Tés kakandungan di bumi

Awéwé anu hoyong hamil

Anjeun panginten mikir yén anjeun hamil kusabab anjeun rumaos sababaraha gejala sareng ngagaduhan kelamin anu teu dijaga éta langkung kamungkinan anjeun hamil. Tapi urang jujur, henteu murah teuing mésér tés kakandungan, atanapi sahenteuna henteu sadaya jalma sanggup. Dina pengertian ieu, mangrupakeun ide anu saé pikeun terang sababaraha tés kakandungan di bumi janten anjeun tiasa kaluar tina mamang tanpa nyéépkeun seueur artos.

nu tes kakandungan aranjeunna tiasa ngawartosan anjeun nalika anjeun hamil atanapi henteu ku ngadeteksi ayana hormon anu disebut human chorionic gonadotropin (hCG) dina cikiih. Hormon ieu dihasilkeun ku sél anu bakal berkembang menjadi plasénta. Mimiti asup kana saluran getih nalika endog anu dibuahan mimiti susuk dirina dina lapisan rahim, kira-kira dinten kagenep saatos dibuahan.

Jumlah hCG dina awak awéwé hamil gancang ningkat dina sababaraha minggu ka hareup na dobel. Nalika tés ngadeteksi hormon dina cikiih, éta bakal nunjukkeun hasil anu positip, bahkan aya tés - anu dipésér di apoték - anu tiasa nyaritakeun anjeun bahkan dugi ka minggu-minggu anu kaliwat ti saprak anjeun nyandung. Tapi dinten ieu, urang hoyong nyarioskeun ngeunaan tés kakandungan di bumi anu ogé bakal ngabantosan anjeun ngaleungitkeun keraguan.

Iraha anjeun kedah nyandak tés reuneuh

Sababaraha tés kakandungan di bumi - tapi anjeun tiasa ngagaleuh éta di toko ubar - sénsitip pisan sapertos anjeun tiasa masihan hasil anu saé ngan 5 dinten sateuacan anjeun ngarepkeun waktos salajengna. Sababaraha awéwé tiasa ngahasilkeun hCG anu cekap pikeun kéngingkeun hasil anu positip, sanaos anjeun ogé tiasa résiko hasilna palsu.

tés kakandungan di bumi

Tapi upami anjeun hoyong terang sareng henteu kapikiran nyéépkeun artos, maka tong ragu sareng dicobian. Upami anjeun kéngingkeun hasil négatip, anjeun bakal kedah ngantosan sareng cobian deui engké dugi ka waktos anjeun telat 10 dinten. Kaseueuran tés kakandungan di bumi langkung akurat ti 99% upami dianggo dina dinten anu leres - antara saminggu sareng sapuluh dinten saatos waktos anjeun ditangtoskeun.

Alesan nyandak tés kakandungan di bumi

Sanaos leres yén anu pangpayunna nyaéta konsultasi ka dokter anjeun pikeun ibu hamil pikeun mastikeun kasihatan anjeun sareng orok anjeun, aya seueur alesan naha anjeun henteu hoyong nganggo jasa ahli médis atanapi apoték pikeun mastikeun kakandungan anjeun . Sababaraha alesan ieu nyaéta:

  • Tés kakandungan tiasa mahal teuing.
  • Éta tiasa sesah pikeun sumping ka dokter atanapi nganjang ka apoték upami anjeun cicing di kota anu jauh.
  • Nyaah ka dokter pikeun tes getih atanapi cikiih hartosna ngantosan sababaraha dinten hasilna.
  • Anjeun meureun hoyong cicingeun rahasia pikeun kakandungan - sabab naon sababna.
  • Tambih Deui: anjeun tiasa ngajaga privasi sareng langkung mirah.

Tés bumi pikeun terang yén anjeun hamil -atawa henteu-

Salajengna urang badé ngalaan anjeun sababaraha tés kakandungan di bumi anjeun tiasa candak tanpa nyéépkeun artos sareng ogé, anjeun bakal tiasa terang upami anjeun reuneuh langsung.

Awak anjeun ngingetkeun anjeun

Ieu tés kakandungan pangkolotna - awak anjeun ngingetkeun anjeun. Leres, awéwé anu hamil ngalaman parobihan fisik, bahkan dina tahap awal. Ieu mangrupikeun indikator anu tiasa ngajantenkeun anjeun curiga yén anjeun ngagaduhan orok anu berkembang dina rahim anjeun. 

Tanda mimiti anu paling jelas nyaéta éta aturan leungit. Awéwé anu anyar hamil ogé tiasa ngagaduhan suhu awak anu langkung luhur, ngesang langkung tina normal, sareng ngagaduhan payudara sareng pentil anu langkung sénsitip. Éta ogé panginten asa kiih langkung-langkung bahkan raoseun seueul énjing-énjing. Upami anjeun ngalaman sadaya gejala ieu, anjeun sigana bakal peryogi tés kakandungan pikeun mastikeun yén anjeun memang hamil.

