Sindrom Williams

Sindrom Williams

Aya seueur sindrom anu aya ayeuna sareng teu aya anu kirang penting. Anu ayeuna urang bakal disebatkeun ka anjeun panginten sanés salah sahiji anu paling umum, tapi éta penting pisan, sakumaha anu parantos kami nyarios. dinten ieu anjeun Urang bakal ngobrol ngeunaan Williams Syndrome, salah sahiji gangguan developmental anu lumangsung dina salah sahiji unggal 7.500 barudak.. Jarang jeung teu kaciri diwariskeun.

Sindrom ieu kawanoh ogé salaku Sindrom Anak Elf, dicirikeun ku gaduh robahan pangwangunan neurologis sareng gaduh sababaraha fitur raray has atawa beton, nu nyarupaan elf. Sanajan salian fitur raray aya loba batur nu urang kudu nyebut. Ulah leungit jéntré!

Kumaha budak anu ngagaduhan Sindrom Williams?

Barudak ieu mindeng leutik keur umur gestational sarta retardation pertumbuhan pakait sareng kasusah dahar, kasusah nyusu jeung neureuy ilahar. Strabismus, média otitis kronis, burut inguinal sareng sababaraha masalah kardiovaskular lumangsung dina taun mimiti kahirupan. Perlu disebatkeun yén sakapeung, anu terakhir mangrupikeun hal anu paling serius anu aranjeunna tiasa sangsara, sabab sababaraha di antarana meryogikeun operasi nalika umurna 5 taun. Kusabab arteri pulmonal langkung heureut tibatan biasana sareng ku kituna kedah dioperasi, sabab aranjeunna anu mawa getih ka bayah.

Barudak jeung sindrom Williams Aranjeunna biasana ngamimitian leumpang engké ti normal, alatan masalah koordinasi, kasaimbangan, atawa kakuatan nu mangaruhan otot jeung sistem rangka, sistim digésti mah, sistem kemih, panon, jeung kaahlian motorik halus. Aranjeunna gampang dicirikeun ku dahi sempit, ngaronjat jaringan sabudeureun panon, irung pondok, diucapkeun drooping pipi, rahang leutik, biwir kandel, maloklusi dental.

Kaahlian barudak kalawan sindrom Williams

Iraha murangkalih sareng Sindrom Williams ngawitan nyarios?

Éta ogé ngamimitian nyarita engké, sabudeureun dalapan belas bulan atanapi anjeunna tiasa ngahontal umur tilu taun, nyarios dina kalimat anu lengkep. Sanaos anu paling umum nyaéta aranjeunna ogé ngucapkeun kecap tunggal. Kami parantos terang yén unggal murangkalih mangrupikeun dunya sareng éta henteu tiasa digeneralisasi. Kadang-kadang urang mendakan sababaraha anu nuturkeun pola anu sami tapi ogé mangrupikeun hal anu dilaksanakeun kana surat. Janten urang kedah masihan aranjeunna waktos sabab sababaraha diantarana tiasa gaduh sedeng atanapi panginten masalah diajar sakedik.

Ogé kudu disebutkeun yen, sanajan maranéhna teu ngucapkeun kecap, maranéhna bakal pisan ekspresif jeung beungeut maranéhanana dina bentuk sapuan. Kusabab aranjeunna ngagunakeun aranjeunna pikeun tiasa komunikasi, ogé kontak panon. Anjeun bakal reuwas kumaha alus aranjeunna dina diajar lagu. Salaku memori auditory bakal dimekarkeun ogé.

Naon anu jadi sabab sindrom ieu

Urang keukeuh deui yén éta téh gangguan langka pisan. Ieu lumangsung nalika anjeun teu boga salah sahiji nu disebut salinan gén antara 25 jeung 27, dina angka 7. Ieu ngan saukur kajadian alatan sababaraha parobahan, boh dina endog jeung meureun dina spérma, tapi teu boga a sabab husus. Tangtosna, nalika aya anu nunjukkeun sababaraha parobahan genetik, éta langkung sering kajadian éta. Pentingna tina yén gén anu leungit dina pangwangunan nyaéta anu tanggung jawab pikeun nambihan élastisitas kana jaringan sarta ogé kana pembuluh darah. Éta sababna urang nyarios sateuacanna yén arteri langkung sempit sareng nyababkeun kasusah.

