Ngasuh orok dina 9 bulan

Nyoco pelengkap dina 9 bulan

Dahar komplemén tiasa nangtang pikeun seueur sepuh, tapi henteu gampang pikeun orok. Biasa kana rasa susu sareng gampang ngelek tanpa kedah usaha teuing, ujug-ujug anjeunna kedah nyobian rasa sareng tékstur énggal unggal dinten, salian ti usaha kedah ngaraosan sareng ngelek. Bulan-bulan mimiti lambat, anjeun mimitian ku tuangeun anu gampang dicerna sareng anu paling penting, kalayan loba kasabaran.

Dina tautan ieu Anjeun bakal tiasa mendakan inpormasi anu bakal nguntungkeun pisan pikeun mimitian ku susukan pelengkap orok anjeun. Saatos minggu-minggu munggaran tés, dimana si leutik ngan ukur nyobaan sendok tina purees sareng porridges, tahap anyar sumping. Dina 9 sasih, orok anjeun bakal langkung ti diadaptasi pikeun anu anyar ieukabiasaan nyobian hal-hal anyar sareng napsu na beuki ningkat.

Kaahlian anyar sareng rutinitas anyar

Orok mimiti ngorondang

Kaahlian anyar orok ngagambarkeun sateuacanna anu penting ku sababaraha cara, ogé anu aya hubunganana sareng susukanana. Umumna, dina umur ieu ngawitan ngorondang sareng ngalih deui sacara otonom, anu ngabantosan budak leutik ngagaduhan napsu langkung. Anjeun ogé bakal mimiti gaduh langkung kendali kana awak anjeun sareng badé badé linggih, janten langkung gampang tuang.

Sadaya ieu bakal ngijinkeun anjeun ngatur diet murangkalih anjeun langkung rutin, hal anu mendasar pikeun si alit. Rutinitas penting dina kahirupan barudak, dina tulisan ieu anjeun bakal mendakan pentingna nyusun dinten barudak. Di sisi anu sanésna, anjeun bakal kedah ningkatkeun proporsi énergi supados si alit tiasa ngalaksanakeun kagiatan fisik anu énggal.

Kadaharan anu diwanohkeun dina 9 bulan

Sedengkeun pikeun kadaharan anyar anu tiasa anjeun tawarkeun orok anjeun, ku 9 bulan anjeun tiasa mimitian ku lauk bodas, sapertos hake, sol atanapi whiting. Anjeun tiasa ngagolak atanapi ngukus nyalira, tanpa nambihan uyah sareng sakali éta tos asak, mash ku sayuran anu dipilih. Upami anjeun parantos milih orok anu disababkeun disapih (BLW), anjeun kedah pastikeun yén lauk henteu ngagaduhan tulang sareng nawiskeun ka alit anu asak ogé.

Anjeun oge tiasa nambihan endog, rekomendasi umum pediatrik nyirian pedoman ieu. Anjeun ngamimitian ku konéng endog anu asak, tapi henteu koneng dina hiji tuang. Éta kalebet saparapat tina konéng asak dina puree sayur, dua atanapi tilu kali saminggu.

oge anjeun tiasa ngamimitian ngenalkeun kekecohan, teras-terasan asak sareng henteu nganggo uyah. Ngadamel puri nganggo lentil, daun bawang, kentang, sareng wortel, atanapi nganggo kacang-kacangan, kacang-kacangan, atanapi kacang polong. Budak leutik tiasa tuang kekecelan 3 dinten saminggu.

Dina umur ieu anak kedahna parantos tuang séréal sareng gluten, salami bubuka parantos saé sareng teu aya intoleransi. Pikeun naon anjeun tiasa masihan potongan roti pikeun nguatkeun otot rahang. Anu alit bakal resep pisan sareng bakal biasa ngunyah tuang, anu bakal janten léngkah penting salajengna dina prosés ieu.

Orok tuang sapotong roti

Anjeun ogé tiasa nawiskeun anjeunna kadaharan sanés anu tiasa nyusu sareng nyapek, henteu kedah naksir éta, sapertos kéju seger tanpa uyah, ham asak atanapi cookies. Sedengkeun pikeun yoghurt, éta henteu diperyogikeun kumargi alit nginum susu tapi upami anjeun kersa, anjeun tiasa masihan teu langkung ti hiji yogurt polos sapoé. Émut yén susu kedah janten tuangeun utami dugi ka 12 bulan.

Kumaha ménu orok kedah diayakeun dina 9 sasih

Ayeuna anjeun tuang langkung seueur tuangeun, anjeun tiasa susun tuangeun anjeun sapertos kieu:

  • Nalika sarapan: ASI atanapi sabotol susu adaptasi ditambah séréal sareng gluten
  • Dina waktos tuang siang: A puree sareng sayuran sareng bagian tina protéinBoh daging bodas (hayam, kelenci, kalkun) atanapi lauk bodas atanapi konéng endog.
  • Jajanan: Bubur buah seger, upami anjeun hoyong anjeun tiasa kalebet cookie. Entong gaganti yogurt pikeun buah tina camilan, orok kedah nyandak buah unggal dinten.
  • Nalika tuang: Anu alit bakal nginum susu

Upami orok nginum susu ibu, anjeunna bakal teras-terasan nyandak gambarna dina paménta sapertos sateuacan. Penting pikeun orok nginum sakitar 500 ml susu sapoé, janten upami anjeunna nginum susu anu diadaptasi, anjeun kedah mastikeun yén kabutuhan sadidinten ieu katutup.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.