina barudak anu henteu terang kumaha nyetir kusabab umur ngora. Barudak kedah terang nyalira naon anu raos sareng kagiatan naon anu aranjeunna hoyong angkat.

Kumaha kuring terang upami anak kuring sindrom nak beunghar?

Dina murangkalih urang tiasa mendakan sababaraha tanda anu tiasa ngabantosan kami pikeun ngaidéntifikasi na:

  • Budak sering bosen. Urang nguping anjeunna nyarios yén anjeunna sering bosen sanaos ngagaduhan kamar anu pinuh ku cocooan.
  • Entong nyanghareupan masalah nyalira, sabab aranjeunna terang yén Ibu sareng Bapa bakal sumping pikeun méréskeunana.
  • Anjeunna ngagaduhan kasabaran anu handap pikeun hanjelu sabab anjeunna yakin anjeunna pantes sadayana ngan ku naroskeun.
  • Aranjeunna henteu tanggel waler sareng henteu nampi akibat tina tindakanana.
  • Dina nonoman, aranjeunna tiasa nganggo paripolah anu picilakaeun sapertos panggunaan narkoba sareng alkohol.
  • Éta sigana henteu bahagia, kalayan tingkat setrés sareng kahariwang anu luhur.

Kumaha carana tiasa dicegah?

Barudak ngagaduhan kabutuh sareng kabutuhan. Sareng aranjeunna kedah diajar yén henteu sadayana anu aranjeunna pikahoyong kedah janten kabutuhan. Ngungkulan kagorengan yén ieu ngabutuhkeun bakal ngajantenkeun aranjeunna ngartos yén henteu sadayana jalan, anu hoyong éta henteu cekap pikeun ngagaduhanana, éta hal anu hargana artos sareng usaha, sareng nampi éta anjeun moal tiasa ngagaduhan anu dipikahoyong. Ieu bakal nyayogikeun aranjeunna nilai anu hargana langkung ageung tibatan sadaya kado di dunya.

Pikeun ngahontal ieu urang tiasa masihan tanggung jawab ka aranjeunna di bumi ti saprak alit bari henteu dibales ku aranjeunna, hayu aranjeunna nyanghareupan masalah sareng kasalahan nyalira, sareng ngajaga aturan sareng wates di bumi. Anjeun tiasa maca tulisan kami ngeunaan kumaha ngajar murangkalih anjeun berkolaborasi di bumi.

Aranjeunna kedah diajar ti alit pisan yén hal-hal hargana artos sareng usaha pikeun ngahontal. Éta dunya nyata yén aranjeunna kedah nyanghareupan sanés dunya kado.

Naha anjeun émut ... Budak henteu kedah ngagaduhan sadayana (naon waé anu dipénta) pikeun senang.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.