Kumaha sterilize pompa payudara

Orok nginum tina pompa payudara

Unggal mom terang kumaha pentingna kabersihan nalika orok na. Esterilize pompa payudara, kitu ogé pacifier jeung botol, jadi salah sahiji tugas paling umum lamun urang ngurus budak leutik. Tapi, naha urang ngalakukeun éta leres? Naha urang terang kumaha hiji obyék kedah disterilisasi supados orok urang teras tiasa nempatkeun kana sungutna tanpa résiko kontaminasi?

Dina artikel ieu kami baris nempo yén aya cara béda pikeun bisa sterilize hal sarta pastikeun yén éta bakal bébas tina baktéri. Husus, urang bakal difokuskeun pompa payudara, salah sahiji objék nu brings paling headaches.

Mangpaat tina pompa payudara

Sakumaha anjeun terang, ASI penting pisan pikeun orok. Henteu ngan kusabab éta sumber kadaharan awal anjeun, tapi ogé kusabab éta ngabantosan naekeun anjeun sistem kekebalan. WHO nyarankeun nyusuan éksklusif nepi ka 6 bulan, sanajan kitu, kudu disebutkeun yen ieu bisa jadi teu salawasna jadi jeung nu kiwari susu jieunan geus kahontal kacida alusna.

Dina kalolobaan kasus nalika anjeun teu bisa breastfeed orok anjeun kalawan ASI, éta sabab teu cukup susu dihasilkeun atawa kusabab sababaraha masalah fisik indungna (atawa sabab indungna milih teu breastfeed, hiji pilihan nu ogé valid). Ieu mangrupikeun kasus anu paling umum, tapi aya kaayaan sanés dimana anjeun teu tiasa masihan ASI, sapertos:

  • kalahiran prématur;
  • pathologies barudak;
  • Balik gawé;
  • lahirna kembar.

Dina kaayaan ieu sareng anu sanésna, indungna, sanaos gaduh susu anu cekap pikeun nyoco orok, henteu tiasa ngalakukeun éta langsung.

Pikeun kasus ieu anjeun tiasa nganggo pompa payudara sareng ngajaga gizi anjeun salila jam nalika indungna teu di imah, atawa malah dina kasus dimana rék pasangan ogé jadi bagian tina momen ieu dina kahirupan anak, sarta rék nyumbang kana nyoco anak.

Orok nyandak botol

Naon pompa payudara sareng jinis naon anu aya di pasar?

Pompa payudara teu langkung ti hiji alat anu tiasa ngaluarkeun susu tina payudara indung sacara mékanis sareng ngamungkinkeun pikeun disimpen supados orok tiasa disuap engké. Ieu mangrupikeun bantosan anu saé dina kasus anu kuring nyarios di luhur sareng nalika si alit teu tiasa kancing kana payudara.
Kalayan pompa payudara kami masihan orok ASI sorangan, kalayan sagala kauntungan anu dipikabutuh, sareng ngahindarkeun masalah sapertos rohangan / waktos, masalah cengkraman ...

Aya seueur model di pasar, tapi aranjeunna tiasa dibagi kana 2 jinis:

Pompa payudara manual

Pompa ieu cocog pikeun anu nganggo pompa payudara sacara sporadis. Pikeun ibu-ibu anu, contona, ngan ukur damel sababaraha dinten saminggu atanapi kadang kedah ngajauhan budakna sababaraha jam. Alat ieu gaduh pompa payudara anu sami sareng mesin pangukur tekanan darah, dimana hiji kudu niiskeun pikeun susu ngalir tina payudara.

Pompa payudara listrik

Pompa payudara listrik dianggo kalayan motor nu ngatur pikeun baranahan gerakan nyeuseup alam. Ieu mangrupikeun alat anu langkung mahal tibatan manual, tapi aya kamungkinan nyéwa tanpa kedah mésér. Gampang pisan dianggo sareng éta sampurna pikeun sadaya ibu-ibu anu mutuskeun pikeun masihan botol tibatan payudara bahkan ngagentos sareng bapa.

