Patalina antara sindrom Kawasaki sareng coronavirus

Dina dinten-dinten ieu anjeun bakal kantos maca atanapi nguping berita anu aya hubunganana Sindrom Kawasaki kalayan coronavirus, utamina sareng murangkalih. Asosiasi Pediatrik Spanyol (AEP) parantos nyayogikeun kanggo sadayana sepuh catetan ngeunaan kasus anu kajantenan sareng parantos disebat tenang kulawarga, bari ngaluarkeun peringatan pikeun para profesional.

Di sisi anu sanésna, sutradara Pusat Koordinasi Tanda Kasihatan sareng Darurat, Fernando Simón, parantos ngajelaskeun dina konperénsi pers yén kamungkinan tautan henteu kabuktosan antara viruscorona sareng shock murangkalih. Dina kasus-kasus anu parantos kajantenan di Spanyol sareng di nagara-nagara sanés, sindrom Kawasaki ieu katingalina di sababaraha murangkalih, aya anu diuji positip pikeun coronavirus sareng anu sanés henteu. Kami dilegakeun inpormasi ieu.

Naon sindrom Kawasaki?

Kasakit atanapi sindrom Kawasaki nyaéta a peradangan umum tina arteri éta lumangsung di barudak di handapeun umur lima. Ieu mangrupikeun patologi langka anu sami sareng shock murangkalih. Dina waktos ayeuna, naon anu urang carioskeun parantos robih, nya éta kajadian di barudak sagala umur sareng langkung sering di budak lalaki sareng budak awéwé, kapangaruhan ku COVID-19.

sus gejala Éta muriang langkung ti lima dinten, ruam, simpul limfa ngabareuhan, panon beureum, sareng lambey ngabareuhan, tikoro, sareng létah.

Peringatan anu dilakukeun pediatrik sareng ilmuwan nyaéta ngagaduhan epidemiologi anu langkung serius tibatan COVID-19, dina waktos anu sami cBagikeun gejala shock anak sareng panyakit Kawasaki. Nanging, Organisasi Kaséhatan Dunya parantos dianggap kasus anékdot ku guncangan murangkalih parna saatos kaserang COVID-19.

Spanish Heart Foundation (FEC) ngalaporkeun dina halaman wébna yén panyakit Kawasaki mangrupikeun panyabab utama panyakit jantung diala di barudak di nagara maju. Anu nyababkeun panyakit Kawasaki henteu dipikaterang, tapi disangka aya kamungkinan komponén genetik anu nunjukkeun réaksi imun anu kaleuleuwihi saatos inféksi ku agén, anu tiasa janten virus, tapi ogé henteu jelas. Maka, dokter parantos ngahepéskeun yén gambar klinis ieu mangrupikeun réspon imun anu kaleuleuwihi sababaraha minggu saatos ngalangkungan inféksi coronavirus.

Kawasaki atopik sareng coronavirus

muriang orok

Asosiasi Pediatrik Spanyol (AEP) parantos tenang pikeun kulawarga. Mastikeun yén pediatrik perawatan primér parantos waspada ngeunaan kamungkinan shock orok, anu ngagaduhan gambar klinis mahiwal, tapi sacara efektif tiasa dipilampah dina gejala anu munggaran. Kagungan a perlakuan ogé mapan.

Dina prakték klinis, dina seuseueurna kasus coronavirus lulus hampang dina murangkalih. Di Spanyol, dugi ka kamari, 29 April, teu aya langkung ti 50 murangkalih ngaku kana ICU pikeun COVID-19.

Kasus ieu tina Atopic Kawasaki Éta dicirikeun ku nyeri beuteung ku diare sareng / atanapi utah, tapi dina sababaraha jam tiasa nyababkeun shock, kalayan takikardia sareng hipotensi, bahkan upami teu aya muriang. Sababaraha barudak panginten muriang, bintik-bintik dina kulit sareng panon beureum, gejala anu langkung spésifik tina sindrom Kawasaki,

Data di Spanyol

Di Rumah Sakit Ibu sareng Anak di Sant Joan de Déu, di Barcelona, ​​parantos aya 9 kasus barudak kalayan shock orok ieu dina bulan kamari. Hal anu biasa nyaéta rata-rata 12 kasus dina sataun sumping. Tina salapan kasus ieu, tilu diuji positip pikeun kovid-19. Umur barudakna aya diantara 3 bulan sareng 11 taun. Salaku tambahan, budak lalaki langkung seueur tibatan budak awéwé, kusabab budak lalaki rada langkung ageung tibatan budak awéwé ngagaduhan panyakit Kawasaki.

Salaku tambahan ka Spanyol, kabeneran, paningkatan kasus sareng barudak anu diuji positip pikeun COVID-19 parantos kajantenan di Itali, Perancis, Inggris sareng Bélgia.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.