Iraha murangkalih sareng sindrom Williams ngawitan nyarios?

Naon ciri kapribadian anjeun

Ieu kudu ngomong yén maranéhna boga hiji sipat extroverted, sabab pisan gaul jeung cinta ka jalma. Kusabab aranjeunna biasana komunikasi kacida alusna jeung teu ukur ku kecap, sakumaha geus urang katempo, tapi ogé kalawan gestures. Aranjeunna pisan ramah, sanajan saeutik dramatis dina kali sabab teu ngadalikeun parasaan maranéhanana sarta bisa nyandak aranjeunna ka wates, tapi aranjeunna salawasna daék nyieun loba babaturan, sanajan kadang teu jadi gampang tugas sakumaha aranjeunna hoyong. . Anu kadua, aranjeunna peka pisan kana bising sareng ieu tiasa ngahasilkeun kahariwang. Sanaos sadayana ieu, aranjeunna bakal salawasna gaduh seuri lebar dina ramo. Aranjeunna ogé empatik, khususna nalika jalma-jalma di sakurilingna henteu gaduh waktos anu saé. Leres yén aranjeunna ogé tiasa langkung ngaganggu sareng pikeun ieu, aranjeunna kedah gaduh motivasi langkung seueur di sakurilingna, langkung seueur istirahat atanapi kalenturan dina tugas-tugas sapopoé.

Kaahlian atanapi kaunggulan anjeun

Barudak ieu ngagaduhan sababaraha kamampuan sapertos musik, langkung umum di barudak anu sindrom ieu. Sensitipitas kana musik umum pisan di aranjeunna sareng tiasa dianggo pikeun dilebetkeun kana program anu henteu kuat di aranjeunna sapertos dina matematika sareng basa. Memori auditory jarak pondok sareng panjang mangrupikeun titik anu kuat, aranjeunna tiasa ngapalkeun lagu sareng carita jauh sateuacan aranjeunna siap maca téks naon waé. Memori jangka panjang mangrupikeun ciri di aranjeunna, Sakali aranjeunna geus direbut informasi, aranjeunna sanggup nahan eta kalawan precision hébat.

oge kosakata maranéhanana mangrupa hal pikeun nyorot, sabab ku nahan leuwih kecap, aranjeunna bisa make eta dina konteks béda, nu ngabalukarkeun aranjeunna pikeun hoard leuwih kecap dina waktos kirang. Aranjeunna resep damel sareng gambar atanapi poto tina buku, lukisan sareng anu sanés. Janten, éta ide anu saé pikeun tiasa ngenalkeun éta di kelas biasa anjeun. Kamampuhan anu sanés, anu kami parantos nunjukkeun di luhur, nyaéta yén aranjeunna gaduh kakuatan pikeun ngobrol. Aranjeunna tiasa ngajukeun subjek sareng gaduh resepsi sosial anu saé. Éta pisan sababna naha hal anu penting yén ieu ogé bisa dilaksanakeun di kelas anjeun. Ayeuna anjeun terang langkung seueur ngeunaan Sindrom Williams!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rose Aznar cenahna

    Salaku indung budak sindrom williams, ngan ukur ngadamel hiji alinea. Punten tong nganggo istilah elf face. Sanaos sigana istilahna normal pisan, pikeun aranjeunna sareng kulawargana éta matak pikasieuneun. Upami tujuan kami nyaéta ngahijikeun kana masarakat, hayu urang tambahkeun suluh kana seuneu. hatur nuhun pisan

  2.   Carmen Rumyor cenahna

    Halo, wilujeng siang, kuring indung budak awéwé umur 20 taun ku sindrom ieu. Dugi ka 4 taun ka pengker éta kirang langkung lumayan, milari jalan kaluar masalah dina hal kaséhatan sareng pendidikan, tapi sakumaha ceuk kuring 4 mangtaun-taun ka pengker kuring ngaraos siga bakal sepuh, Unggal dinten perjuangan pikeun turun tina ranjang, anjeun karaos capé sareng nyeri, pikasediheun teu mendakan spesialis pikeun nyaritakeun naon anu saleresna lumangsung sareng solusi naon, Terang upami naluri kuring nyata, upami kuring ngalakukeun éta leres atanapi henteu