Stimulasi Prenatal: Téhnik

Budak awéwé ngupingkeun sépakan adi na dina rahim indungna.

Nalika orok najong, anjeun tiasa ngaréspon ku némpél daérah éta supados anjeunna raoseun ayana baraya.

Tiasa waé, sanaos detractors, pikeun ningkatkeun hubungan saraf tina fétus. Saatos téhnik anu béda atanapi rangsangan prenatal, kamekaran orok tiasa diuntungkeun dina tingkat motor, visual atanapi taktil. Aya sababaraha cara pikeun komunikasi sareng fétus, hayu urang tingali kumaha.

Naha panggunaan téhnik stimulasi prenatal?

Alesan utama pikeun ngagunakeun téknik ieu sateuacan orok dilahirkeun nyaéta ngamajukeun kaséhatan anjeun, ngaraos anjeun sareng mastikeun yén anjeun cageur. Penting pikeun indung pikeun ilubiung sahingga putrana ngaraos kajaga sareng hubungan antara aranjeunna dijalin. Ngarasa dipikacinta sateuacan dilahirkeun bakal masihan orok langkung percaya diri sareng ningkatkeun harga dirina. Sét téhnik stimulasi prenatal tiasa ngabantosan ngembangkeun psikis, indrawi sareng sosial fétus. Jenis stimulasi ieu nguntungkeun pisan pikeun orok sareng teras ngabantosan anjeunna saatos kalahiran.

Ieu tiasa dibuktikeun kauntungan saatos ngagunakeun téhnik stimulasi prenatal:

  • Ngimpi Langkung teratur.
  • Sésana langkung optimal.
  • Bentang perhatian anu langkung ageung.
  • Kapasitas anu langkung ageung pikeun tenang sareng rélaxasi nguping sora atanapi sora anu kadéngé nalika dina rahim indung.
  • Ngaronjat pangwangunan dina bidang visual, auditory, motor, linguistik, neurologis sareng intelektual.
  • Kaamanan sareng kamerdekaan anu langkung ageung.
  • Ngaronjatna harga diri sareng konsep diri.
  • Hubungan indung sareng indung bapa anu hadé.

Klasifikasi téhnik stimulasi prenatal

Babaturan hamil rapat sareng tukeur pandangan ngeunaan téhnik stimulasi prenatal.

Ku ngalakukeun téhnik stimulasi prenatal, kontak orok sareng hubunganana sareng kolotna langkung ageung sareng bakal ngabantosan anjeunna di payun.

  • Téhnik tipe tactile: Caress beuteung indung, masagi ku krim atanapi minyak ..., nganteurkeun émosi. Aya kanaékan antara perasaan sareng uni indung sareng budak. Pijet, tikét ngahontal cairan amniotik kana sambungan saraf orok. Atuh kana réspon anu dihasilkeun ku uteuk, orok ngalih. Nalika orok najong, anjeun tiasa ngaréspon ku némpél daérah éta, sampéanna atanapi pananganna, supados anjeunna raoseun ayana indung atanapi baraya sanésna. Téhnik taktil épéktip saatos minggu ka 6 di reuneuh.
  • Téhnik visual: Prakték nyorot beuteung awéwé hamil ku lampu senter dipikaterang. Fétus sadar boh lampu jieunan sareng surya. Upami ngaganggu anjeun, anjeun tiasa ngalih atanapi nuturkeun anjeunna. Téhnik ieu tiasa dilakukeun ti bulan ka opat nalika kakandungan. Panonpoé Tilelep sareng beuteung kapendak ngabantosan fétus pikeun intuit kumaha bakal ka luar negeri. Anjeun tiasa ogé ngamimitian ngabédakeun naon lampu tina lingkungan anjeun ayeuna remang-remang.
  • Téhnik mesin-tipe: Orok tiasa ngaganggu gerakan kalayan latihan pikeun olahraga sapertos ngojay, yoga prenatal atanapi Pilates. Anjeun ogé tiasa ngartos yén indung anjeun ngalih sareng postur anu anjeunna laksanakeun siang siang sareng napas anu merenah. Orok tiasa ngukur kasaimbanganana, ngémutan sareng ngabédakeun gerakan indungna. Kalayan jogét atanapi gerakan lembut indungna orok raos sami. Jinis téhnik ieu tiasa dilaksanakeun saatos 10 minggu kakandungan.
  • Téhnik auditoris: Éta saatos minggu ka-14 nalika orok ngadangu sora saha waé anu komunikasi sareng anjeunna. Saha anu nyarios sareng anjeun bakal ngajantenkeun anjeun ngaitkeun sora sareng batur anu anjeun resep sareng ka hareupna bakal teras-terasan ngalakukeun éta. Ngobrol, nembang sareng maénkeun musik (nganggo atanapi henteu nganggo headphone) dina tummy, ngabantosan stimulasi, akal sareng rélaxasi. Éta ilahar yén saatos orok dilahirkeun anjeunna tenang sareng mélodi anu sami anu dilakukeun dina rahim. Orok ogé bakal nguping aya sora unggal dinten ti jalan sareng lingkungan anu sanés.

Patalina sareng orok sareng katenangan indung

Éta ti bulan kadua kakandungan nalika latihan téhnik stimulasi prenatal ieu kedah dituturkeun ku cara anu langkung biasa. Ngalaksanakeun latihan ieu kontak sareng sambungan ti orok sareng kolotna langkung sepuh. Henteu ngan ukur aranjeunna bakal langkung milih daérah anu béda dina pamekaran anjeun tapi aranjeunna ogé bakal ngabantosan anjeun ka hareup.

Kalakuan sapertos kieu sareng orok nyayogikeun langkung aman sareng percaya diri ka indung. Indung ngaraos yén dirina langkung caket sareng anakna sareng éta langkung milih kasihatanana. Perasaan anjeun nenangkeun kahariwang anjeun dina waktos-waktos anu tangtu. Éta ngungkabkeun pikeun émut kana tés glukosa. Boh tés ieu sareng rekomendasi, saatos ultrasound, nyandak permén ngaktipkeun orok. Nyandak hal anu amis tiasa dilakukeun ku cara anu khusus tapi henteu disarankan pikeun ngulang deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.