Kumaha terang upami anak kuring buta warna

warna buta
Kabiruan warna biasana kusabab cacat retina, sareng éta mangrupikeun masalah genetik anu asalna katurunan. Upami anjeun pikir anak anjeun ngagaduhan masalah ngabédakeun warna, beureum tina héjo atanapi biru ti konéng, anjeunna panginten buta warna.

Hiji ti 12 budak lalaki, sareng hiji ti 1 budak awéwé, Sareng yén lalaki langkung gampang buta warna, sadaya lalaki anu ngawariskeun kromosom X bakal kaserang gangguan paningali ieu. Salaku tambahan, buta warna tiasa gaduh kalulusan anu béda, sareng pikeun nangtoskeun naon jinisna, scan gambar warna kedah dilakukeun.

Léngkah-léngkah pikeun dituturkeun pikeun ngadeteksi naha anak anjeun buta warna

warna buta

Kami masihan anjeun sababaraha tip pikeun ngadeteksi upami anak anjeun buta warna, salaku conto nalika anjeunna mimiti diajar warna, anjeun kedah waspada. Anak anjeun panginten anu ngabingungkeun nami warna na, atanapi panginten anjeunna henteu jelas ngabédakeunana. Salapan puluh persén barudak buta warna lemah sareng beureum atanapi héjo, nyaéta, aranjeunna henteu ngabédakeunana.

Cara séjén pikeun milarian terang naha anak anjeun buta warna nyaéta ulin sareng anjeunna ku warna buah sareng naros ka anjeunna: naon warna pir ieu? Naon warna ieu apel? Janten anjeun bakal mariksa, maén, sareng nalika budak leutik langkung santai upami anjeunna leres-leres ngabingungkeun kelirna.

Sareng anu paling penting, upami anjeun curiga yén anak anjeun buta warna, hal anu paling saé dilakukeun nyaéta angkat ka dokter mata sahingga anjeun tiasa mastikeun diagnosis sareng tingkat buta warna ngalangkungan tés anu béda. Ieu bakal masihan anjeun pedoman anu béda pikeun murangkalih anjeun hirup ku panyakit ieu, kusabab teu aya ubarna.

Métode scanning visi warna

warna buta

aya sababaraha padika panyaringan visi tina warna, sareng dokter spesialis mata atanapi diri anjeun di bumi, anjeun tiasa ngalaksanakeunana. Cara panggampangna pikeun mastikeun visi warna normal nyaéta Tes Ishihara. Tes Farnsworth, langkung rumit, sareng ngamungkinkeun pikeun ngabédakeun jinis warna anu kapangaruhan sareng intensitasna. Kami ngajelaskeun sakedap naon anu dikandungna.

Tés Isihara nyaéta a metoda gancang sareng gampang pikeun ngaidentipikasi angka anu disumputkeun sareng dicét dina warna anu béda tibatan bunderan anu ngandungna, sapertos anu anjeun tingali dina gambar. Janten penting pisan yén barudak terang nomerna. Angka 74 nyaéta anu katingali ku budak lalaki sareng budak awéwé anu gaduh visi normal, sedengkeun anu gaduh dischromatopsia atanapi trichromacia ningali 21 sareng barudak anu gaduh achromatopsia henteu ningali nanaon. 

El Tes Farnsworth ngadeteksi sababaraha jinis buta warna antara lima belas kelompok warna anu béda. Tésna diwangun ku 100 kapsul tina warna anu béda sareng masing-masing teduh béda sareng anu sanés ku sababaraha variasi laun. Salaku tambahan, tés ngandung 4 baki kalayan 25 kapsul, sareng unggal baki ngagambarkeun sauntuyan spéktrum warna. Tés dilaksanakeun dina waktos maksimal 8 menit

Kumaha carana ngabantuan anak buta warna anjeun

sindrom savant

Barudak ampir henteu terang-terangan nunjukkeun gejala tina panyakit oftalmologis, atanapi langkung aranjeunna henteu terang persis naon éta. The deteksi mimiti buta warna bakal ngabantosan urang nuturkeun sababaraha tungtunan, sabab sanajan buta warna teu panyakit serius éta bisa ngahasilkeun sababaraha kasusah di barudak.

Salaku conto, nalika padika tina diajar di prasekolah atanapi dina mata pelajaran anu tangtu dumasar kana warna, jalma buta warna bakal ngalakukeun anu béda tibatan barudak anu gaduh visi normal. Kusabab kitu, penting pikeun ngobrol sareng guru ngeunaan kaayaan ieu, pikeun nyayogikeun kurikulum anu nyukupan. Aya buku téks anu diadaptasi pikeun murangkalih buta warna. 

Kabiruan warna biasana henteu nyababkeun cacad anu nganonaktifkeun sareng pikaresepeun. Barudak ieu ampir sok diajarkeun warna ku ngaitkeun sareng simbol. Ayeuna, kacamata nuju dikembangkeun sareng diuji pikeun menerkeun paningal dina kasus-kasus buta warna. Kami arepkeun kami parantos ngabantosan anjeun langkung ngartos kaayaan anak anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.