suku bareuh sanggeus ngalahirkeun

suku bareuh kakandungan

Ngabogaan suku ngabareuhan nalika kakandungan pisan umum, biasana dina trimester panungtungan, nalika waktu pangiriman geus deukeut. Sanajan kitu, eta oge pisan umum yén masalah ieu tetep sanajan sanggeus ngalahirkeun. Sagampil beuteung teu leungit langsung, kitu ogé fitur fisik nu marengan anjeun nalika kakandungan.

Sanaos kalolobaan awéwé ngabayangkeun atanapi ngarepkeun yén nalika aranjeunna kaluar tina kamar ngalahirkeun awakna bakal uih deui janten langkung atanapi kirang normal, kaleresan saatos sababaraha dinten bahkan minggu, parobihan henteu mimiti diperhatoskeun. Sahenteuna pikeun kalolobaan, sabab loba awéwé boga recovery leuwih gancang tur éta kénéh sagemblengna normal.

Naha suku ngabareuhan sanggeus ngalahirkeun?

Ngabogaan suku ngabareuhan sagemblengna normal, naha éta kajadian ka anjeun nalika kakandungan atawa lamun lumangsung sababaraha poé sanggeus ngalahirkeun. Ieu fitur umum dihasilkeun ku parobahan fisik kakandungan sorangan, salaku hasil tina ingetan cairan, parobahan hormonal sarta faktor séjén kayaning panas atawa cara pakéan.

Sanggeus ngalahirkeun geus ilahar boga suku ngabareuhan, utamana lamun bagian caesarean dipigawé sarta dina deliveries nu Anjeun kudu ngainduksi kuli kalayan pangobatan sapertos oksitosin. Sadaya pangobatan dina dosis ageung anu dikaluarkeun dina jinis ngalahirkeun ieu kedah dileungitkeun ku awak sareng éta sanés hal anu gampang. Sadayana peryogi waktos sareng anjeun kedah ngantepkeun awak balik deui ka kaayaan dina laju anu diperyogikeun. Dina seueur kasus, aranjeunna tiasa tetep kitu salami saminggu atanapi dua minggu saatos ngalahirkeun, janten penting pikeun sabar.

Faktor anu mangaruhan lamun datang ka ngabogaan suku bareuh sanggeus ngalahirkeun nyaéta:

  • Ngirangan beurat: utamana lamun anjeun geus meunang loba kilo nalika kakandungan anjeun, anjeun leuwih gampang nalangsara ti bareuh sarta yén éta tetep sanggeus ngalahirkeun.
  • Diet tinggi natrium: pangan beunghar natrium pisan ngabahayakeun pikeun loba alesan, nalika kakandungan, aranjeunna bisa ngabalukarkeun radang dina extremities.
  • Ingetan cairan: Upami anjeun biasana ngagaduhan ingetan cairan, kamungkinan pisan nalika kakandungan sareng saatos ngalahirkeun anjeun bakal sangsara.
  • sababaraha kakandungan: dina awéwé anu expecting leuwih ti hiji orok, éta gangguan pisan umum, saprak maranéhna mangtaun beurat dina cara normal sarta awakna ngalaman transformasi gede.
  • Suhu anu luhur: Upami anjeun cicing di daérah anu panas alami atanapi nyéépkeun kakandungan anjeun salami bulan-bulan panas, anjeun kamungkinan pisan ngagaduhan gangguan ieu.
  • Komplikasi kakandungan sapertos preeclampsia: salah sahiji gejala tina preeclampsia nyaeta radang extremities, manggihan naon link diwangun ku.

Kumaha carana ningkatkeun bareuh anggota awak

Anjeun oge bisa ngalakukeun loba hal pikeun ngaronjatkeun suku jeung dahan bareuh. Contona, mimitian ku ngurangan asupan uyah pikeun ngurangan ingetan tina cairan. Éta ogé penting pisan pikeun ningkatkeun asupan cai anjeun pikeun solokan sadaya ingetan éta. Hindarkeun nyéépkeun waktos teuing dina posisi anu sami, sanés linggih anu lami-lami ni'mat anjeun, atanapi nyéépkeun waktos teuing nangtung tanpa ngarobih sikep anjeun.

Nalika anjeun calik, cobian angkat suku anjeun pikeun ngamajukeun sirkulasi getih. Larapkeun cai tiis kana suku ngalakukeun urut ti ankles ka tuur, dina gerakan sirkular sarta kalawan cai coldest anjeun bisa nanggung. Anggo baju anu nyaman, supados henteu aya anu neken awak supados sirkulasi getih leres, ogé upami panas anjeun bakal langkung nyaman nganggo baju anu tiis anu henteu nempel dina kulit.

Tungtungna, upami suku anjeun ngabareuhan pisan saatos ngalahirkeun sareng henteu ningkat saatos sababaraha dinten saatos saran, Anjeun tiasa nyobian terapi anti radang. Pindah ka spesialis fisioterapi pikeun ibu hamil, kalayan saran ieu sareng bantosanana anjeun bakal pas mendakan diri anjeun saé sapertos anu énggal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.