Nanging, henteu sadayana awéwé ngalaman parobahan fisik sareng aranjeunna bahkan mungkin gaduh pendarahan sakedik, anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna lieur naha hamil atanapi henteu. Dina kasus ieu, tés kakandungan di bumi pasti bakal janten pilihan anu saé.

Awéwé anu kakandungan ectopic

Tés odol

Upami anjeun hoyong terang naha anjeun reuneuh, anjeun moal kantun pasta gigi dina daptar balanja anjeun atanapi di bumi anjeun. Tapi anjeun peryogi ragam bodas polos, teu aya anu ngandung gél atanapi garis warna. Aya dua hal anu tiasa nunjukkeun lamun anjeun reuneuh upami anjeun nambihan cikiih kana odol bodas. Upami odol anjeun janten biru ngora atanapi mimiti bula pisan, éta tiasa nunjukkeun yén anjeun hamil.

Hanjakalna, henteu aya jumlah anu leres tina cikiih atanapi odol anu kedah anjeun anggo atanapi sabaraha lami anjeun kedah ngantosan kanggo terang hasilna.

Tes kakandungan gula

Gula mangrupikeun unsur anu biasa di unggal bumi sareng anjeun tiasa ngagunakeunana salaku tés kakandungan. Simpen sababaraha séndok gula dina mangkok sareng tambahkeun sakedik cai kiih. Pilari formasi siga batu kubus. Upami gumpalan gula, éta mangrupikeun tanda yén anjeun hamil. Upami gula leyur dina cairan dina cikiih anjeun maka anjeun henteu reuneuh. 

Sadaya tés kakandungan, kalebet anu ieu kanggo gula, pangsaéna dilakukeun heula énjing-énjing, saatos hudang. Ku cara ieu cikiih bakal langkung pekat. Upami henteu mungkin pikeun ngalakukeun tés énjing-énjing, hiji pilihan nyaéta ngajaga cikiih mimiti énjing dina wadah kedap udara sareng lakukeun engké.

Awéwé anu nyeri dina ovulasi

Tés kakandungan cuka bodas

Cuka bodas meureun bahan anu paling murah pikeun dianggo dina tés kakandungan di bumi. Anjeun kedah nambihan sakedik kiih kana sacangkir cuka bodas sareng ngantosan robih warna pikeun nunjukkeun kakandungan anu positip.

Tapi upami anjeun hoyong pastikeun leres naha anjeun hamil atanapi henteu, maka mésér hiji ujian kakandungan di apoték atanapi kéngingkeun tés getih di pusat médis anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Kelek Reynoso cenahna

    Halo, kumaha damang? Kuring gaduh patarosan, kuring parantos siap-siap salami 3 taun teu gaduh deui murangkalih tapi awak kuring robih sareng kuring ngaraos hal anu ngagerakkeun kuring, aya kamungkinan kuring hamil nalika aranjeunna mendakan kuring aborsi teu lengkep sareng hal anu paling anéh nyaéta tibatan ieu sareng ngabeungkeut aturan kuring

    1.    Sara cenahna

      Halo, kuring és anu nganggo odol sareng éta tetep sami sareng anu gula henteu ngadamel benjolan, éta ngan ukur tinggal dilebet kuéh, éta henteu lebur atanapi ngadamel benjolan tapi upami diangkat, bapak, éta hartosna kuring am hamil atanapi henteu, hatur nuhun

  2.   Sakedap cenahna

    Mangsa abdi 4 dinten deui tapi dada kuring nyeri. Kuring nyobian cuka sareng busa bodas gancang dibentuk anu naék kana gelas gelas. Dupi abdi bakal reuneuh? Sakali kuring ngalakukeun éta, kuring ngagaduhan hasil anu sami sareng éta négatip deui. Tulungan abdi!

    1.    Macarena cenahna

      Hai Amarilys, tés bumi henteu sadayana tiasa dipercaya. Sing salamet.

    2.    Luli cenahna

      Bantosan tés kuring kaluar sapertos kieu sareng kuring henteu terang naha kuring henteu atanapi henteu

  3.   araceli cenahna

    Hei budak awéwé, kuring nembe diuji cikiih kanggo gula heula. Éta henteu ngawangun batu atanapi henteu ogé leyur, éta cicing di dinya. Abdi telat 5 dinten. Kuring henteu ngalaman gejala tapi kuring ngarasa awak kuring béda, kuring henteu terang kumaha ngajelaskeunana, panginten éta sensasi sareng teu langkung ti éta. Tulung!

    1.    Leilani cenahna

      Halo, upami cikiih abdi naék sareng gula na turun, naon maksadna?

  4.   Jessica cenahna

    Halo Araceli, kuring ogé parantos ngalakukeun éta ka kuring sareng éta kajantenan ka kuring, sabab anjeun tungtungna hamil?

  5.   S3E2 cenahna

    Budak awéwé anu diajar janten indung | Ibu dina 15 taun -

bool (leres)