Tés diagnostik nalika kakandungan

ultrasound

Nalika kakandungan, a séri tés pikeun mariksa yén sadayana saé lancar, aturan yén aya robahan kromosom sapertos Down sindrom atanapi malformasi naon waé. Anomali naon waé anu tiasa dideteksi dina waktosna. Ieu tiasa nyababkeun kahariwang dina ibu hamil, tapi terang naon tés na naon anu aranjeunna laksanakeun tiasa masihan anjeun katenangan. Hayu urang tingali naon tés diagnostik nalika kakandungan.

Tés diagnostik nalika kakandungan

Ultrasound

Éta anu paling sering dianggo nalika kakandungan, utamina 2D, anu dianggo pikeun néwak gambar orok. Hatur nuhun ka aranjeunna aranjeunna tiasa candak tingkat cairan amniotik, jumlah fétus, ukuranana, mastikeun umur kehamilan, kumaha organ-organna kabentuk ...

Ogé dinten ayeuna aya 3D ultrasounds dimana anjeun tiasa kéngingkeun gambar tilu diménsi nganggo ultrasound tradisional sareng bahkan 4D dimana anjeun tiasa ningali orok dina 3 diménsi sacara real waktos, nyaéta dina gerakan.

La Ultrasound Doppler nyaéta ultrasound kalayan warna anu tiasa dianggo pikeun ningali naon aliran getih orok. Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun mariksa masalah umbilical cord sareng sistem getih sareng uteuk anjeun.

Budaya kiih

Ieu mangrupakeun ujian cikiih terang upami awéwé hamil ngagaduhan inféksi cikiih. Inféksi kiih nalika kakandungan rada sering sareng tiasa kajadian tanpa gejala, janten anjeun kedah langkung awas upami tiasa ayana baktéri sabab tiasa nyababkeun lahir dini.

Amniosentesis

Ieu mangrupakeun tés invasif pikeun ngadeteksi mungkin robahan genetik sareng ngadeteksi masalah kaséhatan. Éta diwangun ku ékstraksi sajumlah leutik cairan amniotik ku jarum anu halus ngalangkungan tembok beuteung sareng rahim. Cairan amniotik ngandung sél tina fétus sareng bahan kimia anu dianalisis pikeun tujuan ieu.

Janten tés invasif anu ngalibatkeun résiko, éta henteu dilakukeun pikeun sadaya awéwé. Amniosentesis tiasa nyababkeun nyeri beuteung, perdarahan, atanapi leungitna cairan amniotik, sareng dina 1% kasus éta tiasa nyababkeun kaluron. Disarankeun upami aya riwayat kaabadian kromosom, ku umur atanapi ku résiko ageung dina hasilna.

Tes O'Sullivan

Langkung dikenal salaku tés glukosa, éta dipaké pikeun ngukur gula getih tina awéwé hamil sareng terang upami aya diabetes kehamilan. Éta diwangun ku nginum cairan glukosa teras ngalakukeun dua tés getih, hiji sateuacan sareng hiji saatosna.

tés kakandungan

Ulikan DNA fétus dina getih indung

Ieu téh hiji tés non-invasi sareng novél anu dilakukeun ti minggu ka-10 kakandungan. Dina pangajaran ieu anjeun tiasa diajar kromosom tanpa aya résiko ngalangkungan a sampel getih. Anu ngarugikeunana nyaéta henteu sanggup ngadeteksi sadaya panyakit kromosom sapertos tés diagnostik sanésna, tapi éta ngamungkinkeun deteksi Down, Patau, sindrom Edwards sareng cacat dina kromosom séks kalayan kamungkinan luhur. Éta ogé ngamungkinkeun terang persis jenis kelamin orok.

Saringan tripel

Mangrupikeun tés anu dilakukeun dina trimester mimiti kakandungan. Éta diwangun ku tés anu ngagabungkeun tés getih sareng ultrasound, ka kasarna nangtoskeun kamungkinan yén orok ngagaduhan sababaraha jinis malformasi atanapi robom kromomal.

cordocentesis

Ieu mangrupakeun tés invasif Dilaksanakeun ti minggu 20, anu diwangun ku kéngingkeun getih tina orok ngalangkungan tali pusat. Fungsina pikeun ngadeteksi abnormalitas genetik, malformasi fétus, sareng sauyunan sareng kelompok getih indungna. Éta sanés tés anu sering pisan, kumargi ngagaduhan tingkat aborsi langkung luhur tibatan amniocentesis (2-6%). Bakal kolot anu bakal mutuskeun naha badé ngalakukeunana atanapi henteu, sapertos sadayana tés anu nyerang.

Tés kematangan paru-paru atanapi tés kuantusFLM

Mangrupikeun téhnik novél anu dianggo pikeun ngukur tingkat kematangan paru-paru dina orok, sahingga terang naha éta bakal siap lahir sateuacan tanggal anu dijadwalkeun.

Biopsi Chorionic

Éta diwangun ku nyandak sampel plasénta pikeun ngadeteksi mungkin panyakit genetik sareng malformasi bisi aya résiko tinggi pikeun ngagaduhan aranjeunna. Hal éta dilakukeun antara 11-13 minggu kakandungan.

Kusabab émut ... ngalacak kakandungan penting pisan supaya anjeun duaan dikawasa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.