Tés Peryogi Tingali Kasuburan

tés kasuburan

Nalika saatos nyéépkeun waktos tanpa nyandak tindakan kontrasépsi, orok henteu sumping Anjeun kedah angkat ka dokter pikeun ngalakukeun tés pikeun diajar kasuburan urang. Waktos ieu biasana sataun pikeun jalma di handapeun 35 jeung ti 35 ka 6 bulan milarian. Janten sareng ieu tés diperyogikeun pikeun ningali kasuburan urang tiasa terang upami aya masalah. Hayu urang tingali naon tés kasuburan ieu.

Studi kasuburan

Studi kasuburan mangrupikeun tés médis anu dilakukeun ka kadua anggota pasangan pikeun ngadeteksi upami aya masalah kasuburan dina pasangan. Aya seueur pasangan anu ngagaduhan masalah nyandung sacara alami, ayeuna ngahontal éta 15% pasangan sareng persentaseana terus naék.

Hatur nuhun kana ieu panilitian anu dilakukeun pikeun kadua anggota pasangan, dimungkinkeun pikeun terang sareng nganalisis kamungkinan masalah pikeun méréskeunana. Perlakuan kasuburan anu dipilih bakal gumantung kana hasil tés kasuburan.

Henteu sadayana tés anu urang badé bahas di handap ieu bakal teras dilebetkeun kana sadaya pasangan. Sababaraha langkung umum sareng anu sanés langkung khusus gumantung kana pasualan. Dokter bakal janten jalma anu dianggap pantes mana tés anu diperyogikeun dina unggal kasus.

Tés Peryogi Tingali Kasuburan di Awéwé

  • Tes getih. Kalayan uji panyakit tepa, faktor RH getih sareng koagulasi sareng biokimia na dikaluarkeun. Sakumaha anu parantos urang tingali dina tulisan "Nyababkeun sabab infertilitas jalu sareng awéwé" panyakit tepa mangrupakeun sabab tina subur.
  • Analisis hormonal. Hormon penting pisan pikeun ngatur siklus haid sahingga pikeun pembuahan. Kalayan sampel getih anu biasana dicandak dina dinten anu tangtu dina siklus, hormon anu béda dina kasuburan ogé cadangan ovarium tiasa diukur.
  • Ultrasound transvaginal. Ngaliwatan pamariksaan gynecological transvaginal, kaayaan rahim, endometrium sareng ovarium tiasa dipikaterang nalika siklus menstruasi.
  • Hysterosalpingography. Ngaliwatan sinar-X kalayan kontrasna, kaayaan rahim sareng tabung Fallopian tiasa ditingali, ogé perméabilitasna. Tés ieu dilakukeun antara mimiti siklus haid sareng sateuacan ovulasi.
  • Hysteroscopy. Pamariksaan endokopik pikeun ngadeteksi kamungkinan kaabetan dina rahim anu ngajantenkeun kakandungan sesah atanapi terasna.
  • Pamariksaan payudara. Pikeun ngadeteksi kamungkinan Abnormalitas dina dada, anu peka pisan kana pangobatan hormonal tina téhnik kasuburan.
  • Catyotype. Tés getih tiasa ngadeteksi abnormalitas kromosom anu ngajelaskeun kasuburan.

studi kasuburan

Tés Peryogi Tingali Kasuburan di Lalaki

  • Tes getih. Sarua pikeun awéwé.
  • Analisis hormonal. Ogé sapertos di awéwé, terang tingkat hormon anu mangaruhan kasuburan.
  • Seminogram atanapi spermiogram. Kalayan sampel mani, konsentrasi spérma dikaji, ogé mobilitas sareng morfologi na.
  • Tés REM. Éta itungan spérma sélulér pikeun terang sabaraha anu tiasa diitung pikeun pangobatan réproduktif.
  • Biopsi téstis. Upami teu aya spérma dina éjakulasi, éta tiasa dikaluarkeun tina téstis.
  • Ujian testis. Ukuran sareng konsistén téstis ditaliti, upami aya kaabnormalan.
  • Pamariksaan bakteriologis sareng biokimia. Éta pikeun ngadeteksi kamungkinan inféksi anu tiasa mangaruhan kualitas spérma.
  • Karyotype. Sarua pikeun awéwé.

Hasil tés kasuburan

Sabulan saatosna, hasil sadaya tés sayogi, sareng dokter bakal janten anu ngaévaluasi tés sareng hasil anu diala. Upami perlu pikeun ngalaksanakeun tés deui sareng pangobatan kasuburan langkung merenah pikeun masalah éta. Di dieu perlakuan kasuburan bakal dimimitian.

Dina hal anu dina kasus anjeun pilihan anu pangsaéna nyaéta pembuahan in vitro, tong sono kana tulisan éta "Fase pembuahan in vitro".

Kusabab émut ... upami urang henteu terang anu nyababkeun masalah urang moal tiasa ngungkulanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.