Kumaha terang upami orok anjeun ngagaduhan masalah huntu


Munculna huntu dina orok, huntu sering janten masalah anu ngaganggu pikeun orok nyalira, sareng kanggo sepuh. Ku alatan éta, masalah huntu kadang-kadang pakait sareng période diaré, setrés, gampang ambek, kurang saré, suhu anu langkung luhur, sareng ruam kulit. Sacara prinsip nanaon serius. 

Antara bulan kaopat sareng kagenep, prosés kalsifikasi huntu susu biasana lumangsung, sahingga ti bulan katujuh huntu anu munggaran bakal muncul. Tapi kumaha upami ieu sanés masalahna? Méja téét sakitar, tapi upami henteu némbongan saatos bulan katilu belas, éta mangrupikeun telat tétéh. Kami masihan anjeun sababaraha pitunjuk ngeunaan kumaha meta dina ieu sareng kasus masalah teething anu sanés. 

Masalah anu geuwat na katingali dina ompong orok

Penampilan atanapi bituna huntu orok anu munggaran, tuyul na, mangrupikeun waktos anu penting pisan pikeun pembentukan gigi palsu salajengna. Percanten atanapi henteu, ieu téh prosés rumit pisan sareng panjang anu dimimitian dina minggu mimiti kakandungan, nalika sél anu bakal ngawangun rongga lisan anjeun némbongan.

Sacara umum, huntu anu munggaran muncul dina bulan kagenep atanapi katujuh. Nalika ieu henteu kitu, sareng bulan kasalapan datang tanpa némbongan, sareng upami aya masalah sanés anu disangka, sapertos sikep pondok, retardasi psikomotor, obesitas, robahan tulang atanapi rambut ipis sareng jarang, maka diperyogikeun tinjauan anu lengkep ku spesialis.

saatos sagala rupa tés bakal dikaluarkeun atanapi dikonfirmasi upami orok kaserang masalah serius, sapertos kurangna vitamin D, kalsium atanapi fosfor, rickets; panyakit kelenjar tiroid atanapi sindrom sareng gangguan anu tangtu anu mangaruhan perkembangan huntu sareng tulang sapertos sindrom Down's, Apert's atanapi Ellis-van Crevel. Anu jadi sabab anu sanésna nyaéta disostosis cleidocranial, dysplasias ectodermal, atanapi inkontinén pigmén achromic.

Masalah kedokteran gigi anu telat sareng masalah kedokteran gigi asimétri

Unggal sungut mangrupikeun dunya, nyatana teething henteu lumangsung sacara teratur atanapi nuturkeun tungtunan dina tabel, mangrupikeun gejala anu kedah diperhatoskeun, tapi dina dirina sorangan teu kedah janten masalah. Kadang-kadang panginten yén orok anu telat ngintun bakal pondok di pikahareupeun, atanapi yén kaayaan ieu langkung umum di budak awéwé tibatan di budak lalaki. Teu aya bukti ilmiah dina éta.

La Warisan kulawarga mangrupikeun hal anu penting dina nangtoskeun waktos di mana gigi budak anjeun dimimitian. Upami salah sahiji atanapi kadua sepuhna gaduh ruam telat, hal éta sami sigana pikeun barudak. Variabel sanés anu kalebet status gizi atanapi naha éta pangiriman prématur.

Patarosan anu sanés anu tiasa timbul nyaéta tétéh asimétri. Pikeun ngalakukeun ieu anjeun kedah parios naha saatos kaluarna waos, di sisi sanésna teu aya benjolan anu sesah handapeun permén karét. Biasana aya bédana antara 3 sareng 4 minggu. Kasus langka ieu ogé meryogikeun tinjauan ku dokter gigi murangkalih.

Ngarareunah pakait sareng teething

kalem anak ceurik

Sakumaha urang nyarioskeun di awal masalah utama pikeun huntu nyaéta ngarareunah pikeun orok, sareng kolotna. Orok pisan jengkel, aranjeunna ngarobah kabiasaan, sareng aranjeunna sigana moal tenang kalayan ampir teu aya nanaon. Ieu dina gilirannana ngabalukarkeun kahariwang sareng teu ngarareunah kolot, sabab aranjeunna henteu terang kumaha ngabantosan orok dina prosés ieu. 

Pikeun nyobaan meredihkeun gejala iritasi permén karét, anjeun tiasa pasihkeun anjeunna kanggo mamah. Jantenkeun cekap ageung sahingga anjeun teu tiasa ngelek atanapi mencek. Kain lapo baseuh anu anjeun parantos lebet kana beku salami 30 menit tiasa jalan jauh, atanapi sababaraha cincin seething disimpen dina kulkas.

Pastikeun ngajaga kulit di sakuriling sungut garing. Drool sareng ciduh tiasa nyababkeun masalah kulit. Upami orok teuing ambek, konsultasi ka dokter pediatrik, anjeunna pasti bakal resep ubar pikeun ngabantosan anjeunna. Sareng ti sateuacan waos heula, émut nuturkeun ieu saran perawatan pikeun sungut orok. Anjeun tiasa konsultasi aranjeunna di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.