Susu sasari

Sterilisasi pompa payudara: iraha sareng kumaha

Sadaya beberesih alat kedah dilakukeun sahenteuna sakali sapoé, pikeun nyegah patogén tina ngamekarkeun dina dinding pompa payudara, sahingga susu euweuh optimal.

Aya rupa-rupa métode pikeun mastikeun kabersihan pinuh ku pompa payudara. Ayeuna urang bakal ningali kumaha urang tiasa ngalakukeun éta.

Sterilisasi ngagolak

Ngagolakkeun mangrupikeun metode anu gancang sareng gampang, anu ogé sering dianggo pacifiers jeung botol, Sahenteuna dugi sterilizer mucunghul jeung kamungkinan nempatkeun sagalana dina microwave nu.

Pikeun sterilize potongan béda ku ngagolakkeun cukup nempatkeun potongan pompa payudara nu bisa dikumbah dina panci, tuang cai nutupan eta. Dina titik ieu, urang ngangkat suhu jeung urang ngantep eta kulub salila sahenteuna 10 menit saméméh lajengkeun kalawan drying lengkep.

Basajan, murah, gancang sarta luhureun sakabeh pisan praktis pikeun saha.

Sedengkeun pikeun bagian listrikSadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngabersihan aranjeunna nganggo bolu anu rada beueus, supados tiasa ngaleungitkeun sadaya sésa-sésa sareng gajih susu.

Sterilisasi tiis

Ieu métode anu nyaéta ngagantikeun sterilisasi kulubÉta henteu terang persis naha, tapi sigana ibu-ibu resep pisan, sanaos kanyataan yén éta peryogi panggunaan komponén kimia.

keur sterilization tiis anjeun peryogi a wadahna pinuh ku cai  dimana leyuran kimiawi kedah leyur (boh dina bentuk tablet atanapi dina cairan disinféktan). Sadaya anu anjeun hoyong sterilisasi tinggalkeun di dinya, dicelup, salami 45 menit.

Sakali waktos ieu geus kaliwat, eta disarankeun pikeun bilas ku loba cai. Sababaraha pabrik nyebutkeun yén éta téh cukup pikeun nyabut eta tina cai sarta ngantep éta garing, tapi teu ngarugikeun nanaon pikeun ngajalankeun cai ka miceun sisa-sisa bahan kimia.

Kukus sterilize

Kami geus ngahontal paling modern tina métode sterilization produk pikeun murangkalih, atanapi dina hal naon waé, anu mangrupikeun generasi panganyarna.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun neruskeun kalawan sterilization uap ngagunakeun alat husus, disebutna sterilizers.

Cai di jero alat ngejat ku panas sareng sadaya barang anu disimpen dina rak luhur disterilisasi. Hal anu saé nyaéta anjeun tiasa ngasterilisasi sababaraha objék dina waktos anu sami sareng éta cukup gancang, antara 5 sareng 15 menit gumantung kana merek.

Oven gelombang mikro

Sababaraha pacifiers sareng botol ngamungkinkeun metode sterilisasi khusus ieu dianggo, tapi henteu salawasna mungkin.

Sateuacan neraskeun sterilisasi gelombang mikro perlu baca buku instruksi taliti dina alat pikeun pariksa yén métode ieu tiasa diterapkeun.

Metoda ieu henteu nganggo bahan kimia sareng ngamungkinkeun sterilisasi kirang ti 5 menit. Anjeun ngan kedah nempatkeun naon anu anjeun hoyong sterilisasi di jero kantong sterilisasi gelombang mikro.

Saran sanggeus sterilisasi

Dina sagala hal, urang kudu ngantep eta garing saméméh reassembling alat. Upami urang ngumpul sareng henteu garing, kuman tiasa muncul.

Upami anjeun resep kana tulisan éta, tong ragu bagikeun ka babaturan anjeun. Sareng upami anjeun ngagaduhan patarosan, tinggalkeun patarosan anjeun dina koméntar. Kami bakal ngajawab anjeun bungah sareng gancang-gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.