Tés munggaran dina kakandungan: naon anu diarepkeun

Tés kakandungan munggaran

Nalika positip dina tés kakandungan sumping, prosés médis anu panjang sareng teu dikenal dimimitian anu pikeun kaseueuran awéwé (utamina timers munggaran) leres-leres luar biasa. Éta normal pisan pikeun miang sareng mamang, takwa sareng prihatin, utamina nalika terang yén salami kakandungan anjeun anjeun kedah ngalaman sababaraha analisis sareng tés médis.

Salila kuartal kahiji asalna longsoran analisis munggaran, ultrasounds, jsb, sadayana tés anu mangrupikeun bagian tina analisa trimester mimiti kakandungan. Sanaos bidan anjeun bakalan ngawartosan anjeun ngeunaan ieu, seueur inpormasi anu ditampi tiasa nyababkeun anjeun henteu émut kalayan hadé kana sagala anu parantos dicarioskeun. Kituna, urang bakal ningali naon anu dianalisis munggaran janten anjeun tiasa ngajawab sadaya mamang anjeun.

Sadaya tés anu dilakukeun pikeun dokter kandungan, bidan atanapi dokter anjeun anu nuturkeun paménta kakandungan anjeun parios yén kaséhatan anjeun sareng orok anjeun dina kaayaan sampurna sapanjang kakandungan. Kusabab kitu, penting pisan anjeun angkat ka unggal pasini médis sareng anjeun ngalaksanakeun sadaya tés anu dipénta ku dokter tanpa alesan.

Gebeg di kantor dokter

Ieu hiji-hijina cara pikeun mastikeun kakandungan anjeun lancar. Sareng upami aya anu henteu tiasa dianggo leres, nempatkeun pangubaran anu pas pas mungkin. Tes kakandungan anu munggaran penting pisan, éta nunjukkeun parameter ieu.

Tes kakandungan anu munggaran

Sakitar minggu 12 kakandungan anjeun, anjeun bakal aya tés getih munggaran. Kalayan ékstraksi munggaran ieu, analisa masalah anu béda sapertos:

  • Golongan getih: Diperyogikeun bisi aya komplikasi nalika kakandungan atanapi nalika ngalahirkeun anu peryogi a pamindahan getih.
  • Faktor Rh: Aya kamungkinan kontinuitas kakandungan dikompromikeun ku a Rh sauyunan. Dina tautan anu kami tinggalkeun anjeun anjeun bakal mendakan sadaya inpormasi ngeunaan masalah ieu.
  • Cacah getih lengkep: Nilai trombosit, sél getih beureum atanapi leukosit diantarana dianalisis. Kalayan nilai-nilai ieu anjeun tiasa tangtukeun naha aya anémia, inféksi sareng jinis patologis anu sanés.
  • Serologi: Ngaliwatan studi ieu, panyakit sapertos rubella, HIV atanapi toksoplasmosis antara séjén.
  • Screening atanapi skrining tilu: Éta panilitian anu panginten paling ngaheureuykeun sadayana kolot, anu nganalisis naha aya tanda parobihan sapertos Down's Syndrome. Penting pikeun nginget éta analisis munggaran ieu henteu definitif. Upami tingkat naék, spesialis bakal nyungkeun tés anu langkung spésifik anu tiasa dimungkinkeun pikeun nangtoskeun naha orok ngagaduhan perobihan atanapi henteu.

Tés sanés tina trimester mimiti kakandungan

Tes getih pikeun nyandung

Salaku tambahan pikeun uji kakandungan anu munggaran ieu, dokter bakal nyuhungkeun tés sanés sapertos ieu:

  • Urinalysis: Parameter glukosa, protéin, nitrit diantarana dianalisis. Salaku tambahan, budaya cikiih ngamungkinkeun pikeun nangtukeun baktéri anu priori henteu nunjukkeun gejala tapi éta tiasa nyababkeun inféksi ginjal.
  • Ultrasound: Ultrasound nyaéta tés terakhir anu dilakukeun dina trimester kahiji, sakitar minggu ka-12 kakandungan. Ieu mangrupikeun salah sahiji ultrasound anu paling pikaresepeun ti saprak éta anjeun bakal tiasa nguping deg-degan orok anjeun sareng ningali siluét na dina anjeun. Salaku tambahan, dokter kandungan bakal nganggo hasil analisis anjeun pikeun mariksa tanda-tanda gangguan sapertos anu disebatkeun. Spesialis bakal ngalakukeun ukuran anu disebut translucency nuchal (TN). Dina pangukuran ieu, jumlah cairan anu akumulasi dina beuheung janin katitén. Kalayan hasil skrining triple, indikasi robahan sapertos sindrom Down dicandak.

Kami parantos terang yén tés dirina sigana henteu pikasieuneun teuing, anu saleresna pikasieuneun mangrupikeun hasil tina sadayana. Nanging, nutup panon anjeun kana komplikasi anu mungkin moal ngabantosan anjeun dina nanaon jeung kurangna orok anjeun. Nyanghareupan sadayana kalayan positivity sareng ilusi ningali orok anjeun tumuh sareng berkembang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.