Coronavirus: telepon sareng aplikasi sareng inpormasi anu akurat

Ayeuna urang hirup a informasi jenuh ngeunaan COVID19, atanapi coronavirus. Rébuan pesen, rekomendasi, hoax ... sadayana. Di ibu-ibu dinten ayeuna urang nyarankeun bantosan unggal komunitas, aplikasi anu disarankeun sareng saluran resmi upami anjeun hamil.

Numutkeun ka sadaya ahli, seueur teuing inpormasi anu nyababkeun teuing kasieun sabab kurangna. Hayu urang milarian kasaimbangan. Hayu urang ngupingkeun sareng nonton berita, tapi entong obsess ka dinya sareng nyobian milarian rutinitas urang.

Nomer telepon inpormasi di Spanyol

Kusabab alarm sosial pikeun coronavirus, parantos aya telepon diaktipkeun sapanjang Spanyol sareng di unggal komunitas. Milarian anu di komunitas otonom anjeun. Kotamadya ageung ogé nempatkeun jasa ieu pikeun padamel wargi, sareng Catalonia ngagaduhan aplikasi tés pikeun pangguna na.

  • Andalusia: 900 400 061 upami anjeun parantos kontak sareng jalma positip sareng 955 545 060 (nomer telepon Salud Responde) pikeun naroskeun ngeunaan coronavirus.
  • Aragon: 061.
  • Kapuloan Kanaria: 900 112 061.
  • Cantabria: 112 sareng 061.
  • Castile-La Mancha: 900 112 112
  • Castilla Leon: 900 222 000.
  • Katalonia: 061.
  • Madrid: 900 102 112.
  • Navarra: 112 sareng 948 290 290.
  • Komunitas Valencian: 900 300 555.
  • Extremadura: 112.
  • Galicia: 061 sareng 902 400 116, kanggo inpormasi umum.
  • Kapuloan Balearic: 061.
  • La Rioja: 941 298 333 sareng 112.
  • Murcia: 900 121 212 sareng 112.
  • Basque Nagara: 900 203 050.
  • Asturias: 984 100 400,

La halaman Kamentrian Sosial PamaréntahDina bagian Kaséhatan Umum, inpormasi anu diénggalan sayogi dina jumlah kasus sareng daérah anu paling parah. Dokuméntasi, video sareng audios pikeun diunduh. Tips ngeunaan cara balanja, leumpang anjing atanapi ngalaksanakeun tugas sanés.

Aplikasi ngeunaan coronavirus

Ayeuna kami di bumi kami nampi seueur seratan ngeunaan aplikasi anu béda anu tiasa anjeun pasang dina sélulér anjeun sareng anu tiasa dilakukeun. Anjeun ogé tiasa ningali peta kaayaan sababaraha nagara sapertos Spanyol, Italia atanapi Amérika Serikat. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu dugi ka Google Maps, tah ieu cara séjén pikeun diajar géografi.

Organisasi Kasihatan Dunya (WHO) parantos ngaluncurkeun bot resmi pikeun WhatsApp numana aranjeunna ngabéjaan ngeunaan data coronavirus pangénggalna. Anjeun kedah nambihan telepon +41798931892 kana daptar kontak anjeun sareng nyerat pesen naon. Aya daptar patarosan anu sering ditaroskeun ngeunaan COVID-19, beja panganyarna ti WHO sareng mitos ngeunaan coronavirus. Anjeun tiasa mendakan inpormasi anu sami ieu dina halaman, tapi anjeun henteu kedah milarian.

Di sisi anu sanésna, saprak 14 Maret kamari Apple henteu nampi aplikasi patalina sareng coronavirus anu asalna ti badan anu diaku sapertos organisasi pamaréntah, LSM fokus kana kasihatan, perusahaan anu aya patalina nyata dina masalah kaséhatan sareng lembaga médis atanapi pendidikan. Amazon parantos nganyatakeun dirina dina cara anu sami.

Émbaran murangkalih sareng Obstetric

Upami anjeun hamil atanapi aya budak leutik di imah entong edan milari inpormasi ngeunaan coronavirus. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, ngagaduhan kaleuleuwihan inpormasi ogé tiasa nyababkeun hariwang. Kumaha waé ogé, langkung saé anjeun langsung ka organisasi anu nyiapkeun dokuméntasi.

Misalna teh Asosiasi Pediatrik Spanyol (AEP) damel babarengan sareng Direktorat Jenderal Kaséhatan Umum Kamentrian Kaséhatan sareng Konsumsi dina nyusun dokumén anu béda-béda anu nyimpulkeun bukti anu aya di daérah anu béda-béda Pediatrics. Sadaya laporan sareng rekomendasi ieu sayogi dina wéb. Tapi émut aranjeunna kanggo spesialis.

Sedengkeun pikeun awéwé hamil Sajauh ieu, teu acan kabuktosan sacara ilmiah yén ibu hamil langkung rentan ka inféksi. Virus ieu ogé henteu dikirimkeun ngalangkungan susu ibu, janten indung tiasa masihan susu orokna tanpa aya masalah. Kiwari orok anu pangheulana lahir ka indung anu kaserang coronavirus, dipikanyaho yén orokna henteu ngagaduhanana, sareng duanana duanana dikontrol ketat.

Ku jalan kitu OCU parantos ngingetkeun ngeunaan minyak jeung ésens anu dijual jeung anu teu ngajagaan ngalawan katépaan pisan. Hal pangsaéna pikeun dicegah nyaéta ngumbah leungeun pisan ku sabun sareng cai, sareng henteu némpél kana beungeut, sungut, sareng panon anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.