Tanda ngalalaworakeun budak

tristeza

Upami anjeun bapak atanapi indung sareng anjeun leres-leres bogoh ka murangkalih anjeun, anjeun panginten henteu tiasa ngartos yén murangkalih tiasa dianggurkeun. Hanjakalna aya rébuan kasus ngalalaworakeun budak di sadaya nagara di dunya. Ngalalanyahan mangrupikeun salah sahiji bentuk panyalahgunaan budak anu paling umum. Éta tiasa mangaruhan kaséhatan fisik sareng méntal anak sareng tiasa ngakibatkeun akibat anu parah dina jangka panjang.

Kapalayaan didefinisikeun salaku: 'sagala kalakuan anu anyar atanapi henteu dipilampah ku kolot atanapi anu ngurus anu ngagaduhan résiko anu caket tina cilaka serius ka anak'. Hukum sering ngahartikeun kalalanjoan salaku kagagalan kolot atanapi pangasuh pikeun nyayogikeun katuangan anu diperlukeun, panyumputan, papakéan, perawatan médis, atanapi pangawasan dugi ka kaséhatan, kasalametan, sareng karaharjaan budak katingali ngancam.

Sababaraha nagara kalebet pengecualian pikeun nangtoskeun lalawora. Salaku conto, kolot anu nolak perlakuan médis tangtu pikeun budak dumasar kana kapercayaan agama tiasa nampi dibébaskeun.

Keuangan kolot ogé tiasa dipertimbangkeun. Upami sepuhna cicing dina kamiskinan sareng sesah pikeun nyayogikeun murangkalih tuangeun anu cekap atanapi bumi, éta panginten moal dianggap lalawora upami kulawarga nyungkeun bantosan atanapi ngalakukeun hal-hal anu pangsaéna.

hukuman psikologi di barudak

Jinis lalawora

Katuangan tiasa némbongan dirina ku sababaraha cara, tapi aya sababaraha anu langkung umum tibatan anu sanés:

  • Ngalalanyahan fisik. Henteu ngurus kabutuhan poko budak, sapertos kabersihan, pakean, nutrisi, perumahan ... atanapi ninggali budak.
  • Pangawasan médis. Nolak atanapi nyangsang perawatan médis anu diperyogikeun pikeun murangkalih.
  • Pangawasan anu henteu cekap. Ninggalkeun murangkalih anu teu tiasa ngurus nyalira di bumi, gagal ngajagaan anjeunna tina résiko kaamanan, atanapi ngantepkeun murangkalih anu teu cekap padamel.
  • Ngalalanyahan émosional Ngalaan budak kana kekerasan rumah tangga atanapi penyalahgunaan obat-obatan, gagal masihan rasa sayang atanapi dukungan émosional.
  • Ngalalanyahan pendidikan. Gagal nyayogikeun pendidikan barudak di sakola, ngamungkinkeun aranjeunna bolos sakola, atanapi gagal nyumponan kabutuhan pendidikan khusus pikeun murangkalih

Faktor résiko pikeun lalawora

Kolot kedah ngajagaan budakna ti saprak datang ka dunya, éta tugas alamiah. Tapi, kusabab sababaraha faktor aya bapak atanapi ibu anu teu tiasa nyukupan kabutuhan anak. Sakapeung, ngalalaworakeun sepuhna teu dihaja, sapertos dina kasus indung ngora anu teu ngarti kana kamekaran orok, Anjeun panginten henteu terang sabab teu aya anu nyaritakeun sateuacanna ngeunaan sabaraha sering orok nyusu atanapi naon anu diperyogikeun perawatan dasar.

