Ngasuh orok dina 6 bulan

Bubuka pikeun tuangeun

Biasana dina 6 bulan tahap anu penting pisan dina kahirupan orok dimimitian, la bubuka dahareun. Dugi ka waktos éta, diét orok sacara éksklusif susu, boh susu payudara atanapi susu formula. Sanaos aya sababaraha pengecualian sareng sababaraha barudak ngamimitian tuang pelengkap dina 4 bulan, lumrah pikeun prosés ieu dimimitian jam 6 bulan.

Perkenalan kana katuangan kedah bertahap, supados si alit tiasa ngabiasakan rasa anyar. Tapi ogé, pikeun niténan kumaha budak leutik nyerna sareng ngolah tuangeun, sareng pastikeun yén aranjeunna henteu nampilkeun jinis Intoleransi atanapi alergi.

Tips pikeun ngamimitian ku ngenalkeun tuangeun

Sacara umum, kelompok kadaharan anu mimiti diwanohkeun dina pola dahar barudak nyaéta buah, sanaos sababaraha ahli propésional nyarankeun ku sayuran. Naon waé perkawis anjeun, anjeun kedah salawasna nawiskeun dahareun hiji-hiji sareng angkat antara 2 atanapi 3 dinten. Ku cara kieu, upami budak leutik ngalaman réaksi, bakal langkung gampang mendakan katuangan anu nyababkeun éta.

Di sisi anu sanésna, penting pikeun milih waktos nalika anjeun tiasa gampang ngabales upami aya kajadian. Réaksi alérgi henteu kedah némbongan langsung, tapi langkung éta tiasa nyandak jam kanggo gejala anjeun pikeun ningalikeun. Kusabab kitu, disarankeun pikeun tuang énggal diusahakeun siang. Ku kituna, anjeun bakal sadayana sonten niténan budakna sareng angkat ka layanan darurat upami aya kajadian.

Entong nawiskeun tuangeun anyar dina wengi, sabab anjeun henteu tiasa waspada pikeun tanda-tanda pencernaan anu goréng. Disarankeun ogé yén langkung seueur anu aya di bumi nalika alit nyobaan tuangeun anu énggal, janten upami aya kajadian, anjeun bakal ngagaduhan bantosan angkat ka dokter.

Naon katuangan anu tiasa didahar ku barudak dina 6 bulan?

Puree orok

Dina umur ieu, barudak tiasa sacara praktis Sagala jinis aliment, sanaos langkung pikaresep mimitian ku jalma anu gampang dicerna sareng anu paling luhur, jalma anu ngagaduhan résiko alergi anu panghandapna. Ku alatan éta, anjeun tiasa masihan anak anjeun buah sapertos pir, apel, cau atanapi jeruk. Sedengkeun pikeun sayuran, anu paling umum nyaéta mimitian ku kentang, wortel, zucchini atanapi kacang héjo.

Teras anjeun tiasa kalebet sayuran héjo sareng sayuran sanés, sanaos anu berdaun sapertos chard atanapi kangkung, kedah diwanohkeun engké, saatos umur 12 bulan. Sakali si alit nyobian buah-buahan sareng sayuran anu paling pencernaan, anjeun tiasa nawiskeun anjeunna kadaharan énggal tanpa sieun, sok hiji-hiji. Janten, salian ti mariksa pencernaan, si alit bakal ngabijilkeun kana rasa tiap tuangeun.

Sedengkeun pikeun bubuka séréal, di pasar anjeun bakal mendakan olahan khusus kanggo murangkalih, tapi éta henteu penting atanapi diperyogikeun. Maksad abdi, salawasna anjeun tiasa nyiapkeun kadaharan dumasar séréal pikeun murangkalih anjeun sahingga, aranjeunna bakal langkung alami ogé langkung mirah. Anjeun tiasa nyiapkeun heula bubur nganggo nasi sareng susu anu digodog, atanapi séréal bébas gluten.

Saatos sababaraha dinten, anjeun tiasa ngenalkeun gluten sakedik dina porridges tina séréal. Salawasna waspada kana réaksi budak sareng nonton pencernaan na.

Kadaharan anu orok umur 6 bulan ENTONG tuang

Kacangan

Anjeun henteu kedah nambihan uyah atanapi gula kana tuangeun orok sareng purees tina orok anjeun, mangrupikeun zat anu henteu perlu sareng henteu séhat pikeun diét budak leutik. Entong pikir yén aranjeunna moal resep tuangeun sabab henteu ngeunah, aranjeunna henteu acan ngagaduhan rasa dina lalangitna ku sabab éta, aranjeunna henteu sono dina tuangeunana. Dina cara nu sami, aranjeunna henteu kedah nyandak manisan, koko, pastry atanapi manisan, sosis sareng pangan olahan.

Anjeun kedah ogé ngajauhan kadaharan anu bahaya pikeun anu leutik, naha sabab rentan ka alergi atanapi kusabab bahaya tersedak. Kadaharan ieu nyaéta:

  • Kacangan
  • Popcorn
  • Apel atah
  • Wortel atah
  • Anggur

Salaku rekomendasi anu terakhir, ti mimiti penting éta si alit nyandak sadaya tuangeun kalayan séndok. Entong nganggo botol kanggo bubur buah atanapi séréal, sabab orok bakal biasa kusabab éta bakal langkung gampang pikeun anjeunna. Sanaos seueur murangkalih diajar séndok-susukan engké tanpa aya masalah, kaleresan aya anu paling tiasa dibiasakeun "gampang" sareng lami teuing pikeun nunda botol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.