Téhnik pernapasan pikeun ngalahirkeun

13871373543_a558e843e3_b

Dina tulisan ieu kuring hoyong nyaritakeun ngeunaan salah sahiji téhnik alternatif pikeun kontrol nyeri dina tanaga gawé, kamungkinan salah sahiji anu pang dianggo sareng populér; anu béda jinis napas  sareng éta pasti bakal ngajar anjeun bidan anjeun di kelas tina persiapan ngalahirkeun.

Kadang-kadang keraguan timbul ngeunaan kagunaanna sareng sering yén urang ditanya patarosan ieu nalika konsultasi; Naha napas leres-leres manpaat nalika damel? ... Mugi jelaskeun ka anjeun supaya aranjeunna ngalayanan, iraha nganggo éta sareng naon anu diarepkeun tina napas.

Urang kedah ngartos yén nalika nyarios "napas" urang nyarios béda téhnik napas, Kalayan, anu urang saleresna nganggap, nyaéta ngendalikeun napas urang sorangan, ka ngendalikeun kami diri urang sorangan. Éta tiasa leres dianggap a Téhnik "lieur", beres sareng dina waktos anu pas ngajantenkeun urang fokus kana hal anu sanés tibatan kontraksi sareng momen anu ngaganggu anu tiasa disababkeun ku urang. Aranjeunna henteu téhnik rélaxasi? Henteu, sanaos dianggo dina waktos anu sanés kiriman upami aranjeunna tiasa fungsina sapertos kitu.

Iraha ngagunakeunana?

Nalika urang ngagaduhan kontraksi sareng iraha éta kontraksi janten cekap sengit saolah-olah kedah museurkeun perhatian urang di tempat sanés. Teu aya rasa pikeun ngalakukeun napas nalika abdi henteu gaduh nyeri, dina cara anu sami upami sirah kuring henteu nyeri, kuring henteu nyandak ubar nyeri sareng henteu asup akal pikeun narik napas nalika kontraksi parantos kalangkung, maka anu kedah abdi lakukeun nyaéta  sésana sareng ngalakukeun "napas bébas."

Kumaha carana aranjeunna dilakukeun?

Aya seueur jinis téhnik anu nganggo kontrol napas. Dugi ka teu lami ka tukang aranjeunna ngajar kami sababaraha pikeun nganggo gumantung kana kumaha anjeun ngalegaan, anu ngajantenkeun anjeun ka rumah sakit nganggo buku catetan sareng naros ka bidan anu galak upami anjeun parantos ngalegaan atanapi henteu ... Seram kuring mastikeun. Kuring, sacara pribadi, condong ngajar anjeun ngan ukur hiji téhnik napas, anu bakal ngalayanan anjeun sampurna pikeun sadayana dilatation.

Penting napas urang wirahma. Hiji engapan nyaman sareng mujarab nyaéta ngambekan ngaliwatan irung sacara mental ngitung janten 2 sareng ngaluarkeun napas langkung seueur lentamente ngaliwatan sungut, mental itung ka 4. Urang narik napas sareng ngantepkeun laun. Sanés napas anu deet, urang napas ngeusian bayah. Penting pikeun napas anu dilaksanakeun kalayan lancar sareng anu penting éta langkung lami dina waktosna tibatan inspirasi. Kadang-kadang nalika anjeun ngalaman kontraksi anu kuat, napas anjeun tiasa janten langkung deet sareng éta sanés masalah, salami napas henteu mimiti gancang sareng gancang sareng urang tiasa hyperventilate...

Rénghap napas ieu, nalika urang nganggo éta di luar waktos pangiriman, santai pisan sareng nalika bobo éta mangpaat pisan pikeun ngabantuan urang bobo.

napas

Kumaha urang ngagunakeunana nalika pangiriman?

Kontraksi dimimitian sareng urang ngalakukeun a engapan jero sareng kumplit pikeun ngoksigasi orok urang, maka urang ngalakukeun napas sapertos anu tos kuring ngajelaskeun sateuacanna, cacah janten opat nalika ngusir hawa, sabab teu raoseun ningkat, napas janten langkung gancang, tapi teras-terasan ngendalikeun yén nalika ngusir hawa urang ngalakukeun éta langkung lami éta nalika nyandak éta sareng nalika ngarareunah ngaleutikan urang balik deui ka itung janten opat ku napas tina napas dugi kontraksi réngsé, éta kami bakal narik napas panjang oksigén anak urang deui.

Sareng peran pasangan urang?

pang dasarna. Penting pikeun diinget yén dina sawatara titik nalika prosés babaran urang tiasa kaleungitkeun konsentrasi sareng saraf sareng nalika pasangan urang kedah terang kumaha ngantunkeun urang deui sahingga urang tiasa sakali deui janten master awak urang sareng henteu kabawa ku kahariwang. Upami waktos éta sumping penting yén anjeun nyarios lemes sareng anjeun sareng museurkeun perhatian anjeun kana naon anu anjeunna carioskeun, éta tiasa ngabimbing anjeun ku ngitung sora nalika kontraksi. Kadang anjeun peryogi dukungan bidan ngiringan anjeun nalika nuju buburuh. Sakali momen kritis pas, urang bakal balik deui pikeun museurkeun pikiran urang kana inspirasi sareng béakna urang.

Naséhat kuring

  • Ngobrol sareng bidan anjeun sareng duanana ngadaptarkeun persiapan ngalahirkeunPenting pikeun buka duanana nalika mungkin.
  • Prakték téhnik manajemén nyeri nalika kakandungan terang aranjeunna leres na tiasa ngagunakeunana kalayan leres.
  • Nalika ngalahirkeun pasangan urang bakal pangsaéna pendamping kanggo indung, sabab kakandungan, ngalahirkeun sareng dididik mangrupikeun perkawis dua.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.