Stress di barudak, naon anu bisa urang pigawé?

stress di barudak

Barudak ogé kakurangan tina setrés, tapi sababaraha kali aranjeunna henteu nyatakeun sacara eksplisit. Ku sabab kitu, hal anu penting pikeun kolotna ngawas barudak maranéhanana raket tur diajar kumaha carana ngatur setrés, komo ulah eta sakabehna.

Paripolah urang tiasa mangaruhan pisan kana wanda budak leutik urang. mun urang stress kamungkinan pisan yén barudak urang ogé bakal jadi stressed. Urang kedah tetep émut ieu sareng ningali pikeun ngontrol setrés urang supados henteu ngirimkeunana. Dina sagala hal, teu salawasna alatan stress urang sorangan, urang kudu bisa nalungtik naon anu ngabalukarkeun ngarareunah tur tekanan ieu.

nurutkeun ulikan WHO, 29% tina umur 11 taun sareng 36% tina katresna di Swiss ngalaman gangguan saré. Anu jadi sabab biasana stress kaleuleuwihan lain ngan alatan tekanan kinerja sakola, tapi ogé alatan masalah kulawarga atawa kurangna waktu luang teu terstruktur. Hal anu sarua anu lumangsung di Suza lumangsung di sakuliah dunya. Tekanan mangrupikeun salah sahiji faktor setrés pangbadagna ayeuna sareng aya dina panangan urang pikeun nyobian ngajar barudak urang pikeun ngatasi tekanan ieu.

Nalika budak ngarasa sanggup ngatur sareng ngarengsekeun masalahna, aranjeunna mekar dina cara anu saimbang, ngamajukeun harga diri. Tingkat setrés anu luhur dina waktos anu lami tiasa ngaganggu kamekaran psikologis ieu.

Kumaha stress manifest sorangan di barudak?

Setrés tiasa manifest sorangan ku sababaraha cara, tanda-tanda anu mungkin nyaéta:

  • Nyeri beuteung
  • Perspirasi
  • Rieut
  • Seueul
  • Kurang napsu
  • Kasalahan saré
  • Ngambek

Penting: Upami gejala ieu kajantenan sababaraha kali saminggu atanapi upami kahirupan murangkalih atanapi kulawarga dipangaruhan sacara serius, kolot kedah taliti nganalisis kaayaan éta. Nyatana, barudak sering ngirim sinyal "disandi", anu hartosna éta ulah nganyatakeun sacara eksplisit lamun aya nu salah atawa lantaran teu boga napsu.

Justru éta penting pikeun kolot henteu ngan ukur niténan paripolah anakna, tapi ogé sorangan. Naha gejala di murangkalih lumangsung dina kombinasi sareng kaayaan anu tangtu? Sugan we, salaku kolot, urang ogé ngalaman stress? Naha mungkin yén setrésna mangaruhan budak? Paripolah anu aya hubunganana sareng setrés tiasa dironjatkeun ngan ukur ku sadar iraha sareng kunaon kaayaan stres anu tangtu timbul.

Ieu kumaha anjeun tiasa ngabantosan anak anjeun ngatur setrés:

Sanajan sigana atra: coba jadi conto kalem pikeun murangkalih anjeun sareng ciptakeun lingkungan dimana imperfections diidinan.

  • Deteksi setrés Mindful: mantuan anak anjeun ngartos naha setrés timbul sareng kumaha éta ngarobih kabiasaan anjeun dina respon kana stress.
  • némbongkeun pamahaman pikeun masalah anak jeung nyaritakeun ngeunaan pangalaman maranéhanana dina hubungan stress, nyiptakeun iklim kapercayaan bisa néangan solusi babarengan.
  • Ngarojong anak dina milarian solusi.
  • Prioritas jeung ninggalkeun waktu luang teu terstruktur, bakti waktu pikeun kagiatan dibagikeun (dahar, hiking, jsb).
  • Puji anak nalika anjeunna geus dipigawé hal ogé.
  • Anjeun kudu siap tur kabuka pikeun taboos jeung jejer sénsitip.
  • Jieun atmosfir tina pangajaran tengtrem, pikeun ngidinan fase konsentrasi.
  • Lalajo kagiatan naon mantuan anak bersantai: olahraga, ngadengekeun musik, téhnik rélaxasi atawa lalampahan imajinér, pampering.

Upami urang henteu tiasa nyandak éta nyalira, urang teras-terasan tiasa ngandelkeun bantosan psikolog sareng spesialis pikeun ngatasi setrés sareng tekanan ieu di barudak urang, bahkan masihan kami sababaraha pedoman pikeun tiasa ngalaksanakeun ti dinten ka dinten. Menta tulung lain hartina teu nyaho kumaha carana ngalakukeun hal, unggal anak béda jeung unggal kaayaan teuing. Urang teu kudu mikir yén urang bisa ngalakukeun sagalana nyalira sabab ieu salah sahiji kasalahan hébat kolotna, teu menta tulung dina kasus dimana pitulung diperlukeun. Kami salawasna tiasa nyobian nyandak éta nyalira sareng turutan naséhat anu kami mendakan ti spesialis, tapi upami éta henteu cekap, kuring ajak anjeun angkat ka psikolog pikeun ngarengsekeun kaayaan éta tanpa gagal dina usaha.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.