Awéwé nangis

Dina waktos anu sanés, panginten anu panyakit méntal kolot atanapi masalah narkoba tiasa nyegah murangkalihna ngagaduhan perawatan anu pantes sareng cekap. Bapana anu dina pangaruh narkoba moal tiasa ngurus budakna anu saé. Aya ogé faktor résiko sanés anu tiasa ningkatkeun lalawora:

  • Faktor lingkungan: kamiskinan, kurangna dukungan sosial, lingkungan anu bahaya
  • Faktor kulawarga: kekerasan rumah tangga, setrés kulawarga
  • Faktor kolot: pangangguran, status sosial ékonomi anu handap, kolot ngora, setrés kolot, masalah kaséhatan, gering méntal, masalah narkoba atanapi narkoba
  • Faktor murangkalih: tunda ngembangkeun

Tanda

Kadang-kadang lonceng alarem tiasa diangkat ku guru atanapi tatangga anu prihatin, ngakuan tanda peringatan yén murangkalihna diperhatoskeun. Budak anu kurang beurat, anu bieu ngahadiran sakola, atanapi murangkalih anu maénkeun di luar sadidinten tanpa diawaskeun ku jalma déwasa panginten curiga teuing.

Aya tanda anu tiasa nunjukkeun yén aya kamungkinan budak leutik diémutan ku kolotna:

  • Sering absén ti sakola
  • Anjeun teu gaduh cekap pakean atanapi teu pantes diasah kanggo cuaca
  • Roba
  • Menta tuangeun atanapi artos
  • Éta kotor seuseueurna waktos sareng bau na bau
  • Nyiksa alkohol atanapi nyandak narkoba
  • Kurangna perawatan médis atanapi dental anu diperyogikeun
  • Anjeun kakurangan vaksin anu diperlukeun pikeun kaséhatan anjeun
  • Anjeunna henteu nganggo kacamata sareng kedah nganggo éta
  • Nyebutkeun teu saurang ogé anu paling sering di bumi

Aya ogé tanda anu tiasa nunjukkeun yén bapa atanapi indung henteu leres-leres ngurus murangkalihna, sababaraha tanda ieu nyaéta:

  • Boga kalakuan anéh atanapi henteu rasional
  • Nembongan henteu daptar atanapi depresi
  • Némbongan nunjukkeun rasa teu malire ka budak
  • Nyiksa narkoba atanapi alkohol
  • Anjeunna ampir henteu pernah sareng murangkalihna sareng henteu ngantepkeun aranjeunna dina tanggung jawab saha waé anu tanggung jawab

Ngalalanyahan budak henteu teras-terasan akibat tina kolot henteu nyumponan kabutuhan budakna; kadang pilihan henteu sayogi kusabab kurang sumberdaya. Nalika kolot henteu tiasa ngurus budak kusabab kurang sumberdaya, palayanan sering dilaksanakeun pikeun ngabantosan kulawarga nyumponan kabutuhan budak.

Ceurik orok

Akibat tina lalawora

Sanaos murangkalih ditarik tina kaayaan anu goréng, balukarna ngalalaworakeun tiasa lami. Ieu sababaraha akibat anu tiasa dialaman ku anak anu diabaikan:

  • Masalah kaséhatan sareng pamekaran. Kurang gizi tiasa mangaruhan ngembangkeun otak. Kurangna imunisasi anu leres sareng masalah médis tiasa nyababkeun rupa-rupa kaayaan kaséhatan.
  • Kurangna kognitif. Kurangna stimulasi anu cukup tiasa nyababkeun masalah intelektual anu lumangsung. Barudak anu sejarahna ngalalaworakeun tiasa ngagaduhan masalah akademik atanapi reureuh atanapi ngaruksak kamekaran basa.
  • Masalah émosional. Ngalalanyahan tiasa nyababkeun masalah kantétan, masalah harga diri, sareng kasusah percanten ka anu sanés.
  • Masalah sosial sareng paripolah. Barudak anu dianggurkeun panginten gaduh kasusah ngembangkeun hubungan anu séhat sareng tiasa ngalaman karusuhan ngalaksanakeun.

Perawatan pikeun lalawora

Léngkah munggaran pikeun mastikeun kasalametan murangkalih. Jasa sosial tiasa milarian sumber sareng pendidikan pikeun kulawarga. Dina sababaraha kasus, barudak panginten kedah ditempatkeun di lingkungan anu sanés pikeun nyingkahan cilaka langkung jauh, sapertos anggota kulawarga anu ngagaduhan sumber daya pikeun miara aranjeunna. Anjeun ogé tiasa ngabantosan intervénsi anu cocog sapertos jasa médis atanapi layanan pendidikan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.